• Beckizen

    BIM December 2021

    Hej hoppar in här från tidigare listor! :) inne på femte försöket och det är påfrestande när mensen kommer varje månad men vi kämpar vidare!

    Roligt med första försöket! :D det är så pirrigt och spännande!

    Lägger till mig i BIM listan

    3/12 nomina (första försöket, första barnet)

    4/12 Beckizen (femte försöket, första barnet)

  • Beckizen

    Solis123 spännande med nummer 3! Hur gamla är dina andra barn?:)

    Loppan 483 känner så igen mig i den frustrationen när mensen kommer. Man hinner ju ändå få lite hopp om att det ska ta sig. Men precis som du skriver så får får man kämpa vidare :)

    Är det någon av er i gruppen som använt/använder er av ägglossningstest? Har inte velat göra det för rädd att bli besatt av tanken på att bli gravid haha. Men har beställt nu när jag inser att jag ändå är besatt av den tanken och jag känner att jag inte har någon riktig koll på min cykel utöver de appar jag använder.

  • Beckizen
    Overthetop skrev 2021-11-09 16:12:58 följande:

    Förstår precis hur du tänker gällande ägglossningstesten, och besatthet. Är själv hopplös, varje månad börjar jag testa, sen ångrar jag mig, bestämmer att jag inte vill veta, ångrar mig igen och förbannar mig hela vägen till mensen kommer att jag inte bara fortsatte testa. Så den här gången ska det bli annorlunda!


    Det är precis så det skulle vara för mig! Haha. Men börjar känna mig riktigt hopplös i allt som har med att skaffa barn att göra och bli gravid. Man blir ju lätt besatt och jag är så rädd att man ska gå månader och sen är något fel. Men ska testa med äl test denna gången så får jag se om ångrar mig.

    Hur länge har du kört med äl test och vilka använder du?
  • Beckizen
    nomina skrev 2021-11-09 18:02:43 följande:

    Jag har testat mig i ett par månader bara för att jag är nyfiken på om äl stämmer något sådär som appen säger. Nästa vecka har jag äl och vi kommer använda stickor då. Min man vill veta när vi ska köra så jag involverar honom så mycket som möjligt.

    Jag känner mig inte besatt men längtan efter barn är STOR! Men vi kan bara hoppas och be för att vi ska få vår efterlängtade unge.

    Jag tycker inte man behöver vara besatt bara för att man har tester, mer kolla om appar stämmer och om allt verkar fungera liksom.

    Lyckligtvis har vi semester nu och tid för att försöka kommer finnas :)


    Ja, det är där jag hamnat nu också att jag vill bara stämma av så att min äl faktiskt är där jag tror den är eller om den är senare än vad jag tror:) jag hoppas att jag inte blir för besatt av testerna, men tänker nog som dig att det är väl en inställning man får ha och att längtan efter ett barn är stor och att vi alla så småningom kommer plussa förhoppningsvis :)

    Va skönt med semester och perfekt tajmat med äl! Hoppas ni får en skön semester ;)
  • Beckizen
    madde90 skrev 2021-11-09 19:50:43 följande:

    Hoppar gärna in här mensen är nu över o BIM blir den 3/12,. Andra försöket sen spiralen togs ut. 5e barnet.

    Måste fråga. Är det någon som testat munkpeppar?

    1/12 loppan483 (28 år, 6e försöket, första barnet)

    3/12 nomina (första försöket, första barnet)

    3/12 solis (36 år första försöket 3:e barnet)

    3/12 madde90 (andra försöket 5:e barnet)

    4/12 Beckizen (femte försöket, första barnet)

    11/12 Overthetop (sjunde försöket, tredje barnet)


    Välkommen!

    Jag har inte testat munkpeppar men hört om andra här på familjeliv i andra trådar som pratat om det? Vad ska munkpeppar göra? Jag har testat Rosenrot nu en månad och kör denna månaden också, än så länge har det inte funkat för mig mer än att jag kanske känner mig lite extra pigg. Vilket är en bonus!
  • Beckizen

    Idag kom mina ägglossningstest :) för någon som aldrig tagit äl-test tidigare.. hur har ni andra gjort? Har ni tagit från mensen tagit slut fram till äl eller har ni tagit under den period som man anses mer fertil? (Enligt appar)

  • Beckizen

    Nomina och Overthetop: tack för svar! Kommer nog köra från antingen idag eller så kör från imorgon då blir det CD 6-7. Tror jag också har äl runt 14-15 Har ni tagit med morgonurin? Jag har köpt från restlagret och i deras instruktioner står det att det inte ska tas med morgonurinen. Vet däremot att CB ska man ta med morgonurinen

  • Beckizen
    Overthetop skrev 2021-11-11 10:11:41 följande:

    Undrar varför det inte ska tas med morgonurin. Tycker koncentrationen ändå är störst då. Kommer använda en monitor den här månaden, så blir morgonurin för mig. Mellan 03 och 09 beroende på när man vaknar. Tycker dock att det stör min sömn när jag vet att jag måste testa på morgonen. Känner ett behov av att hålla mig för att få upp koncentrationen och kan inte sova därför.....i-lands problem


    Jaa, tyckte med att de var märkligt men står att testet ska tas mellan 10.00-20.00. Kanske annorlunda med monitor och vanliga stickor? Tänker att jag följer instruktionerna men känner också att det är störigt att eventuellt behöva anpassa att ta äl test vid 18.00 som kommer vara den tiden jag testar nu i någon vecka framåt haha precis som du skriver verkligen i-landsproblem.

