• Mchen

  Ruvare november 2021

  Hej!

  Jag satte in en 5-dagars blastocyst den 5/11 (FET). Förra gången kände jag av en massa gravid-symptom redan från ruvardag 2, men det blev ändå ingenting. Så gissningsvis var det medicinens biverkningar som jag kände av. Denna gången känner jag nästan inga symptom alls (förutom lite molande som mensvärk i livmodern som började idag) trots att jag tar samma mediciner och redan är på ruvardag 8. Jag har testdag med blodprov den 16/11, men fick med test att testa själv med sticka samma dag ifall jag inte fick någon läkartid.

  Visst är det nervöst att bara gå och vänta på att få testa?! ???? Är det fler än jag som överväger att testa tidigt, men som känner sig rädd att få ett negativt test trots att ni vet att det finns chans att det blir ett plus på stickan ett par dagar senare? ???? Eller testar ni varje morgon? Hur tänker ni kring att testa i förväg jämfört med att låta allt vara tills den inbokade testdagen?

  Stor kram till alla er där ute som också ruvar! ????

 • Mchen

  Hej igen, alla frågetecken ???? i mitt förra inlägg kom ifrån att jag försökte använda emojis som sidan inte accepterade? :D

  Kram igen

 • Mchen
  Edaa83 skrev 2021-11-11 11:41:14 följande:

  Ni som ruvar.... hur mår ni? När har ni börjat testa er? Är det fler än jag som är öm efter ÄP och ET?

  Jag gick tillbaka till jobbet idag, gjorde ET igår. ÄP I måndags. Har varit hemma mån, tis och ons... idag är jag öm och spänd i magen. Lugnar sig om jag ligger ner... hur har ni mått?


  Första gången jag gjorde ÄP blev jag överstimulerad och hade jätteont. Mådde superdelegat. Då sa de att man kunde bli ?sämre? under första tiden ifall man blir gravid. De andra gångerna har jag varit öm och haft ont flera dagar, även om det började klinga av efter någon vecka. Jag försökte ta det lugnt och vila så mycket som det går.

  Däremot kommer jag inte ihåg när man kan testa eftersom man måste akta så ovitrellen inte ger falska utslag.

  Jag håller tummarna för dig!!!!
 • Mchen
  Månskensbonde skrev 2021-11-14 07:53:34 följande:
  Stort grattis!!!! Vad roligt att se!
 • Mchen

  Alltså, jag kunde inte hålla mig från att testa i morse trots att jag har testdag för blodprov på 16/11. Inga graviditetstecken förutom lite molande igår (försvann i natt). Jag var helt inställd på att bara få ett streck på stickan. Men när jag tittar så tycker jag mig se något som skymtar... Är det fler än jag som ser det där andra strecket?!

 • Mchen
  Månskensbonde skrev 2021-11-14 11:32:20 följande:

  Jag ser det!


  Tack! Då är det inte bara önsketänkande!
 • Mchen

  Jag vill påminna om att hålla en god ton i tråden. Detta är en tråd för oss som ruvar i November 2021. Åsikter om andras val av ägg- eller spermiedonationer föreslår jag att man håller för sig själv eller skapar en annan tråd på forumet.

  Personligen är jag övertygad om att alla blivande barn som ?plussas? i denna tråden kommer vara högt efterlängtade och älskade!

 • Mchen
  Izza8511 skrev 2021-11-14 11:52:47 följande:

  Kanske en bättre bild


  Jag tycker jag ser något! Beroende på vilken ruvardag ägget fäster i livmodern tillsammans med att vissa är långsammare i starten än andra enligt sköterskan jag talade med så kan hcg variera mycket de första dagarna mellan graviditeterna. Jag hoppas din hcg är på uppgång!!! Håller tummarna inför nästa test!

  Kram
 • Mchen
  levandecharader1 skrev 2021-11-14 22:18:06 följande:

  Skrev fel och vill rätta mig själv så att ingen riskerar att noja över om deras test var svagare på samma ruvardag.

  Jag testade IGÅR på RD 9 och IDAG på RD 10. Så inte RD 8 och 9 som jag skrev ovan. Officiell testdag är nu på ons 17/11. 


  Först och främst - Grattis!!!

  Vilket grav-test alternativt vilken känslighet på grav-test använde du? Bara som referens utifrån vad mina egna stickor visar.
 • Mchen
  levandecharader1 skrev 2021-11-15 12:36:46 följande:

  Tack så mkt <3

  Jag använde RFSU's teststickor och det står att testets känslighet är 25mlU/ml. 


  Jättebra, tack!!! Med din 6 dagars så ligger du ca 1-2 dgr före mig så bra att ha stickor/streck att jämföra med!
 • Mchen
  origo skrev 2021-11-15 21:40:42 följande:

  Stort stort grattis till er som plussat!

  Själv är man på ruvardag 7 och har inte ett enda symptom, hade tidigare väldigt ont i brösten men nu har det börjat försvinna, så hoppet känns inte så stort atm!

  Ni som har plussat , vad har ni haft för symtom mellan insättning och plusset ?


  Jag hade jättemycket symptom förra insättningen - då var jag inte gravid utan det var proggisarna som gav utslag. För mig satt effekten av proggisarna (spända och ömma bröst, illamående, känslig för lukter etc) i ca 10 dgr från dess jag började med dem innan effekten började klinga av. Har läst att det är så för andra med. Denna gången är jag gravid (jippi!) fast har bara haft lite molvärk från och till, men inget mer (trots att jag äter samma mediciner). Så jag har helt släppt det där med att försöka känna tecken och bara går efter stickan!

  Du är fortfarande lite tidig i din ruvar-cykel för att (negativa) test ska kunna vara tillförlitliga (dvs du kan fortfarande vara gravid utan att de visar något eftersom hCG stiger olika snabbt olika graviditeter/kvinnor/när embryot sätter sig samt kommer igång att producera hCG). Så vänta några dagar och testa är mitt råd. Och ifall det inte visar något då så låt gå ett par dagar och testa igen. Vet inte om det hjälper dig något även om det är välment?

  Stort lycka till!!!
 • Mchen
  origo skrev 2021-11-17 00:10:27 följande:

  Åh tack för fint svar!! Ja ska försöka ha lite is i magen , har ju fått datum för test 26 november, så är ju en liten bit kvar!

  Och ett super grattis till dig!!!


  Tackar!!!
  origo skrev 2021-11-17 00:10:27 följande:

  Åh tack för fint svar!! Ja ska försöka ha lite is i magen , har ju fått datum för test 26 november, så är ju en liten bit kvar!

  Och ett super grattis till dig!!!


  Tack!!!
Svar på tråden Ruvare november 2021