• Diptyque

    Bitar till livligt barn

    Hej,

    Vi har en son på 16 månader som är väldigt livlig när han äter. Många gånger sitter han lugnt och äter, men minsta lilla missnöje/glädje/ursinne så hoppar han upp och ner och vägrar sitta still. Han har ett väldigt temperament, så såhär blir det nästan alla måltider.

    P.g.a detta är det svårt att ge honom större bitar utan rädsla att han ska sätta i halsen. Han kan äta macka, rån, majskrokar och mindre bitar i mat, men det blir väldigt svårt att ge honom större matbitar. Han har satt i halsen några gånger p.g.a detta hoppande.

    Har någon liknande erfarenheter? Hur gjorde ni för att lugna och kunna introducera större bitar? Vill ju gärna kunna ge korvstavar, köttbullsbitar och liknande utan att vara livrädd.

    Tack!

  • Svar på tråden Bitar till livligt barn
  • Anonym (Mamma)

    Sluta mata honom om han beter sig så där. Då får man avbryta situationen och återkomma till måltiden senare. Problemet här är inte maten utan humöret.

  • Anonym (Mat)

    En tanke bara, men har ni testat att ge större bitar? Tänker att han kanske tycker det är roligare att äta om han får en korv med bröd i handen istället för små korvbitar på en tallrik.

    Vår kille(17mån) kastar all mat och tallrik och glas när han är mätt eller inte hungrig, vi kör på att han får gå från bordet då och äta senare eller mer nästa måltid när han gör det. Gurkstavar, pastaskruvar och hela varmkorvar brukar dock sällan åka i golvet, det går nästan alltid ner.

  • Anonym (så här gjorde vi)

    Precis som ovanstående skrev så rekommenderar jag större bitar. Mackor behöver inte delas i småbitar, utan ge en halv macka. Dela inte en stor broccolibukett utan sätt fast den på gaffeln.


    Vi körde mycket "klubbor" i den åldern, för att få vårt barn att sitta still: köttbulleklubba, potatisklubba, korvklubba (korv delat längs med långsidan så att det inte går att sätta i halsen och i två halvor) ja, allt som gick att sätta på en desertgaffel, funkade, liksom spett av olika slag: kycklingspett, spett med kulpotatis och lax på, ja, allt möjligt, till och med penne (pasta) på spett. Det var i princip enbart då som han satt ner och åt en ordentlig måltid.


     

Svar på tråden Bitar till livligt barn