• Anonym (Orolig)

    Oklar förändring i bröst vid UL - väntar svar på biopsi

    Efter att ha känt nya knölar i mina normalt sett väldigt knöliga bröst fick jag tid för mammografi/UL. Har sökt för liknande tidigare och då har det visat sig vara ofarliga cystor. Denna gång visade det sig också att de knölar jag känt är cystor (diagnos med ultraljud) och då även mammografin var utan anmärkning skulle jag precis börja släppa min ångest när läkaren sa ?men här ser jag något som inte ser ut som en cysta?. Panik. Vad var det? H*n sa inget annat än att det är ett svårbedömt område på omkring 17 * 12 (??) mm och beslöt att göra biopsi direkt. Grovnålsbiopsi gissar jag att det var. Så nu måste jag vänta på det svaret också. H*n sa att h*n absolut inte tyckte det såg ut som cancer, men att området inte gick att bedöma ordentligt och att h*n har en väldigt låg tröskel för när biopsi ska göras. Ingen palperbar knöl (?nej detta område kan du inte känna?, sa h*n), utan ett mer diffust område som inte syntes ipå mammografin. Men jag blir livrädd. Någon som varit med om något liknande, och hur gick det?

  • Svar på tråden Oklar förändring i bröst vid UL - väntar svar på biopsi
  • Anonym (Ja)

    Jag kände en knöl för typ 3,5 år sedan och sökte. Kom på mammografi och så gjordes en biopsi. Dom trodde det var en cysta men sedan blev läkaren fundersam men skickade provet. Jag fick efter några veckor komma tillbaka för dom inte kunde utesluta att det inte var nåt farligt så då gjordes en sån biopsi med en grövre nål där dom tar en större bit. Även där kunde dom inte riktigt se vad det var så jag fick komma tillbaka IGEN och göra om det och till slut efter låååång väntan (då hade det gått det gått nästan 4 månader från första besöket på vårdcentralen till slutgiltigt svar, det var under sommaren så kanske var det därför det tog lite extra lång tid) kom svaret att det inte var cancer eller annat som behövdes plockas ut. Dom brukar vilja vara helt säkra så det är ju egentligen bra att dom gör en ordentligen undersökning av knölar. Men så rädd man är under tiden! Hoppas det går lika bra för dig, lycka till!

  • Anotherone

    Vid en mammografi för ett antal år sedan (i samband med annan behandling) hittade man en avvikelse i mitt ena bröst. Omgående kom någon sorts specialist in på rummet och gjorde ett ultraljud på bröstet. Hon bekräftade bara vad mammografin visat att det fanns något slags tumör i bröstet. Mer än så kunde hon inte svara för utan jag fick en lapp i handen med en tid till biopsi bara någon dag senare. Det uppskattade jag något enormt, jag har aldrig känt en sån omsorg och att det fanns en sådan klockren vårdkedja som då. Svaret på biopsin visade att det fanns en tumör men att den var godartad.

Svar på tråden Oklar förändring i bröst vid UL - väntar svar på biopsi