Inlägg från: Anonym (Egenskaper och behov) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Egenskaper och behov)

    Småstad, starta eget

    Det allra viktigaste och mest avgörande om en person ska lyckas med att starta och framgångsrikt driva egen firma är de personliga egenskaperna.
    Sanningen är att det är extremt få som har de rätta personliga egenskaperna som gör entreprenörskap.
    Framförallt det enorma driv, kämpaglöd och tålamod som nästan alltid krävs.

    De som tror att affärsidén är viktigare än personen är helt fel ute.
    Det finns tusentals exempel som visar att en person med rätt personliga egenskaper, en riktig entreprenör, ofta lyckas utan att ha den bästa affärsidén.
    Men tyvärr finns ännu flera tusentals exempel som visar att en helt otroligt bra affärsidé ofta misslyckas pga att rätt person saknas som kan förverkliga den utomordentliga affärsidén.

    De allra flesta misslyckas.
    Det är ett faktum som bara är att acceptera.
    Alla dessa lyckade framgångssagor som hålls fram och visas upp i media och i många olika sammanhang är bara en mycket liten del att jämföra med alla dem som misslyckas.
    Bland dem som lyckas ligger ofta minst tio års extremt hårt slit med extremt mycket jobb och extremt ansträngd ekonomi innan man lyckas. Nästan ingen enda lyckas bygga upp något framgångsrikt på kortare tid än fem år. Bland dem som lyckas finns väldigt ofta minst ett eller flera misslyckade försök under 5 - 20 år innan de till slut lyckas.
    Självfallet finns det undantag som lyckas bättre och snabbare, men de är extremt få och man är bara naiv om man räknar med att man skulle tillhöra dessa extremt få.

    Storstad eller en mindre ort spelar ingen avgörande roll i sammanhanget, annat väger mycket tyngre.
    Men rent generellt är det givetvis i de flesta fall enklare att lyckas om man har en större närmarknad, alltså bor i en större stad.

    Om du tillhör de väldigt få som i sanning har de rätta personliga egenskaperna så är det som krävs att du kan identifiera ett befintligt behov som just du är bättre än andra att tillfredsställa.
    Att utgå från din egen idé eller det du själv gillar är nästan aldrig framgångsrikt. Både skiftnyckeln, musiken och alla dataspel är redan uppfunna tusen gånger om.
    Tvärtom måste det finnas ett klart och tydligt behov ute på marknaden, på din marknad, ett behov som du kan tillfredsställa bra och helst bäst i konkurrens med andra aktörer.
    Om du har rätt personliga egenskaper, t ex ett fruktansvärt driv typ i världsklass, och om du kan identifiera ett tydligt behov som du kan tillfredsställa i konkurrens med andra, ja då har du kanske en chans att lyckas. Oavsett storstad eller småstad.

Svar på tråden Småstad, starta eget