• Anonvm

    Obefogade orosanmälningar

    Detta ofog till "orosanmälningar" används ofta som verktyg i smutsiga vårdnadstvister.

    Trösta dig med att Soc lyckats genomskåda det hela och backar dig/er.

    Om du lyckas bevisa att det är exet som skickat in alla dessa så är det absolut något som tingsrätten kommer ta in... Men det är ju ofta svårt eftersom dessa trakasserier, förtal ocg försök till smutskastning oftast kommer in "anonymt".

    Jag har själv nu genomgått 3 fullfjädrade soc-utredningar och en vårdnadstvist som gick till hovrätten sen min skilsmässa för snart 2 år sen.
    Mitt ex kör dock inte med anonyma orosanmälningar, så jag har på papper vart de kommer ifrån.

    Jag har dock inga bra tips på hur man hanterar sitt eget mående genom detta, men kämpa på lyft blicken och inse att detta med barn är inget kort race, det är ett marathon.

  • Anonvm
    wicha skrev 2021-11-18 20:49:28 följande:
    Tack för ditt svar. Det enda bevis jag har är att han skrivit liknande sms som det står i orosanmälningarna. Men med tanke på att det är anonyma kan jag ju inte bevisa det till hundra procent. Dock har han hävdat att jag missbrukat droger och alkohol under min graviditet samt att våran son kom ut med abstinensbesvär vilket han inte gjorde och det står inget sånt i förlossningsjournalen utan det är något han hittat på, det är ett bevis jag har på att han försöker smutskasta mig men vet inte hur långt det räcker.

    Tur att din inte kör med anonyma, önska mitt ex var så pantad så han gjorde det. Hur gick det med vårdnadstvisten om jag får fråga?
    Du har jurist/advokat som representerar dig i vårdnadstvisten hoppas jag?
    Har du skriftlig kommunikation från ditt ex som överensstämmer med anklagelser i anonyma orosanmälningar så kan det absolut läggas fram, det lär ju i alla fall skapa misstanke?
    Eller så finns det risk att det baktänder och det får dig att framstå som att det är du som försöker svartmåla exet, det blir en balansgång. Rådgör med ditt juridiska ombud.

    Jag fick mitt yrkande på fortsatt gemensam vårdnad och växelvist boende för barnen igenom.
    Ingenting fungerar smärtfritt dock, men jag får ha barnen hos mig varannan vecka i alla fall, vilket är det viktigaste för mig. Att jag själv fortfarande får utstå fortsatt psykisk misshandel är något jag kommit att acceptera och lärt mig hantera.
Svar på tråden Obefogade orosanmälningar