Inlägg från: malva90 |Visa alla inlägg
  • malva90

    BF juli 2022

    Hoppas också in här! Är 31 och plussade för en vecka sen men har varit så övertygad om att det kommer sluta i ett missfall att jag inte vågat tänka att det faktiskt kan gå vägen. Känns som att jag blivit helt knäpp. Hade två inlämningsuppgifter i förra veckan men kunde liksom inte tänka på något annat än att jag var gravid så fick knappt gjort något alls haha. Och har tagit massor av gravtest för att se så att strecket blir starkare trots att jag vet att det knappast spelar någon roll, det som händer det händer. Dagarna går ju såååå långsamt!

    Hur står ni andra ut? Flört Har ni också blivit tokiga eller beror det på att jag för närvarande är tjänstledig för att plugga och helt enkelt har lite för mycket fritid? 

    Första barnet blir det i alla fall om det håller i sig. :) BF 5/7. Enda symtomen är superömma bröst som vuxit två storlekar och lite molvärk och hugg i livmodern till och från. Inget illamående (vilket naturligtvis också gör mig orolig... :P)

  • malva90
    Schorlanta skrev 2021-11-03 10:29:06 följande:

    Hej! 


    Kan verkligen relatera, jag går också och känner efter mest hela tiden :) Blir lite nojig då jag vid tidigare grav i somras (slutade i mf vecka 6 tyvärr) hade jätteömma och spända bröst redan en vecka innan jag testade positivt, medan denna gång har jag inte alls samma känningar. Och då går jag såklart och nojar att det är något negativt men rationellt vet man ju att varje graviditet kan yttra sig lite olika! 


    Jag har ett barn sedan tidigare, nu fyra år, och minns inte några särskilda symptom från den graviditeten alls, förutom att jag var konstant hungrig iofs. Mådde aldrig illa så att du inte mår illa behöver du inte oroa dig för, hoppas du slipper illamåendet helt och hållet också! Glad


    Haha ja, man vet ju så väl att symtomen skiftar både mellan personer och mellan graviditeter och att olika symtom kan komma och gå. Trots det så går man där och analyserar minsta lilla nyp i magen.

    Och tack för peppen! Haha, kommer väl kanske få äta upp det här att jag går och längtar efter illamåendet längre fram. Drömmer
  • malva90
    Lägger till mig på BF-listan också :) (och tar bort Isolines som tyvärr fick missfall)

    4/7 skaviblifyra, 39 år, tredje barnet


    5/7 dujagochbebisen, 28 år, första barnet

    5/7 malva90, 31 år, första barnet

    6/7 lovve123, 28 år, första barnet

    7/7 sandrisens, 24 år, första barnet

    8/7 närsomhelstnu, 34 år, fjärde barnet

    11/7 Zasooo89, 32 år, fjärde barnet

    12/7 Ewcia 34 år tredje barnet
  • malva90
    Lillis85 skrev 2021-11-06 19:12:46 följande:

    4+1 idag. Passerade bim igår.

    Känns konstigt. Haft mycket molande värk i magen inte så det gör ont på något sätt utan något diffust molande. Känns tidigt med växt värk?

    Känner mig på allmän tråkigt humör ikväll och inte direkt gravid. kommer det inte gå vägen denna gång heller?? :(


    Åh förstår dig precis! Har känt likadant sen jag plussade.. svårt att tro på att det är sant när det mesta känns som vanligt liksom. Men har också haft molvärk sen någon dag innan BIM och enligt de tusentals googlingar jag har gjort är det både vanligt och ett helt normalt symtom så tidigt :).
  • malva90
    skaviblifyra skrev 2021-11-09 12:26:40 följande:

    jag blöder rejält så hoppar ur. lycka till ni andra!


    Vad sorgligt, beklagar! 
  • malva90
    Mickan91 skrev 2021-11-09 17:22:03 följande:

    Vet knappt om jag vågar hoppa in här. Jag blev oplanerat gravid nyligen? Helt panikslagen då det inte alls var vad jag väntade mig. Har haft naturalcycles sen i somras för att jag och min sambo gemensamt tyckte jag kunde sluta och testa något hormonfritt pga mitt ?underbara? humör :)

    Allt gick som det skulle den månaden och tempen gick ner lite dagen innan beräknad mens. Vaknade den natten och hade brutalt ont i ryggen. Även haft tryck över bröstet i säkert 2 veckor utan att vara stressad. Av ren instinkt och efter lite googlande så körde jag hem på lunchen och tog ett grav test. Fick två tydliga streck direkt. Panik. Körde och köpte ett digitalt och det visade 2-3v?

