• Sun 31 Oct 2021 23:04
    11671 visningar
    18 svar
    18
    11671

    Hur länge var ni sjuka i corona? Vilka symtom hade ni? Behöver lite hopp :(

    Hej, jag blev sjuk i corona för 8 dagar sen och är fortfarande sjuk. Är så ledsen och frustrerad bara. Första dagen då jag testade positivt var jag sjuk likt en vanlig förkylning, men sen blev jag riktigt sjuk, feber, hade så ont i halsen, var andfådd så fort jag gick några meter, migrän, extremt slut bara. Men det avtog efter ca 4 dagar. Nu är det så att jag känner mig sjuk i kroppen på ett sätt som är svårt att beskriva om man själv inte varit där. Och den här lukten man har i näsborrarna driver mig till vansinne. Är det ngn som varit sjuk i corona på detta sättet? Hade ni samma med konstig lukt i näsborrarna & att man ena dagen mår bra men sedan plötsligt nästa dag blir dålig igen och bara vill sova, känner sig ledsen, får tom ångest? Hur länge hade ni det så här? Behöver få känna lite hopp. Jag har varit i karantän i 3 veckor nu, då familjemedlemmar var sjuka innan jag blev det. Usch för detta, önskar inte detta på ngn annan. Tacksam för svar och kanske tips eller råd om husmorskurer <3

  • Svar på tråden Hur länge var ni sjuka i corona? Vilka symtom hade ni? Behöver lite hopp :(
  • Mon 1 Nov 2021 01:22
    #3
    AndreaBD skrev 2021-11-01 00:10:32 följande:

    Jo, det är vanligt att det sätter fart igen andra veckan. Jag hade också ett konstigt luktsinne, kände lukter som inte riktigt fanns, ibland också samma konstiga lukt i näsan. Och just det där med att man bara känner sig väldigt sjuk bara. 

    Hur länge det håller i sig är svårt att säga. Om det är ganska lindrigt så går det ju ändå över efter 1 1/5 eller högst 2 veckor.  Jag kände mig så gott som frisk igen efter 10, 11 dagar. 


    Åh TACK för att du svarade! Är verkligen en tröst att läsa och jag ber till Gud att även jag får mår bättre snart. Jag måste bara kommentera gällande denna här "lukten".. det luktar bara äckligt & konstigt och man vill inger hellre än att slippa känna det. Hellre inte känna ngn lukt än det här. Nässpray Mentol hjälper lite i alla fall:) Återigen tack för ditt svar.
  • Mon 1 Nov 2021 01:31
    #4
    Anonym (Hopp!) skrev 2021-11-01 01:20:10 följande:

    Ja. Har aldrig varit sjuk så länge tidigare! 2 veckor sängliggande, sedan kom och gick symtomen. Det tog mig 4 veckor att känna mig frisk igen och som mig själv igen. Då var min kondition väldigt nedsatt efter jag blivit frisk och jag bestämde mig att lugnt och målmedvetet träna upp flåset och konditionen igen. Första friskdagen kunde jag gå cirka 20 meter innan jag behövde stanna och vila pga andfåddhet. Ändå var jag den dagen ute och promenerade i 3 timmar med vila var 20:e steg ungefär. Någon vecka senare promenerade jag 5 km utan vila i lugnt tempo och höll på så ett tag med promenader i några månader och simning i havet. Det blev bättre, tog lika lång tid att få tillbaka konditionen som det tar om den åker ner till 0, och jag var överlycklig att jag blivit frisk och i form igen. Jag vet inte hur det hade varit om jag inte tränat upp flåset efteråt, om det hade blivit normalt av sig självt eller varit dålig kondition. Men jag var stolt över mig själv när jag gick 5 km efter en vecka, i kontrast till när jag bara kunde promenera 20 steg.

    Men så länge du är sjuk gäller vila!


    Hej och tack för ditt svar!

