• Wed 17 Nov 2021 18:29
    14216 visningar
    43 svar
    43
    14216

    Hunden bet mig ordentligt i handen

    Millie11 skrev 2021-11-17 18:18:11 följande:

    Har en hund på 1,5 år ca som idag bet mig i handen. Den har visat en del resursförsvar tidigare o häromveckan när vi var i skogen hittade den ett ben (kanske nån jägare som lämnat jag vet inte) och när jag gick fram till honom morrade han och attackerade mig. Han bet mig i skon då så ingen skada skedd men det kändes rätt obehagligt att han blev så aggressiv. Förstår han försvarade sin skatt men är det normalt beteende ändå?

    Så idag blev han illamående o började kräkas på vardagsrummet. Jag gick dit och höll honom runt bringan liksom o då vänder han sig om morrar och hugger i mitt finger. Han biter länge flera sekunder o jag skriker högt. Sen släppte han och har flera sår på fingret nu. Det är en liten hund på ca 5 kg. Jag förstår han mådde illa men samtidigt känns hans beteende obehagligt. Det här är min fjärde hund o har aldrig varit med om att dom betett sig så här. Har en 12årig dotter o två små barnbarn på 1,5 o 3 år. Vet inte om jag kan/bör ha kvar honom? Går han lita på?

    Min dotter är helt förtvivlad nu, jag säger jag vet inte om vi kan ha kvar honom. Vad gör jag??


    Resursförsvar brukar gå att träna bort om man har lite tålamod och kunskap. Att gå på en hund som hittat ett ben och har resursförsvar utan att köra byteshandel är ju bra dumt då du borde förstått att han försvarar det. Hur har du tränat hittills?

    Ang att han markerade när han mådde illa så tror jag han kände sig trängd. Kan du hantera honom vid pälsvård, kloklipp, öronkontroll mm utan problem och känner du att han litar på dig till 100%?
  • Sat 20 Nov 2021 16:27
    #10
    +1
    Millie11 skrev 2021-11-20 16:11:32 följande:
    Har tränat med mjuka metoder. Tror det funkar nog inte så bra på en hund som är så tuff som min
    Resursförsvar och markerande när hunden blir trängd beror ju på att hunden inte litar på dig . Räkna med att hunden kommer svara upp om du ger dig på den fysiskt och den kommer helt tappa förtroendet för dig. 
    Att tro att hundar är dominanta och måste sättas på plats är så förlegat. 
    Jag tycker du ska ta hjälp av en instruktör som kör med mjuka metoder som får lära dig hur du ska jobba med hunden. Har du ens försökt träna bort resursförsvaret?
  • Sat 20 Nov 2021 16:48
    #13
    Millie11 skrev 2021-11-20 16:31:55 följande:
    Ja jag har tränat honom efter konstens alla regler. Han vaktar inte sin mat eller tuggben t ex. Men som t ex när han hittade ett ben i skogen, ja men då försvarade han det med sitt liv. Jag måste ju kunna ta ifrån honom saker. Tänk om det är nåt giftigt.

    Vem har sagt jag ska bli fysisk med honom?
    Jag missförstod dig när du skrev att du ska ta kommandot. Hur har du tänkt att göra det?
  • Sat 20 Nov 2021 16:50
    #15
    Zouxman skrev 2021-11-20 16:36:36 följande:
    Alltså du håller på med sånt jäkla dravel och nymodigheter som inte funkar, en hund är ett djur som bara förstår ett språk, finns inte en enda alfahane i anaturen som pratar mjukt, finns inte en enda tik som pratar mjukt med sina valpar. Sluta tramsa, ni skapar farliga djur genom att INTE ta kommandot.
    Du har helt rätt i att alfahanar kan vara hårda men vi hundägare är inte alfahanar då dominans kan finnas i flockar av samma art men inte mellan olika arter.
  • Sat 20 Nov 2021 16:52
    #17
    Millie11 skrev 2021-11-20 16:49:24 följande:
    Alltså jag har varit helt på den mjuka linjen. Man ska typ aldrig säga till hunden utan bara lära in rätt beteende. Men nu har jag en hund som är helt oregerlig. Biter fortfarande i händerna när han vill leka för man ska ju aldrig säga ifrån utan bara avleda o ignorera så ska det växa bort. Vilket det INTE gjort. Han morrar o nafsar när man gör nåt han inte vill. Skäller på allt o är faktiskt allmänt odräglig. Blir galen på tvn o när det ringer på dörren. Jag tror inte det är bristande tillit som gör han försvarar sina saker utan mer bristande respekt. Du ska inte säga åt mig vad jag ska göra liksom.

    Nu är vi i det läget att det blir avlivning om inget ändras för jag har små barn som kommer hit. Så nu tänker jag försöka sätta honom på plats. Har redan fått honom tyst vid tvn bara genom att träna idag. Såg hundprogram med hundar som skäller. Han brukar skälla hysteriskt bara dom syns i rutan. Nu skällde dom och var uppjagad och han bara låg kvar i mitt knä o vilade.
    Blir så nyfiken på hur du fick honom att förstå att inte skälla så snabbt?
  • Sun 21 Nov 2021 12:26
    #38

    Även en dvärgras behöver ju en del mental aktivering för att vara balanserad och harmonisk. Hur och hur mycket aktiverar du din hund?

Svar på tråden Hunden bet mig ordentligt i handen