• Fre 26 nov 2021 12:19
  16067 visningar
  110 svar
  110
  16067

  Plussat efter IVF okt 2021

  Hejsan! Känner igen några av er från IVF tråden 2021! Vet inte hur aktiv denna tråden är men chansar ändå :) Har en dotter som kom 2019 på 3:e IVF, har försökt med syskon ett år nu.

  Jag har gjort 3 fulla IVFer i år men alla har varit misslyckade med väldigt dålig kvalitet på äggen. Fick höra från min klinik att jag borde prova äggdonation.

  Jag ville ge det ett försök till och skulle därför köra min FJÄRDE IVF för i år, när jag var på VUL hos gyn i tisdags för att förhoppningsvis köra igång med sprutorna när hon såg att jag var GRAVID! FörvånadHelt sjukt, och oväntat då jag aldrig blivit gravid naturligt sedan vi började försöka 2014. SÅ jag går med här i tråden då det känns som att jag är gravid efter IVF.. Flört fast ännu mer chockartat. ska på VUL på måndag igen och hoppas såklart jag får se ett pickande hjärta! Mår redan dåligt med illamående och kan knappt sova på nätterna så detta bådar gott...{#emotions_dlg.flower}

 • Sön 28 nov 2021 20:44
  #57
  TheSwedishKiwi skrev 2021-11-26 13:58:21 följande:

  Grattis! Gud vad kul för er! Hoppas att allt går finemang så du slipper nästa IVF runda, vet hur stressigt det kan vara. Trots låga odds så finns det nog ofta en liten chans att det går den naturliga vägen ändå så jag hoppas jag också kan få den turen om det blir dags för syskonförsök i framtiden! Nu kan jag bara hoppas på att denna graviditeten går hela vägen då det är min första. V9+6 för mig idag!


  Hejsan!! Ja jag hoppas detta ska gå bra :) har ju redan börjat må riktigt dåligt med illamående och trötthet så jag håller fast vid att det måste vara en krabat som är där för att stanna! (Mådde skitdåligt med dottern med..) ja det ska ju finnas en chans att det går naturligt och jag har aldrig fått ett klart svar varför det inte funkat innan. Hur mår du? Denna gången orkar jag inte oroa mig lika mkt för diverse saker då det blir som det blir vad jag än gör. Bättre att försöka hålla sig över ytan och (just nu) överleva dagen hehe. :)

  Jag kommer ju träffa en hel del vänner o familj i jul och hade ju gärna gjort KUB eller liknande innan så man är mer säker på att allt är bra där inne innan man berättar för folk, men det kommer bli omöjligt att inte säga något med tanke på hur jag mår redan nu. Får veta mer i morgon bitti på VUL om de kan se ett pickande hjärta än, jag hoppas det så jag kan hänga upp mig på det <3 kram!
 • Sön 28 nov 2021 20:52
  #58
  Anonym1Ha skrev 2021-11-28 13:38:42 följande:

  Hej! Jag plussade efter ivf i slutet av september. Kanske får hänga här ändå?

  Första graviditeten efter snart 3års kämpande. Första ivf:en blev det inget att återföra men efter en lång väntan över sommaren och en hysteroskopi (till) gick andra ivf:en betydligt bättre och vi gjorde ET av en blastocyst 13/9 som nu är en liten bebis i magen.

  Idag är vi i vecka 13+4. Gjorde KUB i början av veckan och det var en livlig krabat som såg tillsynes välmående ut. Förutom en fortsatt enorm trötthet och trög mage mår jag bra. Hur mår ni?

  Nästa vecka är det inskrivning hos BM och då får vi datum för RUL. Alla dessa år av oviss väntan och nu det här. Vilken process det är. Försöker verkligen njuta och lägga oron som finns åt sidan och försöka tänka att vi kan inte påverka, det är bara att åka med <3

  Längtar så tills jag kan shoppa loss bebisgrejer!! BF slutet av maj <3 när är ni beräknade? När börjar ni handla tror ni?


  Ja så roligt att följas åt när vi är på lite olika stadier tycker jag!!

