Inlägg från: Anonym (Halloween och allahelgona) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Halloween och allahelgona)

    Respekt för döden

    Att koppla ihop hur en obduktion går till med Halloween låter osmakligt men annars är jag för Halloween. Halloween fanns långt före alla helgona i vissa delar av Europa tills kyrkan/kristendomen tog över och insåg att de måste ersätta Halloween med något annat för att få vissa delar av Europa att sluta fira Halloween.

    Det är samma sak som att kyrkan/kristendomen i norra Europa försökt ersätta det fornnordiska firande av jul till ett firande förJesus födelse (Christmas). Traditioner och firande förändras hela tiden jag tycker det är ok att fira Halloween och även att minnas ens nära bortgångna på den kristna allahelgona. Det finns ingen motsättning i det. De infaller för det mesta aldrig samma dag ändå.

    Om det skulle inträffa samma dag skulle jag hellre vilja att mina barn gjorde bus eller godis än att sitta och gråta över mig. Fast det är klart det vore trevligt om de tände ett ljus på min grav men att sitta och tänka på mig en hel dag istället för att göra något kul det skulle jag inte vilja att de gjorde.

Svar på tråden Respekt för döden