Inlägg från: Anonym (Kram) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kram)

    Hur länge var ni sjuka i corona? Vilka symtom hade ni? Behöver lite hopp :(

    Hej! Först och främst ett stort krya på dig! Covid 19 har verkligen visat sig i alla dess former. En del vet inte ens att de vart smittade. Nu skriver du ju att du vill ha lite hopp.. Hoppas ändå det är ok att jag berättar min resa med covid. Det kan ju va bra att ha det med sig att det kan ta lite tid om man har otur.

    Jag insjuknade i april-20. Jag kände efter redan någon dag att det inte var en vanlig förkylning. Det stack i lungorna efter dag 3 och huvudvärken kom också då ungefär. Jag hade inga problem med smak och lukt sinnet öht. Däremot stora symptom ifrån lungorna med smärta, andfåddhet för minsta lilla, låg syresättning och hög puls. Jag vaknade på nätterna och fick nästan ingen luft. Fick sätta mig upp för att det skulle lätta. Fick panik om fönstret var stängt. Jag var inne på akuten tre gånger under kort tid. Sjuk i 10 veckor innan jag kunde börja jobba igen. Men jag har idag ett och ett halvt år senare fortfarande problem från luftvägarna. Jag blir oerhört andfådd av minsta lilla. Sover fortfarande med fönstret öppet. Är i full gång med massa utredningar. Vart det slutar vet jag inte.

    Menar inte att skrämmas men det kan vara bra att ha med sig att det kan ta lite tid. Flera i familjen hade symptom ett par veckor men mår alla bra idag. Så håll ut så hoppas vi att det går över snart. En vecka är inte lång tid för de som vart sjuka länge men jag förstår såklart att det är jobbigt när du är mitt uppe i det. Det finns grupper på fb du kan gå med i. Kan vara skönt att läsa om andra i samma situation. Drabbad av covid 19 tror jag den heter.

    Sen finns flera långtidsgrupper?

    Krya på dig <3 kram

  • Anonym (Kram)
    elliss skrev 2021-11-09 22:16:27 följande:

    Hej! Har dröjt med mitt svar då jag inte haft ork att skriva. Men tack för ditt svar och för att du delade med dig :)

    Jag är nu äntligen frisk, men har kvar irritation från halsen. Är hes och har ngn slags rethosta fast inte kraftig sådan. Sedan så rinner det hela tiden från min ena näsborre. Blir tokig på det! Men dt värsta är över (hoppas jag). Min sambo har däremot från dag 1 med corona enbart haft rethosta (kraftig sådan) och det går inte över. Hon har kontaktat vården. Min mamma berättade för mig att hennes väninna, som är läkare hade sagt att alla som har haft Covid-19 och hostat mkt borde be om att få röntga lungorna. Detta då de kan ha tagit stor skada pga covid och hostan. Tycker det borde bli rutin att kolla de som haft covid och hosta/andfåddhet.

    Låter som att du hade det riktigt tufft under tiden du var sjuk i covid. 10 veckor! Då känns mina 12 dagar som om jag hade tur. Oavsett så påverkar covid än mentalt, man blir ju till slut knäckt. Du har rätt i det du skrev, att covid har visat sig i alla dess former. Har hört en mängd berättelser från folk och man blir ibland helt paff. Tänk hur olika det kan bli för folk som blivit smittade. Det du även skrev om att man ville sova med öppet fönster! Känner igen mig där direkt! Kunde absolut inte sova utan att det var öppet eller väl vädrat med öppet fönster i sovrummet i minst 1 timme innan läggdags och sedan lite öppet (bor i Västerbotten så det blir kallt om nätterna hehe). Sedan var jag tvungen att ha 3 kuddar (!) Och somna halvt sittandes med halstablett i munnen. Kan tipsa till alla som har eller kommer att få covid i framtiden, jag har en värmedyna (elektrisk) som jag köpte på Kjell & CO (inte alls dyr, ca 300 kr). Den hjälpte mig enormt mkt, jag sov med den på bröstet varje natt. Det lindrande så skönt mot ont i hals/bröst och hosta och även andfåddhet. Min sambo använde den också tillslut, då hon hostade så mkt under nätterna.

    På tal om lukten, den försvann tack och lov! Men det var bland det mest konstiga jag känt, rent fysiskt i mitt liv. Tacksam att det försvann!! Usch säger jag bara.

    Jag hoppas verkligen att du snart blir helt återställd och att utredningen kan hjälpa på något vis. Håller tummarna för dig. Och tack återigen för att du delade med dig, hjälpte mig och hoppas att det kan hjälpa andra genom att det finns att läsa i denna tråd.

    Kram!


    Hej igen! Nu är mitt svar sent :)

    Va skönt att du börjar bli bättre nu. Så trist med din sambo! Hoppas det går åt rätt håll.. ja fy fan för denna sjukdom, covid är verkligen konstigt med alla symptom eller inga symtom alls. Tack ja vi får hoppas att de hittar något snart. Ska till specialist läkare nästa vecka så jag tog massa förberedande prover igår. Kram
  • Anonym (Kram)
    elliss skrev 2021-11-19 12:42:45 följande:

    Hej! Ingen fara! Är inte ofta jag är här inne. Tycker de borde skapa en helt ny app för Familjeliv där man enklare kan logga in och där man kanske mest fokuserar på trådarna. Men men hehe.

    Min sambo har slutat hosta så hemskt och min hals och heshet har avtagit nästan helt. Jag hoppas att man lägger mer tid åt forskning kring antikroppar som man har fått av att man varit sjuk samt hur människor påverkas av att ha varit covidsjuka över tid.

    Hoppas att det har gått bra och att du inte har drabbats av det som kallas för långtidscovid (?) Alltså det som håller i sig i ca 1 år.

    Håller tummarna för att du snart mår mkt bättre och att du får stöd/hjälp oavsett blodprovssvar.

    Önskar dig även en fin helg :)


    Va skönt att höra att ni mår bättre båda två <3

    Ja det för med antikroppar är intressant. Jag testade mig två ggr för antikroppar (på två olika lab) tre månader i sept -20, var sjuk april-juni och jag hade inga antikroppar öht..

    Jättemäkligt men samtidigt har jag troligtvis lågt immunförsvar och då jobbar min kropp inte åt mig så bra.

    Jo jag har fått diagnosen post covid som är samma som långtidscovid. Men hade problem innan med lungorna så vem vet vad som är vad?

    Ha en bra vecka :)
  • Anonym (Kram)
    Anonym (Kram) skrev 2021-11-22 10:08:53 följande:

    Va skönt att höra att ni mår bättre båda två <3

    Ja det för med antikroppar är intressant. Jag testade mig två ggr för antikroppar (på två olika lab) tre månader i sept -20, var sjuk april-juni och jag hade inga antikroppar öht..

    Jättemäkligt men samtidigt har jag troligtvis lågt immunförsvar och då jobbar min kropp inte åt mig så bra.

    Jo jag har fått diagnosen post covid som är samma som långtidscovid. Men hade problem innan med lungorna så vem vet vad som är vad?

    Ha en bra vecka :)


    Fy va rörigt inlägg haha. Jag testade mig för antikroppar tre månader efter jag tillfrisknat iallafall:)
Svar på tråden Hur länge var ni sjuka i corona? Vilka symtom hade ni? Behöver lite hopp :(