• Sön 14 nov 08:08
  637 visningar
  2 svar

  Jobbinriktning, livsval

  Jag har länge gått och funderat på yrkes- och framtidsval. Jag är hyfsat ung (30 års åldern) och har en bra tillvaro, bra utbildning, bra jobb osv men något skaver ändå och nu har jag äntligen kommit fram till det som jag bara snuddat vid i tanken tidigare, men jag behöver lufta det lite och få hjälp med input.

  Jag behöver komma ut i världen och hjälpa till med något viktigare än att bara skapa en trevligare tillvaro för mig själv på hemmaplan. Jag vet att jag vill jobba med människor: coacha och vägleda (antingen personal/karriär, livsstil osv) eftersom jag är naturligt bra på det och borde satsa på det rakt ut men aldrig riktigt jobbat med. Det jag har jobbat med är bland annat projektledning vilket jag är bra på.

  Vad tror ni finns för viktiga jobb ute i världen där jag kan kan coacha och vägleda människor kombinerat med projektledning. Helst något där jag kan "tjäna ett lite högre syfte" och inte bara vara personalchef på ett mellanstor företag om ni förstår hur jag menar.

  Behöver hjälp att tänka lite utanför boxen här.

Svar på tråden Jobbinriktning, livsval
 • Sön 14 nov 13:17
  #1

  "Bra utbildning" säger ju inte så mycket. Har du läst på högskola/uni/yrkeshögskola, samt vilket program? Har du kvar på CSN veckorna (hur mycket) så du kan ta en ny utbildning? Om du inte läst yrkeshögskola/uni/högskola, är det som så att du vill göra det?

  Tänker ju spontant att du borde kolla upp syvkonsultent, då det stämmer in på din beskrivning och en syv har potential att "tjäna något högre syfte". Det kräver dock specifik utbildning, tror den ligger på 180hp.

 • Sön 14 nov 14:37
  #2

  Kolla Röda Korset och liknande organisationer.

Svar på tråden Jobbinriktning, livsval
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...