• Anonym (anony­m)
    Thu 28 Oct 2021 13:03
    2394 visningar
    15 svar
    15
    2394

    Varför mår folk så dåligt idag?

    Upplever det lite som att alla måste kämpa något otroligt mycket mer för en godkänd grundnivå numera vad gäller jobb, skola och sociala sammanhang. Trots det är det inte lika lätt att lyckas. Så många kämpar förgäves.

    Exempel: När de som är födda på 50-talet sökte sitt första heltidsjobb kunde de göra det direkt efter 9:an om de ville och det var rätt lätt att få. Numera är konkurrensen så stor att många måste ha universitetsutbildning också, eller åtminstone gymnasiekompetens.

    Exempel: Skolan var mer fokuserad på att kunna återge kunskap förr. Du skulle bevisa att du lärt dig något på prov. Nuförtiden ingår även i vissa ämnen att man ska kunna argumentera för sig och nästan liksom ha lite karisma. Det sociala är mer viktigt för att lyckas nu, förr var det ok att ha bra betyg men inte vara expert på det sociala. Det sociala är mer komplext, och där ingår ju att vissa faktiskt blir mobbade, inte passar in socialt på olika sätt. Att 'lyckas' då är så mycket svårare.

    Internet och sociala medier:


    Man jämför sig med en stor del av världen istället för endast sin närmsta krets som innan sociala medier.
    Mobbning förekommer inte endast i verkliga livet nu utan även online. Så många hemska saker människor upplever både i skolan och sedan på internet när de kommer hem. De får liksom ingen fristad då om mobbning och trakasserier följer med hem så att säga.

    En stor anledning till att folk mår sämre är nog också: En sämre kost och mindre motion än vad som behövs.
Svar på tråden Varför mår folk så dåligt idag?