Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Sambons dotter äter upp allt

    Anonym (Micke) skrev 2021-10-25 15:46:40 följande:

    eller så handlar det om att "någon" inte handlar så det räcker till alla

    om denna någon hade en son som pluggade hemifrån och var hemma

    hela dagarna så skulle problemet inte existera för det är bara när dottern

    äter som problemet uppstår med brist på mat.


    Vi handlar mycket, det är bara hon som äter mer än oss andra och inte klarar sig på den mängd vi andra klarar oss på, tydligen.

    Nej, problemet existerar inte med min son eftersom han inte rensar kylskåpet på mat. Han lämnar till oss andra. Stor skillnad
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Hur vet) skrev 2021-10-25 16:21:19 följande:

    Hur vet ni hon har studielån? Många vill ju undvika detta genom att bo kvar hemma och försöka klara sig på studiebidraget istället.

    Sen handlar man för lite om det inte räcker till alla. Man handlar så man alltid har hemma. När det börjar vara ett pkt skinka kvar så köper man 2-3 till beroende på hur mycket som brukar gå åt. Ost håller länge. Det kan  man köpa och ha något kg i kylen.

    Juice (om man tycker flera paket tar mycket plats. Köp koncentrat. Eller lättdryck koncentrat. Av det sistnämnda brukar jag ha 10 pkt av för det mesta. Och vi är bara två i familjen.

    Bröd har vi fulla frysen med. Vill sonen äta 10 mackor till middag så får han. Så länge det inte handlar om farlig övervikt kan jag inte se problemet.

    Däremot så skulle inte jag heller vilja dela smink av hygienskäl. Visst hudkräm kan väl folk få ta.

    Och på tal om att äta mängder.. vänta bara tills pojkarna hamnar i tonåren.. speciellt om de idrottar.


    Hur vi vet det? Antagligen för att hon har sagt det eller menar du att hon ljuger?

    Nej, vi har mycket mat hemma men hon tar det mesta av allt. Mina söner är 17 och 22 år. De äter inte som henne. De lämnar kvar till andra
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (ät) skrev 2021-10-25 16:25:07 följande:

    Om dottern äter mer än tre vuxna och en 17-åring sammanlagt låter det som att hon har någon ätstörning hon borde få stöd med. 


    Jag vet inte om hon har någon ätstörning eller inte. Min sambo säger att hon alltid har ätit mycket
  • Anonym (Anonym)
    Ginsinggeng skrev 2021-10-25 16:37:59 följande:

    Exakt dina söner är perfekta som änglar som aldrig har gjort fel och dottern är djävulen själv? Snacka om att hon blir dömd på förhand 


    Snacka om att du överdriver och förvränger allt.
  • Anonym (Anonym)
    Ginsinggeng skrev 2021-10-25 16:39:04 följande:

    Så hon redovisar för dig hur mycket föda hon har intagit under dagen?Gör dina söner samma sak?


    Så du tror inte att jag märker om jag är ensam hemma med henne? Du tror inte att jag hör och ser (vi bor i ett litet hus) när hon är i kylskåpet? När jag då öppnar kylen ser jag hur mycket som har försvunnit.

    Varför tror du inte på mig? Varför kommentera i en tråd om du ändå inte tror på det som sägs?
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (ät) skrev 2021-10-25 16:42:55 följande:

    Fast att en 21-årig tjej skulle äta mer än två vuxna män+en vuxen kvinna+en tonårspojke sammanlagt är absurda mängder. Såvida du inte glömt nämna att hon är en elitidrottare vilket jag tvivlar på. Det där är ju något hon behöver få hjälp med. Brukar hon gå på toa direkt efter måltider?

    Btw, ignorera trollet. Hen kommer fortsätta skriva och översvämma tråden med inlägg så länge du fortsätter svara.


    Ja, hon tar för mycket så det blir för lite kvar till oss andra. Hon är absolut inte en elitidrottare. Nej, hon går inte på toa direkt efter måltider och pappan säger att hon alltid har varit matglad och tycker om drickor och att äta pålägg som de är

    Japp, ska ignorera trollet. Hen lyssnar inte alls och vägrar ta in det man skriver
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (X) skrev 2021-10-25 16:50:15 följande:

    Betalar din 22-åring för maten hemma?


