Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    Med handen på hjärtat - älskar du alla dina barn precis lika mycket?

    Anonym (M 2) skrev 2021-10-17 07:32:47 följande:

    Nej det gör det inte för normala människor.

    Nazisterna gjorde ofta sådana här "experiment" där de tvingade speciellt mödrar att välja vilket av sina barn som skulle överleva. Det gjorde såklart oreparabla sår hos samtliga överlevande för det går helt enkelt inte att rangordna sin familj. Om man är en normal människa med normal empati.


    Missuppfattade du nu eller?
  • Anonym (K)

    Älskar för övrigt alla mina fem barn precis lika mycket. Och skulle också välja dom över sambon. För mig är det en helt annat kärlek till sina barn än till sin partner. Älskar dom allihop men kärleken till barnen går aldrig att mäta med någon annan kärlek.

  • Anonym (K)
    Anonym (Olika) skrev 2021-10-17 19:44:14 följande:

    Det större barnet har varit sån sedan hem var liten. Skiljer 8 år mellan yngsta och äldsta så någon konkurrent sedan hen var liten har inte funnits.

    Jag har alltid älskat min äldsta massvis, men minsta barnet nu ännu mer. Det går inte att gradera på en skala hur mycket man älskar ett barn, men skulle jag av någon anledning vara tvungen att välja så blir det yngst. Har aldrig sagt det här till någon och verkligen inte visat barnen vad jag känner. Inget jag funderar över i vardagen heller, men frågan ställdes här.

    Mitt äldsta barn tar väldigt mycket kraft och energi och skulle nog snarare säga att det yngsta får stå tillbaka för den äldre.

    Precis som man inte kan styra över vem man blir kär i kan man heller inte förfoga över känslorna gentemot sina barn. Det finns föräldrar som inte älskar sina barn alls, där är jag långt ifrån.


    Såklart man kan styra över sina känslor för sina barn. Allt annat är skitsnack. Jag hade dåliga känslor för mitt yngsta barn en kort period. Tog tag i detta direkt och insåg rätt snabbt att det inte hade med barnet i sig att göra alls utan omständigheter runt omkring som gjorde att jag kände såhär. Jobbade med det och de dåliga känslorna är helt borta. Har för övrigt också ett äldre barn som är väldigt krävande och tar mycket energi. Har varit oerhört ledsen över hans beteende många gånger. Men att jag skulle kunna sitta och säga att jag skulle välja bort honom framför syskonen pga det finns inte i min värld. Blir ledsen av att bara se att du kan sitta och skriva att du skulle välja det yngre barnet framför det äldre om du var tvungen. För mig är det så totalt omöjligt att kunna känna så och definitivt att skriva så!

    Nej. Det går absolut att styra sina känslor för sina barn. Du borde ta hjälp med detta. För självklart känner ditt äldsta barn av det. Vad du än tror.
  • Anonym (K)
    Anonym (M 2) skrev 2021-10-20 10:00:38 följande:

    Nej. Läste du det jag skrev?

    Tycker du ska fundera och reflektera över hur empatisk och sympatisk du i själva verket är.


    Den du citerade skrev om att rangordna mellan barnen och mannen. Och du börjar skriva om att rangordna mellan enbart barnen. Vilken är en jävla skillnad. Så ta du din jävla empati och kör upp den nånstans.
Svar på tråden Med handen på hjärtat - älskar du alla dina barn precis lika mycket?