Inlägg från: AllieP |Visa alla inlägg
  • AllieP

    BF juli 2022

    Hej! Har läst igenom tråden och ni verkar redan som ett härligt gäng. Jag skulle också vilja hänga på :) Plussade igår, är mitt första plus och första barn. Känner som ni andra, känns lite overkligt och hithills har jag inga större symtom som gör att man verkligen känner sig gravid. Lägger till mig i listan! :)


    4/7 skaviblifyra, 39 år, tredje barnet

    4/7 Anonymous39, 39 år, tredje barnet

    5/7 Lind94, 28 år, andra barnet

    5/7 dujagochbebisen, 28 år, första barnet

    5/7 malva90, 31 år, första barnet

    6/7 lovve123, 28 år, första barnet

    7/7 sandrisens, 24 år, första barnet

    7/7 Spjutbräken, 30 år, första barnet

    8/7 närsomhelstnu, 34 år, fjärde barnet

    11/7 Zasooo89, 32 år, fjärde barnet

    12/7 Ewcia 34 år tredje barnet

    15/7) lillis_85, 36 år, femte barnet

    14/7 Ssndris 32 år, fjärde barnet


    19/7 Alliep 27 år, första barnet

  • AllieP
    Nooiir skrev 2021-11-04 12:49:45 följande:

    Fb-gruppen är nu stängd för nya medlemmar <3


    Menar du att man inte längre kan gå med eller att den är stängd för "obehöriga"? Vill iaf gärna vara med och skickar isåfall pm till dig om det går bra. :) 
  • AllieP
    Mickan91 skrev 2021-11-09 17:22:03 följande:

    Vet knappt om jag vågar hoppa in här. Jag blev oplanerat gravid nyligen? Helt panikslagen då det inte alls var vad jag väntade mig. Har haft naturalcycles sen i somras för att jag och min sambo gemensamt tyckte jag kunde sluta och testa något hormonfritt pga mitt ?underbara? humör :)

    Allt gick som det skulle den månaden och tempen gick ner lite dagen innan beräknad mens. Vaknade den natten och hade brutalt ont i ryggen. Även haft tryck över bröstet i säkert 2 veckor utan att vara stressad. Av ren instinkt och efter lite googlande så körde jag hem på lunchen och tog ett grav test. Fick två tydliga streck direkt. Panik. Körde och köpte ett digitalt och det visade 2-3v?

    Vi har pratat fram och tillbaka om detta nu i 2 veckor. Min sambo är inte redo, mentalt. Jag har aldrig riktigt tyckt om andras barn eller ens varit en ?barn-person?. Bokade tid för kuratorsamtal och abort. Men jag har aldrig haft så fel om mig själv. Jag vill inte detta, min magkänsla säger att jag ska behålla. Skall dit på undersökning imorgon och har redan mer panik än över det positiva gravtestet. Bryter ihop varannan dag. Vi har en stabil relation sen 10 år, bor redan bra för barn och har bra jobb, bra ekonomi, vet att vi vill ha barn om 1-2 år. Jag vill inte tvinga honom in i något för tidigt men tyvärr känns det som att det blir det enda alternativet.

    Förlåt för ett extremt långt inlägg. Är iallafall i vecka 7 enligt den här märkliga uträkningen. Och söker man i på olika sidor så säger det att jag blir beräknad till den 2:e juli.


    Oj jag förstår att du tycker det är jobbigt. Vet inte om det finns några rätta svar i detta annat än några råd. Dels så tror jag att det alltid är bra att gå på magkänslan. Sen ska ni också tänka på att detta är en chock för er båda och detta är ett val som gör att livet inte blir detsamma, dock behöver det ju inte bli till det sämre bara för att det blir nytt och annorlunda. Tänker att nu när du är i v.7 så kanske du kan avvakta lite? Och låta landa lite i beslutet innan ni bestämmer er för abort eller inte. Beslutet behövs ju faktiskt inte tas nu direkt även om jag förstår att det kommer bli svårare med ett abort beslut ju längre tid det tar. Skickar tusen styrke kramar till dig. <3. 


    Jag vill också tillägga att jag och min man har varit tillsammans i 12 år, jag är mitt uppe i min läkarutbildning och har alltid tänkt att jag ska bli klar först. Hus sen och barn sist, dock så har jag med tiden insett att det verkligen inte finns en "rätt" tid för barn. Däremot så kanske det finns sämre tider, men som du beskrev så verkar ni ju både ha relation, hem och arbete. 

  • AllieP
    Närsomhelstnu skrev 2021-11-14 11:47:58 följande:

    Har någon anmält sig till barnmorskan ännu och får tid till Vul? Vi ska på inskrivning den 23/11 och Vul den 30/11 :)


    Jag/vi ska dit den 17/11, men visste inte att regionen erbjuder vul så tidigt? Eller kanske beror på vart man bor? Jag har bokat privat den 10/12 när jag är i v. 9. 
Svar på tråden BF juli 2022