Inlägg från: Anonym (Anhörig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anhörig)

    Psykos efter förlossning

    Anonym (G) skrev 2021-10-17 11:20:17 följande:

    låter lite osannolikt detta

    Det är inte vanligt att nästan dö, vid psykos, och hamna i respirator. Pga psykiska problem. Då skulle isåfall läkarna ha gett för mkt mediciner, vilket också låter ganska osannolikt.


    Vet inte vad du har för erfarenhet av paranoida psykoser (vilket det här låter som) men min anhöriga har gjort självmordsförsök i samband med psykos. Tror inte det är så ovanligt.
  • Anonym (Anhörig)
    Jobbitt skrev 2021-10-17 11:08:22 följande:

    Bor med föräldrarna, får stöd av dem o vänner. Är sjukskruven, från jobbsidan förstår dom, inget jag behöver fundera där.

    Har varit några gånger och talat med terapeut, fått nyligen mirtazapin som skall hjälpa med sömnen. Har börja cyckla regelbundet för att vädra huvet.

    Fruns mamma ringde till intensiven denna morgon. Nån liten reaktion kan frun få om man vidrör handen, någon enstaka andetag kan hon själv ta emellanåt. Dom skulle magnet röntga huvudet idag, trolitvist se hur stora skador hjärnan tagit av syrebristen.

    Det tråkiga är, vi båda är 29 år, har varit tillsammans i 9 år. Frun var så glad och hoppfull att äntligen bli mamma. Men frun som jag kännde henne kommer nog aldrig tillbaka igen, om hon vaknar upp mera.


    TS beklagar din fruktansvärda situation. Jag hoppas att din fru sakta repar sig och att du har stöd av dina föräldrar och av sjukvården. Ta hand om dig.
Svar på tråden Psykos efter förlossning