    Det är ju jobbigt också att behöva hålla sig om man vaknar kissnödig. Jag skulle inte klara att somna om då heller men jag hejar på dig och du kanske vänjer dig :p
  • Beckizen
    nomina skrev 2021-11-11 14:11:24 följande:

    Jag kör med rfsu och testat oftast runt 14 på dagen. Det står att man ska testa mellan 10-20 på dagen.

    Jag tycker personligen att det är lite mer omständigt att testa på dagen eftersom man ibland har annat för sig. Direkt efter morgonkissen tar det ett tag tills man kissar igen...


    Det står samma på mina fast har testlagret. Jag tror jag kommer köra vid 18.00 för då kan jag kontrollera hur mycket jag dricker och så under eftermiddagen på jobbet och sen vara kissnödig när jag kommer hem. Känner också redan nu att det är lite omständigt för som du säger kanske man är någonstans där det inte finns toalett eller att man inte vill dra fram ett äl test på jobbet. Men jag gör detta nu för att lära känna min kropp mer för att bli gravid :) Men kommer behöva sätta alarm :p det här är som när man tog minipiller haha jobbigt
  • Beckizen
    madde90 skrev 2021-11-11 19:41:26 följande:

    Jadu de va en bra fråga. Är inte alls insatt i de, utan en kompis som rekommendera det. Va hon sa till mig har tyvärr glömts. Har varit 2 tuffa dagar med besök på barnakuten o en av kidsen är dåliga.

    Har inte testat rosenrot heller men kanske är värt det om man blir lite piggare. :)


    Ja det är lätt glömt, känns som det finns många knep därute som sägs ska hjälpa fertiliteten eller ägglossningen kanske man ska säga :p ja rosenrot har jag läst att många tagit och blivit gravida men det kan också varit slumpen. Med rosenrot har jag hört att det kan påverka ens cykel, men inget som jag märkt av ännu.

    Åh nej, hoppas att allt är bra med barnens och att det är bättre! Har ni fått lämna akuten eller är ni kvar där? Skickar massa styrkekramar och krya hälsningar <3
    madde90 skrev 2021-11-11 19:45:33 följande:

    För mig har de varit olika. Förra cykeln började jag testa vid dag 8 med clearblue blue digitala lila ägglossningstest. Fick positivt på dag 14.

    Denna cykel har jag vanliga stickor från testlagret och började idag med första tester och är på dag 7.

    Så ska bli spännande o se hur de blir denna cykel.


    Ja va spännande! Jag började också idag på dag 6. Har aldrig testat förut så ska bli kul och se när ägglossningen sker och om jag känner min kropp så bra som jag trodde. Tar du ett test per dag eller hur gör du där? Jag tänkte ta ett test per dag fram tills det närmar sig äl och då eventuellt ta två per dag, men vet inte om det spelar någon roll.
  • Beckizen
    Fyyyyran skrev 2021-11-11 19:52:07 följande:

    Där kom mensen, så hoppar in här. Nya tag och håller tummarna för en tidig julklapp i form av ett plus på stickan :).

    1/12 loppan483 (28 år, 6e försöket, första barnet)

    3/12 nomina (första försöket, första barnet)

    3/12 solis (36 år första försöket 3:e barnet)

    3/12 madde90 (andra försöket 5:e barnet)

    4/12 Beckizen (femte försöket, första barnet)

    9/12 Fyyyyran 36 år ( fjärde försöket [andra försöket efter tidigt mf], fjärde barnet)

    11/12 Overthetop (sjunde försöket, tredje barnet)


    Välkommen! Ja tänk va mysigt med ett litet pluss i julklapp :)
  • Beckizen
    Beckizen skrev 2021-11-11 20:34:19 följande:

    Välkommen! Ja tänk va mysigt med ett litet plus i julklapp :)


  • Beckizen
    madde90 skrev 2021-11-11 20:54:51 följande:

    Vi är hemma just nu eller dom är hemma med deras pappa jag fick åka till jobbet för en natt här eller rättare sagt 2 nätter på raken om hon inte blir sämre förstås för då åker jag hem. Men detta är en del av vårat liv som vi hade glömt pga pandemin men nu börjar vi bli varma i kläderna med allt från mediciner var 3e timme mm.

    Jag kommer nog att testa en gång om dagen fram tills de börjar närma sig o sen testa oftare precis som du har i tankarna.


    Okej va skönt att ni fick åka hem. Det måste vara tufft som förälder att ha sjuka barn, jag hoppas att det inte är något allvarligt och skickar mer styrkekramar till er!

    Jag har börjat testa och har nog äl i slutet av veckan och kommer börja testa två gånger per dag när jag börjar se stegringen.
  • Beckizen

    Va kul med fler i gruppen! Hoppas vi alla plussar :) har inte kollat i forumet alls i helgen, det var stressigt på jobbet i fredags och sen blev jag sjuk i helgen och igår var jag för nere efter nyheten om de två barnen :(

    Jag har iaf äl i slutet av denna vecka tror jag (hoppas). Min äl test har inte visat på något alls men hoppas att det är för tidigt. Jag känner mig också omotiverad, utan lust och ork till att ha sex eller något sådant, är så trött och vet inte vad jag ska göra. Ville inte kasta bort en månad för att man är trött. Förra månaden gick så bra och blev så besviken när mensen kom.

    Känner mig inte alls så glad och positiv just nu faktiskt..

Svar på tråden BIM December 2021