    Han jobbar heltid och ska snart flytta hemifrån men ja, han bidrar ekonomiskt. Han äter dock inte alls i närheten av lika mycket som hon gör
  • Anonym (Anonym)

    Du som härjar i tråden, ge upp. Bonusdottern har själv sagt att det är hon som äter mest och tar mycket, men hon ser inga problem med det. Har tagit henne på bar gärning tusentals gånger. Det är inte min söner som gräver i kylskåpet på nätterna. Det kan jag garantera er. Jag vaknar flera gånger per natt och går på toaletten och då ser jag hur hon gräver i kylskåpet. Dessutom försvinner det mycket mat under dagarna när bara hon och jag är ensam hemma. 10 minuter efter hon har varit i kylskåpet går jag dit och då ser jag ju att det har försvunnit massor. Klart jag kommer ihåg vad som har varit där tidigare. Jag handlar ju.

    Dessutom ser jag när vi äter gemensamt att hon tar mest mat och roffar åt sig. Så är det med det.

  • Anonym (Anonym)
    Ginsinggeng skrev 2021-10-27 16:40:21 följande:

    TS har ju faktiskt ändrar sina svar . Först var de att dotter äter för mycket när vi andra äter . Sen sprang dotter i kylen också hela dagarna . Och nu springer hon även där hela nätterna 


    Har inte ändrat några svar. Ja, hon tar mer än oss andra när vi äter tillsammans. Det har jag inte ändrat. Jag ser att det försvinner mat under dagarna när vi är ensamma hemma och jag har även tagit henne på bar gärning under nätterna. Har ju sagt flera gånger tidigare i tråden att jag har SETT henne gräva i kylen. Måste jag specificera då att det var under natten? Inse att du har fel bara. Det är upp till dig om du inte tror mig men då är det ingen idé att du hänger i tråden.
  • Anonym (Anonym)
    Ginsinggeng skrev 2021-10-27 17:09:19 följande:

    Det har hon . Först var det hon såg vid frukost sen var det dotter hänger där hela dagen och nu även under hela natten. Du tycker inte de låter konstigt eller?


    Det är konstigt men det rår inte jag för. Det är så hon gör. Hon gör allt det jag har skrivit. Inse att du har fel.
  • Anonym (Anonym)
    Ginsinggeng skrev 2021-10-27 17:12:12 följande:

    Hur vet du att jag har fel? Övervakar du deras kyl eller? Du ANTAR lite skillnad 


    Det är ju du som antar. Du vet ingenting men du argumenterar ändå emot.
  • Anonym (Anonym)
    Ginsinggeng skrev 2021-10-27 17:09:19 följande:

    Det har hon . Först var det hon såg vid frukost sen var det dotter hänger där hela dagen och nu även under hela natten. Du tycker inte de låter konstigt eller?


    Har aldrig sagt hela dagen eller hela natten. Du kan verkligen inte läsa eller förstå det som skrivs
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Margot) skrev 2021-10-27 17:50:21 följande:

    Vad jag uppfattat så är dottern inte överviktig, men konstant hungrig. Och ingen ätstöring? Stämmer det?

    Det får mig att fundera över hur stor en normalportion är i din familj?

    T ex hur många köttbullar som var och en får ta. Jag skriver får ta eftersom du antyder att ni ransonerar mängderna.

    Jag märker ju t ex på mina tonårsgrabbar att de äter betydligt mer än vad jag äter, som är 50+. De äter också annorlunda. Där jag mest äter protein och grönsaker, äter de även chips, potatis, bröd och pasta. Och det i stora mängder. Och de dricker jos i stora paket. 

    Jag äter lätt ett halv paket skinka utan bröd. Eller ett paket rökt lax. Men mår dåligt av stapelvaror, tål inte kolhydrater eller gluten.  

    Men åter till portionsstorlek: Om jag tar 6-8 köttbullar så behöver den ena 12 köttbullar och den andra 18 för att bli mätt. Om jag skulle säga att de inte får ta mer än 8 köttbullar skulle de inte bli mätta utan gå i kylen och leta mat. Funderar om det kan vara så hos er att bonus behöver större portioner än ni andra?

    I mitt hem köper vi hem så att det som går åt så det finns hemma. Skulle någon älska en viss sorts pålägg så finns det hemma. Jos som går åt köper jag i 10 pack osv. Vi frågar om de önskar något särskilt från affären.  


    Hon har något/några kilo för mycket men är ej tjock. Vet ej om hon har någon ätstörning, iaf inte vad jag vet.

    Jag kanske tar 8 köttbullar och min man 11, mina söner kanske tar 12 och dottern tar uppåt 20 eller så. Sen dricker hon upp all juice, äter upp allt pålägg och alla rester som finns i kylen, samt allt fika osv. Om hon behöver så mycket mer mat än oss andra så får hon bekosta det själv, anser jag
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Margot) skrev 2021-10-27 19:30:06 följande:

    Eller så köper man mer skinka så att den som vill ha ett halvt paket skinka till frukost får det. Vuxen eller ej. Så himla dyrt är det inte med smörgåspålägg.   