  Så skönt att ha KUB avklarat, efter det kan man ju förhoppningsvis berätta för folk och eftersom man vanligtvis får så otroligt mkt positiva reaktioner så känner man sig lite tryggare själv också tycker jag <3

  Jag skulle def våga handla något efter v 13 :)

  Har du endast känt trötthet nu i början? Trög mage är väldigt vanligt jag hade stora problem min förra graviditet så denna gången har jag bestämt mig för att äta sådant man blir mjuk av och inte järntabletter utan istället blutsaft som ska funka typ lika bra.

  Håller med om att bara försöka åka med nu, det finns inget vi kan göra mer än att åtminstone vara glada och tacksamma nu <3

  Jag mår väldigt dåligt redan nu (tror jag är v 6+ nånting men vet mer imorgon efter VUL) ska be om tabletter mot illamående och inget jäkla örttrams utan sånt som verkligen hjälper. Det är en pärs att ta sig ur soffan/sängen och jag har ett jobb o sköta samt en 2,5 åring som bara går på förskolan halvtid.. (bor i Schweiz)

  Kram!
 • Mån 29 nov 2021 10:56
  #60
  TheSwedishKiwi skrev 2021-11-29 08:13:19 följande:
  Jag mår helt ok just nu. Illamåendet är inte alls lika jobbigt som det varit. Jag önskar att jag inte skulle oroa mig men jag lider av ångest, så det är tyvärr en del av min vardag, haha.

  Jag vet inte om jag kommer göra KUB innan jag berättar för familjen, men jag väntar nog med att berätta för vänner och släkt tills efter det. Min mamma vet redan för jag berättade för henne så snart jag plussade för att ha någon att få stöd från om någonting mot all förmodan skulle gå fel.

  Lycka till på ditt VUL idag! Hoppas du får se ett litet hjärta picka! Jag har inskrivning hos barnmorska idag.
  låter väldigt tufft med ångest, hoppas du kan få någon behandling/mediicn mot det även nu under graviditeten. 

  men så skönt att höra att illamåendet blivit bättre! jag är livrädd att det ska bli värre, var i alla fall på tidigt VUL idag och fick reda på att jag är i v 6+3 och hon kunde se en liten blobb med pickande hjärta!Hjärta
  jag fick lite medicin som förhoppningsvis ska hjälpa mot illamående, jag började knapra tabletterna redan i receptionen ;) lycka till på inskrivning, får man höra hjärtljuden då i alla fall?
 • Fre 10 dec 2021 08:43
  #64
  Linsen8808 skrev 2021-12-09 16:29:37 följande:

  Kub ultraljud idag, vilken känsla..... Har ni gjort? Någon av er som kan nåt om nub eller skalle teorin? Gissa kön?

  Säg hej till vår lilla! Kram på er


  Åh vilken liten sötnos! grattis till en fin milstolpe =) hehe nej har ingen aning om några könsteorier men du får gärna berätta vad det är för en liten en om ni redan vetHjärta 
  vi har inte KUB förrän efter jul, blir då i v 11+ tror jag, men får se den lilla igen på vul nästa vecka i alla fall, längtar! 
 • Lör 11 dec 2021 14:02
  #69
  helle88 skrev 2021-12-10 16:04:08 följande:

  Jag var på KUB förra veckan och allt såg fint ut på ultraljudet men trots det fick jag hög risk och fick gå vidare med NIPT-test. Hann vara otroligt glad och lättad efter ultraljudet några dagar och sen kom provsvaren på blodprovet några dagar senare och då fick jag beskedet att risken är 1:55 så nu jag är bara ledsen och orolig. Känns fruktansvärt att behöva vänta i 2-3 veckor på provsvar innan man vet hur illa det är eller om jag kan vara glad över graviditeten igen. 


  Åh så jobbigt att gå och vänta. Förhoppningsvis får ni ett bra svar snabbt så ni får njuta av julen och inte känna en massa oro. 
  i min förra graviditet gjorde jag NIPT i v 10+ och fick då provsvaret samma dag som jag gjorde KUB (dvs ungefär 10 dagar senare). Denna gången kommer vi att vara bortresta under v 10-11 så jag får göra NIPT samma dag som KUB efter jul. 

  att vänta på provsvar måste ju vara något av det tuffaste man kan gå igenom, vare sig det är med en bebis eller någon egen sjukdom. Som sagt, hoppas ni får fina svar fort, och att de fattar på labbet att de ska prioritera er Hjärta
 • Tis 11 jan 10:09
  Anonym1Ha skrev 2022-01-11 09:29:23 följande:
  Jag blir också kvar här!

