Inlägg från: Anonym (Mamman) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamman)

    Utmattad och hemma med barn

    Hej!

    Jag är 33 år och har tre barn varav två i förskoleålder och en som går i ettan. Jag är sjukskriven för utmattningssyndrom på 100%. Nu är det så att barnen har varit förkylda sedan skolstarten i höst vilket har gjort att de varit hemma om vartannat och jag har tagit vabb istället för sjukskrivning. Anledningen till att jag tar vabb är för att vi inte klarar oss ekonomisk om han vabbar när jag är sjukskriven.

    Min mamma är pensionär och bor 10 minuter från oss och hon vet att jag är utmattad och att jag sliter med barnen? jag kan tycka att eftersom hon fått två sprutor och inte tillhör nån riskgrupp så hade jag hoppats på att få liiite avlastning med barnen trots att dom är förkylda. Men hon säger bara att vi får ses när de är friska och kämpa på typ?. Förväntar jag mig för mycket av min mamma eller förstår ni om jag kan känna mig besviken över att inte få lite avlastning när jag inte mår bra och knappt orkar med mig själv? Mannen ger mig egentid när han kan men ibland behöver han åka iväg på jobb och då blir det tufft för mig.

  • Svar på tråden Utmattad och hemma med barn
  • Anonym (Mamman)

    Man kan faktiskt dö av utmattning också? men jag fattar, det är för mycket begärt! Jag hade ställt upp om det var min dotter och mina barnbarn.

  • Anonym (Mamman)
    Zaxika skrev 2021-10-21 11:21:33 följande:

    Ja, eller ärlig? Om det är så man känner förstås. Som mormor vill man väl att barnbarnen ska ha sin mamma kvar i livet? Man kanske är villig att riskera en förkylning för att åtminstone ha underlättat några timmar i veckan? Jag tycker dock bara det är en tillfällig lösning. Ansvaret ligger på föräldrarna..

    Att gå runt och vara besviken tar energi. Så får hon ett argt nej, så vet man ju att man inte har något mer att hämta där.


    Kan tillägga också att min mamma åker till affären och går på evenemang med massor av människor så utsätter sig för smitta gör hon på annat vis.
  • Anonym (Mamman)
    Anonym (Farmor) skrev 2021-10-21 11:29:32 följande:

    Jag som har barnbarn och haft egna barn hemma i över 25 år känner att jag är färdig med att ta hand om småbarn.

    I min ålder (närmare 60) är den biten över för mig.

    Jag ställer upp om det är akut, inte för en bestående jobbig situation. 

    Blir det för ekonomiskt ansträngande att vara hemma båda två så finns det säkert något att dra ner på, eller ta lite av sparade pengar så länge.

    Jag tycker att det verkar som att många av dagens unga ser sina föräldrar som självklara barnvakter i alldeles för stor omfattning.


    Och jag tycker dagens mor-och farmödrar är alldeles för egoistiska idag. Jag tycker nog att det ingår när man skaffar barn, att även om barnet är vuxet så kan man finnas där lite extra under tuffa perioder i DITT barns liv.
  • Anonym (Mamman)
    Anonym (Farmor) skrev 2021-10-21 11:33:34 följande:

    Det, min vän, kan du inte uttala dig om. Du vet inte hur det är att vara äldre.


    Vet du hur det är att vara utmattad?
  • Anonym (Mamman)
    Anonym (Farmor) skrev 2021-10-21 11:39:07 följande:

    Du tycker det ja. Det framgår tydligt.

    Kom igen om 30 år så får vi se.


    Vad menar du skulle hindra mig om 30 år? Om jag mår bra och har mycket energi som min mamma har.
  • Anonym (Mamman)
    Anonym (Ella) skrev 2021-10-21 11:44:15 följande:

    Brukar du regelbundet hjälpa din mamma i vardagen? Eller är det bara hon som ska hjälpa dig? 


    Jag hjälper henne om hon behöver hjälp såklart.
  • Anonym (Mamman)

    Tack för allt engagemang i tråden! Jag skrev inte tråden för att få min egen känsla bekräftad utan för att faktiskt få veta vad majoriteten av er tycker om min situation kopplat till mina förväntningar. Även om jag tycker en del av er är lite hårda som skriver att jag inte borde ha skaffat barn om jag inte hade stabil mental hälsa eller ekonomi. Hälsan är ju som vi alla vet inte något statiskt utan varierar under tid? och detsamma gäller ju med ekonmin. Min man förlorade sitt jobb som kock under pandemin och fick ta anställning där lönen var mycket lägre? detta var svårt för oss att förutse rent ekonomiskt. Och självklart är detta en del i mitt mående, att orora sig över ekonomin. Så jag har gjort bedömningen att jag inte mår bättre av att han vabbar eftersom jag är orolig för att vi inte ska klara ekonomin med tanke på detta. Det är lätt att döma andra. Och jag har dömt min mamma som inte ställer upp. Men tar till mig av att ni verkar tycka att jag kräver för mycket och ska tänka om där! Det var därför jag skrev tråden, för att veta om det är för mycket förväntat av mig, och jag fick svar på det. Men att jag inte skulle ha skaffat barn för att jag nu har dålig ekonomi och mår dåligt tycker jag är hårt sagt? mina barn får kärlek och är högt prioriterade så att dom inte skulle ha kommit till världen håller jag inte med om!

  • Anonym (Mamman)
    Anonym (Linn) skrev 2021-10-21 13:06:43 följande:

    Ja det är klart att det är olika. Jag har dock pratat med ett antal under mina år och mer hört att de fått stöd än att de inte fått stöd.

    Det är ju "känt" att dagens nyblivna pensionärer är piggare än tidigare generationer samt har mer köpkraft än tidigare. Och de satsar på sig själva, reser, mm. Som sagt inget fel i det men jag har sett att man gärna vill trycka till dagens föräldrar att "det är minsann du som skaffat barn och då får du ta hand om dom". Fast de själva hade mycket stöd.

    En annan, större sak som jag tycker är ledsam är att jag idag ofta hör mor- och farföräldrar som pratar om barnbarnen som en belastning. Titta bara i denna tråd.

    Barnen är inte en källa till glädje, några man vill få en nära relation till utan det är mer en betungande plikt att träffa dom.

    När jag blir mormor så vill jag gärna träffa barnbarnen ofta. Jag vill att vi ska ha en egen relation och jag hoppas innerligt att de vill av egen fri vilja komma och umgås med mig. Att jag blir en kär mormor som de känner att de kan få stöd från och kunna anförtro sig om något är jobbigt i skolan eller vad det nu kan vara. Skulle barnbarnet komma spontant till mig efter skolan skulle jag bli väldigt lycklig och tacksam!


    <3 Exakt såhär upplever jag det!
  • Anonym (Mamman)

    Herregud, jag är helt mållös? tack för mig!

Svar på tråden Utmattad och hemma med barn