    Jag är nyfiken på hur stora portioner som serveras hemma hos TS. Får se om hon svarar på min fråga.

    Sen kan jag naturligtvis fundera över varför det är en sådan tabu att prata om mat hemma hos TS. Det vore ju bra för TS att veta varför bonus äter som hon gör.  Om det är någon diet, om hon är selektivt. Om det är tillfälligt, t ex i samband med mens. Blir bekymrad över att TS är så arg på bonus utan att ha haft en kommunikation om vad de som bor under samma tak har för behov när det gäller mat. Som det verkar iallafall.


    Då får hon själv köpa det! Jag tänker ej fortsätta handla varenda dag och mängder av mat bara för att hon äter upp allt. Hon tar inte rimliga mängder, hon tar nästan allt och det är av flera olika livsmedel.

    Det är ingen diet och hon är inte selektiv. Hon äter allt. Är inte tillfälligt heller. Som jag har sagt förut så har min sambo talat om för mig att hon alltid har ätit mycket och varit matglad
  • Anonym (Anonym)
    Ginsinggeng skrev 2021-10-27 20:19:14 följande:

    Fast jag frågade hur ts kan veta hur många skinkor det var kvar om hon kontrollräkningar och även väger all juice. Fick svaret "jag bara vet" 

    Så ts håller alltså inte reda på nåt utan antar en hel del. För veta säkert behöver hon räkna alla skink skivor även föra anteckingar om hur mycket som tas av varje medlem. Men det gör hon inte 

    Fast in ditt fall kan det ju bara vara maken om era barn inte när. Men här når ju även hennes 17 åring kylen som hon är så mån om att bedyra hans oskuld .För 17 åringar är tydligen perfekta änglar som aldrig tar för mycket 

    Jag tycker det verkar som ts hysser agg mot bonusdotter och hon agerar efter det 


    Haha? om jag nyss har handlat skinka och direkt efter bonusdottern har varit i kylskåpet så försvinner halva paketet, vilket jag ser när jag går till kylskåpet efter henne. Vem tror du då har tagit skinkan? Snälla.

    Det verkar som att du har haft en knepig relation till din bonusmamma eftersom du så gärna försvarar bonusdottern och hittar på saker
  • Anonym (Anonym)
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-27 20:32:22 följande:

    Min vän google hittar bara att åpenhet är öppenhet på norska, vad menar du med ordet? 

    Den enda person jag mött som tar allt utan att bry sig om andra är en person med asperger, som har många problem med sociala koder. Och en hel del småbarn förstås. 

    Har svårt att tro att TS styvdotter länsar kylen hela nätterna för att jävlas, tror mer på att hon inte får tillräckligt med mat till måltiderna. De praktiska och ekonomiska aspekterna av det, borde hon och hennes pappa tackla. 


    Nej, hon får tillräckligt med mat vid måltiderna. Behöver hon mycket mer än oss andra för att bli mätt så får hon betala det själv eller sambon, men helst hon eftersom att hon är vuxen.
  • Anonym (Anonym)
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-28 00:54:16 följande:

    Hur funkar det, hon får tillräckligt med mat men hon äter mer mellan måltiderna ändå?

    Ja absolut att hon, eller pappan, ska betala detta, men det viktigaste är väl att alla i familjen blir mätta? Jag hoppas att du inte missunnar henne att bli mätt. 


    Hon äter ju mer än oss andra vid måltiderna, ser ju att hon tar mer än oss så det är ju inte så att hon får en bebismåltid. Vi andra blir mätta. Om hon vill ha mycket mer mat än oss andra så tycker jag att hon får bekosta detta själv
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (.) skrev 2021-10-28 10:04:29 följande:

    Bekostar du alla nybyggen så att alla 20+ åringar kan flytta hemifrån?

    Eller du kanske tycker att staten ska fixa det helt magiskt och utan att behöva höja skatterna med 10-20%?

    Jo, alla studenter får studenrum. Jovisst. Du kanske, eventuellt, möjligen ska börja läsa tidningarna?


    Vi bor inte i en stor stad och jag har själv kollat och sett att det finns studentlägenheter som är lediga. Ska hon bo hos oss så anser jag att hon bör bidra ekonomiskt
Svar på tråden Sambons dotter äter upp allt