  Imorgon går vi in i v.21 här. Så galet!!

  Bebis sprattlar på, fortfarande ganska diffust men ändå så aktiv!

  Försökte lyssna med vanligt stetoskop efter hjärtljud men inte lyckats höra något än. Men den vaknade till och fick lite rörelse istället <3 är ju svårt att höra med vanliga stetoskop har jag förstått men skulle va häftigt den gången man lyckas. Ofattbart tacksam och fortfarande lite chockad att vi kommit så här långt i vår resa mot barn.

  Är det några andra kvar i gruppen? Vad väntar ni på härnäst? <3
  hej! jag blir också kvar här =)
  (har dock vart väldigt inaktiv under hela julen etc - har mått skit rent ut sagt sedan v 5 och det börjar väl lätta liiite nu i v 13...) 
  Väntar på NIPT-svar här och ska ta reda på flicka eller pojke faktiskt, men givetvis är det större att få reda på om bebisen ser ut att vara friskGlad jag tyckte det var mysigt förra gången att kalla den för en hon - och vi har våra aningar att det kan vara en han denna gångenFlört

  vad spännande med vecka 21, då börjar man ju verkligen känna att det är på riktigtHjärta! har ni inhandlat något ännu? ja tacksamheten vet inga gränser här heller, och nu när dimman lättar lite här från huvudet så börjar jag känna en hel del nyfikenhet och exaltering med ny bebis{#emotions_dlg.flower} dottern kommer att vara drygt 3 år då. Stor kram!
 • Fre 14 jan 13:37

  Hej på er, igår fick vi svar på NIPT proven som såg bra ut och det blir en liten pojke :) är nästan som i chock och så himla glad och tacksam att jag kommer att ha en av varje.

  När det varit så otroligt osäkert om det ska bli några barn överhuvudtaget och man försöker med IVF efter IVF... denna lilla pojke blev ju till precis när jag skulle börja ny IVF-behandling (min fjärde 2021), och hade tagit en nedregleringsspruta och gick och väntade på en blödning. Blödningen kom aldrig och jag blev mer och mer otålig och var på flera VUL för att se vad som händer - när de plötsligt på ett VUL ser en fostersäck! Så, det är alltså enda gången i mitt liv som jag blivit gravid naturligt trots idogna egna försök sedan 2014. Den månaden försökte vi verkligen INTE aktivt bli gravida då jag uppenbarligen var nedreglerad och inga hormoner som stod rätt till nånstans. helt sjukt så jag är fortfarande i någon sorts overklighetskänsla. 

  Nu vågar jag tro mer på detta och se fram emot och längta till att bli 4. Solig vet ni andra vad ni får? har ni sett på ultraljud eller gjort NIPT? Kram o ha en fin helg!

 • Mån 17 jan 08:46
  Anonym1Ha skrev 2022-01-14 22:13:10 följande:
  Vi lät det bli en överraskning men har ändå satt mig in i diverse teorier och tror det är en liten kille där inne! Låter tiden utvisa om det stämmer! Vilket som blir helt perfekt start på vår lilla familj <3

  Din historia är helt otrolig Inalina! Verkligen! Har följt dig i IVF gruppen också! Det inget hopp mig om framtiden och säkerligen hur många som helst! Skönt med bra besked och så en liten pojk! En av varje! Underbart <3 ha en fin helg!!
  åh vad spännande, får jag fråga vad det är för teorier?? sånt där verkar ju roligtFlört Ja det spelar ju verkligen ingen roll vilket man får, att äntligen få en bebis är ju ett mirakel i sig. Ja har man inte fått svart på vitt att man verkligen INTE kan få barn naturligt (dvs man saknar 2 äggledare eller mannen inte har några spermier alls) så ger man nog aldrig upp hoppet helt ändå. kram!
Svar på tråden Plussat efter IVF okt 2021
Logga in
Bli medlem