Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Hunden bet mig ordentligt i handen

    Jag är stor djurvän men tyvärr ts, en sådan hund skulle jag ta till veterinären för avlivning. Den är för gammal för att visa upp sådana beteenden och har tydligen inte fostrats rätt. Det är inte hundens fel men jag tror inte ni kommer hitta någon som är villig att ta sig an den för att lära om den, och ni ska absolut inte göra det själva eftersom ni har barn i hemmet och den inte är säker att ha omkring sig. Den måste bort så fort som möjligt.

  • Mortiscia80

    TS, har du förresten besökt läkare och fått stelkrampsspruta? Om du inte vet säkert att du har ett säkert skydd där så måste du göra det.

  • Mortiscia80
    Millie11 skrev 2021-11-21 11:39:38 följande:
    Problemet kan inte trappas upp för det är redan väldigt illa. Jag tycker inte man bara kan säga det inte är okej för en hund att bitas. Det är för det första skillnad på bett o bett finns en skala som graderad nivån av bitande. Han bet ohämmat o nu är han så lite att skadan inte blev så stor. Men tillräckligt för att läkaren skrev ut antibiotika. Säg han var en schäfer, eller pitbull... Han hade skadat handen ordentligt då....
    Klart det kan trappas upp. Hunden kan börja bitas i alla möjliga situationer, och den kanske inte släpper greppet heller, eller bara en sån sak som att den kan bita någon av er riktigt illa. En hund som biter rakt över ett barns ansikte blir ingen vacker syn.... Och den risken utsätter du dina barn för nu. Du vet inte när hunden bits nästa gång eller hur illa. Hunden är kort sagt en vandrande fara.

    Din hund är inte liten, den är redan ett och ett halv år! Och bitande är aldrig ok.
  • Mortiscia80
    Millie11 skrev 2021-11-21 11:53:38 följande:
    Jag menade liten som i storleken på rasen...
    Det spelar ingen roll, små hundar har också vassa tänder som kan göra stor skada.
  • Mortiscia80
    Millie11 skrev 2021-11-21 12:03:15 följande:
    Jag vet, fick känna på det häromdagen... tro mig jag tar det på största allvar. Men tänker försöka få bukt med det. Om inte veterinären såg det mer allvarligt än han gjorde tänker inte jag bara avliva honom sådär.

    Cesar Millan t ex har ju rehabiliterat massor av aggressiva hundar...
    Han har exceptionellt bra hand med hundar, det går inte att jämföra sig med någon som är en expert inom området.
Svar på tråden Hunden bet mig ordentligt i handen