    Vi har pratat fram och tillbaka om detta nu i 2 veckor. Min sambo är inte redo, mentalt. Jag har aldrig riktigt tyckt om andras barn eller ens varit en ?barn-person?. Bokade tid för kuratorsamtal och abort. Men jag har aldrig haft så fel om mig själv. Jag vill inte detta, min magkänsla säger att jag ska behålla. Skall dit på undersökning imorgon och har redan mer panik än över det positiva gravtestet. Bryter ihop varannan dag. Vi har en stabil relation sen 10 år, bor redan bra för barn och har bra jobb, bra ekonomi, vet att vi vill ha barn om 1-2 år. Jag vill inte tvinga honom in i något för tidigt men tyvärr känns det som att det blir det enda alternativet.

    Förlåt för ett extremt långt inlägg. Är iallafall i vecka 7 enligt den här märkliga uträkningen. Och söker man i på olika sidor så säger det att jag blir beräknad till den 2:e juli.


    Grattis!! (Tänker jag är i sin ordning att säga även om det verkar vara en del blandade känslor hos dig.) Förstår det som att du tänker behålla.

    Det kanske kan vara bra att ta med dig sambon till kuratorssamtalet om du fortfarande planerar att gå dit? Blir ju naturligtvis en chock för honom också om ni inte planerade en graviditet och kan vara skönt för honom att prata av sig, kanske han annars kan boka en egen tid hos en kurator?

    Och jag tänker spontant att många nog inte känner sig helt redo mentalt för omställningen det innebär att skaffa barn men att det mesta löser sig efterhand. Det gör det säkert för er också! :)
  • malva90
    blåbär123 skrev 2021-11-10 10:48:16 följande:

    Hoppar in här, plus idag . Är på bim+1 eller 2. Lite osäker men fullt synligt plus men inte starkare än kontroll strecket. Ska ta digital fredag eller lördag :) bf 19 juli. Är lite uppspelt att det gått vägen. Har genomgått en cancer behandling för 2 år sedan .. trodde det var omöjligt.


    Stort grattis och välkommen till tråden! :)
  • malva90
    Närsomhelstnu skrev 2021-11-11 20:48:01 följande:

    Åååh idag har jag massor med mensvärk, mestadels i ryggslutet, inte utan att man blir orolig att nått ska börja gå fel :(


    Jobbigt! Är säkert bara livmodern som växer, det är väl helt normalt med mensvärk under graviditeten? Men förstår din oro... går själv också och känner efter minsta lilla förändring. Orolig så fort man mår lite bättre och illamåendet försvinner typ hehe.. 
  • malva90
    Närsomhelstnu skrev 2021-11-14 11:47:58 följande:

    Har någon anmält sig till barnmorskan ännu och får tid till Vul? Vi ska på inskrivning den 23/11 och Vul den 30/11 :)


    Jag har varit på hälsosamtal i veckan men inskrivning och KUB blir i mellandagarna. Men funderar på att boka ett privat VUL för att verkligen veta att det finns något därinne? att vänta typ sex veckor till känns väldigt långt.

    Är det ett privat VUL du ska på den 30e? Eller är din region bara snällare än min kanske haha?
  • malva90
    Kalaskulan94 skrev 2021-11-21 05:18:33 följande:

    Hur går det för allihopa? Jag har en del symtom, stora ömma bröst och bröstvårtor, tungt att andas, känns liksom att jag blir utan syre, kramper varje dag, rycker o sliter. Även ett litet illamående har börjat smyga sig på. Och en stor hunger, äter nästan dubbelt mer än jag brukar. Dock åt jag kanske för dåligt före. :) allt är så sjukt kul. Visste ej att symtom kan vara så starka så tidigt. Mina började jag ovetandes dokumentera 3 dagar före bim.


    Haha härligt att du är så positiv! Själv är jag just nu måttligt glad över att vara gravid (även om jag ju längtar oerhört efter att faktiskt få en bebis!). Kräks nästan varje morgon och mår illa alla vakna timmar förutom precis efter att jag kräkts. Sen vet jag ju att det kunde varit värre, har läst om hyperemesis och tackar min lyckliga stjärna att det inte är så illa iaf.. men tycker lite synd om mig själv ändå haha. Har supersvullna ömma bröst också och bröstvårtor som inte längre klarar kyla. 

    Samtidigt så blir jag naturligtvis superorolig så fort som illamåendet blir lite bättre... Men ska göra ultraljud imorgon när jag går in i vecka 9 :) Hoppas på att få se ett hjärta slå då!
  • malva90
    toughshit skrev 2021-11-22 06:55:10 följande:

    Jag kan starta en ny grupp om ni vill?

    Om jag skapar en osökbar grupp, hur många är vi då som skulle vara med i den? Vill ju gärna att vi blir ett gäng, så det blir aktivitet i gruppen :)


    Jag är gärna med!
Svar på tråden BF juli 2022