    Oj det lät som om du hade det tufft där med corona smittan. Det har funnits dagar då jag känt mig ganska ok och gått ut på en liten promenad med vår hund, men jag känner oftast att det går inte att vara ute hur länge som helst. Jag är en person som älskar att vara utomhus, bor i Norrland och är mkt ute i skogen och går. Men nu är det omöjligt tyvärr.. hoppas att kunna det så småningom. Bra jobbat att du var ute så pass ändå,måste ha känts skönt :)

    Jag försöker att vila,men vi har en liten son som inte förstår varför mamma inte orkar eller varför mamma är glad och sen ledsen. Det tar knäcken på mig.. Vill bara vara med min son, göra han glad genom lek och bus.. hoppas snart kunna det <3
  • Tue 9 Nov 2021 22:16
    #7
    Anonym (Kram) skrev 2021-11-01 03:24:00 följande:

    Hej! Först och främst ett stort krya på dig! Covid 19 har verkligen visat sig i alla dess former. En del vet inte ens att de vart smittade. Nu skriver du ju att du vill ha lite hopp.. Hoppas ändå det är ok att jag berättar min resa med covid. Det kan ju va bra att ha det med sig att det kan ta lite tid om man har otur.

    Jag insjuknade i april-20. Jag kände efter redan någon dag att det inte var en vanlig förkylning. Det stack i lungorna efter dag 3 och huvudvärken kom också då ungefär. Jag hade inga problem med smak och lukt sinnet öht. Däremot stora symptom ifrån lungorna med smärta, andfåddhet för minsta lilla, låg syresättning och hög puls. Jag vaknade på nätterna och fick nästan ingen luft. Fick sätta mig upp för att det skulle lätta. Fick panik om fönstret var stängt. Jag var inne på akuten tre gånger under kort tid. Sjuk i 10 veckor innan jag kunde börja jobba igen. Men jag har idag ett och ett halvt år senare fortfarande problem från luftvägarna. Jag blir oerhört andfådd av minsta lilla. Sover fortfarande med fönstret öppet. Är i full gång med massa utredningar. Vart det slutar vet jag inte.

    Menar inte att skrämmas men det kan vara bra att ha med sig att det kan ta lite tid. Flera i familjen hade symptom ett par veckor men mår alla bra idag. Så håll ut så hoppas vi att det går över snart. En vecka är inte lång tid för de som vart sjuka länge men jag förstår såklart att det är jobbigt när du är mitt uppe i det. Det finns grupper på fb du kan gå med i. Kan vara skönt att läsa om andra i samma situation. Drabbad av covid 19 tror jag den heter.

    Sen finns flera långtidsgrupper?

    Krya på dig <3 kram


    Hej! Har dröjt med mitt svar då jag inte haft ork att skriva. Men tack för ditt svar och för att du delade med dig :)

    Jag är nu äntligen frisk, men har kvar irritation från halsen. Är hes och har ngn slags rethosta fast inte kraftig sådan. Sedan så rinner det hela tiden från min ena näsborre. Blir tokig på det! Men dt värsta är över (hoppas jag). Min sambo har däremot från dag 1 med corona enbart haft rethosta (kraftig sådan) och det går inte över. Hon har kontaktat vården. Min mamma berättade för mig att hennes väninna, som är läkare hade sagt att alla som har haft Covid-19 och hostat mkt borde be om att få röntga lungorna. Detta då de kan ha tagit stor skada pga covid och hostan. Tycker det borde bli rutin att kolla de som haft covid och hosta/andfåddhet.

    Låter som att du hade det riktigt tufft under tiden du var sjuk i covid. 10 veckor! Då känns mina 12 dagar som om jag hade tur. Oavsett så påverkar covid än mentalt, man blir ju till slut knäckt. Du har rätt i det du skrev, att covid har visat sig i alla dess former. Har hört en mängd berättelser från folk och man blir ibland helt paff. Tänk hur olika det kan bli för folk som blivit smittade. Det du även skrev om att man ville sova med öppet fönster! Känner igen mig där direkt! Kunde absolut inte sova utan att det var öppet eller väl vädrat med öppet fönster i sovrummet i minst 1 timme innan läggdags och sedan lite öppet (bor i Västerbotten så det blir kallt om nätterna hehe). Sedan var jag tvungen att ha 3 kuddar (!) Och somna halvt sittandes med halstablett i munnen. Kan tipsa till alla som har eller kommer att få covid i framtiden, jag har en värmedyna (elektrisk) som jag köpte på Kjell & CO (inte alls dyr, ca 300 kr). Den hjälpte mig enormt mkt, jag sov med den på bröstet varje natt. Det lindrande så skönt mot ont i hals/bröst och hosta och även andfåddhet. Min sambo använde den också tillslut, då hon hostade så mkt under nätterna.

