• Lyse52

    TESA

    Hej, jag genomförde en Tesa iår i februari. Med 16 stick så fann dom inte någon form på levande spermier. Jag har mått uselt efter allt. Men börjar sakta men säkert komma på banan igen. Hade ont och var öm runt 3 veckor efter detta var utfört. Du får bedövning så du känner ingenting, tyckte själv det var mest läskigt att man var vaken under tiden. Mvh S

  • Lyse52
    KristinL85 skrev 2021-11-10 12:23:41 följande:

    Hej, så tråkigt att höra! Vad var anledningen till att du fick göra TESA? Inga spermier i utlösningen eller orörliga, eller annan orsak? Har du/ni gått privat eller har det varit via landstinget? Och hur har det gått sedan? Donation?

    Förlåt alla frågor, du svarar om du känner att du orkar givetvis! Vi står ju inför denna behandling, och tyvärr har jag väl lite "tappat hoppet"... Även om jag såklart hoppas på det bästa!


    Anledningen var, som så många andra par, att vi försökte bli gravida. Jag fick reda på i december 2020 att jag har klinefelters syndrom. Och då undrade läkarna om jag ville prova med en tesa och se om det fanns något rörligt. Det gjorde det ej. Och fanns det inget rörligtså sa dom till mig att det är en väldigt liten cha s att hitta något om man gör en uppföljare( Micro-tesa). Så jag valde att inte göra den. Delvis av vad dom sa och sen har jag bekanta som gjort den utan resultat men med känningar år efteråt. Vi gjorde detta via landstinget. Nu efteråt så har vi valt donator istället. Vi är uppsatta på väntelistan. Har fått4-6 år. Det har gått 8 månader. Samtidigt sparar vi pengar om vi får ihop tillräckligt för att gå privat innan vi står först i kön så går i privat. Jag tappade med hoppet. Var arg och ledsen. Tyckte min flickvän förtjänade bättre och bad henne ligga med någon annan så hon kunde bli mamma. Men nu så är vi fortfarande vi två. Kämpar och håller i.
Svar på tråden TESA