    På tal om lukten, den försvann tack och lov! Men det var bland det mest konstiga jag känt, rent fysiskt i mitt liv. Tacksam att det försvann!! Usch säger jag bara.

    Jag hoppas verkligen att du snart blir helt återställd och att utredningen kan hjälpa på något vis. Håller tummarna för dig. Och tack återigen för att du delade med dig, hjälpte mig och hoppas att det kan hjälpa andra genom att det finns att läsa i denna tråd.

    Kram!
  • Tue 9 Nov 2021 22:23
    #8
    AndreaBD skrev 2021-11-01 11:09:07 följande:

    Just den där lukten gick över för mig efter några dagar. Snarare hade jag konstigt smaksinne efter det, men inte länge heller. 


    Hej! Ja tack & LOV så försvann den där äckliga lukten på mig efter nästan 2 dagar! Har läst om en kvinna som haft covid, men känner än idag lukten av (som hon beskriver det) "cigg fimpar & rutten fisk". Stackars kvinna! Hoppas hon får hjälp på något vis.

    På vilket sätt var ditt smaksinne konstigt? Jag minns en dag då jag började må lite bättre från corona, så blev jag jättesugen på Högrevshamburgare med pommes. Fixade allt själv hemma, sen skulle jag ta en tugga av hamburgaren och det blev bara usch rakt av! Blev så besviken! Alla andra smaskade glatt i sig burgaren, dipp, pommes.. medan jag satt där med en oäten burgare. Det enda som jag kunde äta var pommes och morotsstavarna. Burgaren smakade så jäkla SKUMT! Och hamburgardressingen smakade jätteäckligt! Och så var det mee det mesta jag åt. Men det höll som tur bara i sig i några få dagar. Sedan började smaken och lukten bli allt mer "normal". Hoppas att du har fått tbx ditt smaksinne också:)
  • Thu 11 Nov 2021 23:03
    #10
    AndreaBD skrev 2021-11-09 22:42:01 följande:

    För mig smakade allt vitlök ett tag. Sedan gick det över också. 


    Men ojjj!! Lät inte så trevligt direkt. Skönt att det gick över!

    Hade du eller ngn annan i tråden det som benäms som "sviter av corona" eller nått likande uttryck? Min hals har varit helt knasig efter covid. Har hes röst nästan hela tiden och jättetorr i halsen. Har jag sovit och försöker säga ngt så har jag plötsligt ingen röst. Men jag tycker även att det blivit värre på sätt & vis. Är öm i halsen och lite obehagligt då jag sväljer. Ngn som haft nått liknande? Hur är det med huvudvärk eller ngt annat??
  • Fri 19 Nov 2021 12:34
    #13
    AndreaBD skrev 2021-11-12 18:42:14 följande:

    Nej, inget sånt. Men mitt luktsinne blir nog aldrig som innan. 


    Hej, inte kul alls. Hoppas att det blir som innan med tiden *håller tummarna*
  • Fri 19 Nov 2021 12:42
    #14
    Anonym (Kram) skrev 2021-11-19 09:50:48 följande:

    Hej igen! Nu är mitt svar sent :)

    Va skönt att du börjar bli bättre nu. Så trist med din sambo! Hoppas det går åt rätt håll.. ja fy fan för denna sjukdom, covid är verkligen konstigt med alla symptom eller inga symtom alls. Tack ja vi får hoppas att de hittar något snart. Ska till specialist läkare nästa vecka så jag tog massa förberedande prover igår. Kram


    Hej! Ingen fara! Är inte ofta jag är här inne. Tycker de borde skapa en helt ny app för Familjeliv där man enklare kan logga in och där man kanske mest fokuserar på trådarna. Men men hehe.

    Min sambo har slutat hosta så hemskt och min hals och heshet har avtagit nästan helt. Jag hoppas att man lägger mer tid åt forskning kring antikroppar som man har fått av att man varit sjuk samt hur människor påverkas av att ha varit covidsjuka över tid.

    Hoppas att det har gått bra och att du inte har drabbats av det som kallas för långtidscovid (?) Alltså det som håller i sig i ca 1 år.

    Håller tummarna för att du snart mår mkt bättre och att du får stöd/hjälp oavsett blodprovssvar.

    Önskar dig även en fin helg :)
Svar på tråden Hur länge var ni sjuka i corona? Vilka symtom hade ni? Behöver lite hopp :(