• Tor 18 nov 2021 22:41
  858 visningar
  5 svar
  -1
  5
  858

  Få en upplevelse från "Min stora Dag?" Vad kan man förvänta sig?

  Min 7-åring är kvalificerad för att få en upplevelse från Min Stora Dag, exempelvis ett upplevelsepaket med hotell eller ett läger eller upplevelse i grupp. Vår sons läkare föreslog att vi skulle ansöka nästa år och det hade ju varit roligt förstås.


  Är det någon här som har erfarenhet av Min stora Dag? Vad kan man förvänta sig? Hur mycket kan man vara med och styra?


  Eftersom vår son har mycket svår luftburen och kontaktburen allergi, så finns det mycket som han inte kan göra. Att sitta i restaurangen eller i lobbyn på hotell ger alltid svår allergi, liksom besök på caféer och restauranger, så det går helt bort. Ibland kan det vara något så enkelt som att vi var på en konsert, men när vi kom ut därifrån så satt 200 barn och åt pannkakslunch precis där vi var tvungna att gå igenom, så det var bara att springa snabbt igenom och trycka i ungen tabletter, vara beredd med adrenalinsprutan och hålla tummarna för att allergin lade sig tillräckligt så att vi skulle slippa använda den, så just det konserthuset kan vi inte besöka mer (liksom mycket annat.)

  Om man får en upplevelse från min stora dag, kan de då anpassa det efter exempelvis vår sons fall? Det är inte många som har den typen av svåra allergi som han har, så det går nog inte att få en aktivitet tillsammans med en grupp barn med samma problem. Jag är livrädd att vi ska få åka på något roligt, men behöva avbryta aktiviteten (som vanligt) på grund av vår sons allergi.

Svar på tråden Få en upplevelse från "Min stora Dag?" Vad kan man förvänta sig?
 • Anonym (Gurka­n)
  Tor 18 nov 2021 22:57
  #1

  Hm...han tycker inte om djur och natur så att det vore en upplevelse att åka till typ ishotellet, se renar och norrsken och åka skoter så? Jag tänker mindre folk och ren luft kanske vore nåt?

 • Anonym (Min stora dag)
  Tor 18 nov 2021 23:11
  #2

  Min bästa kompis var döende i cancer och fick en upplevelse av Min Stora Dag utformat specifikt för henne och hennes sjukdomstillstånd, så nog tror jag att din son kommer att få något anpassat till honom. Han kommer att få önska en aktivitet och så kommer organisationen att göra så gott de kan för att uppfylla hans önskan.

  Som personen ovan skriver - ishotellet, hundspann och renar är en fantastisk upplevelse. Jag bor några kilometer från ishotellet och luften här uppe är så frisk!

 • Tor 18 nov 2021 23:27
  #3

  Vi vet inte om de kommer att godkänna en helt skräddarsydd upplevelse åt vår son (i så fall hade ju renar, norrsken och snöskoter varit coolt! Vi bor i södraste Sverige så vi har ju haft 13 grader här idag och det är ju inte ens säkert att det kommer någon snö i vinter.)


  Min Stora Dag har lite olika upplevelser som de erbjuder. En är en helt skräddarsydd önskan, men det är inte säkert att det blir beviljat, trots att läkaren skulle försöka. Däremot vet vi att han kommer att få en upplevelse tillsammans med familjen beviljad, eller ett läger eller en gruppresa. Vi känner en annan familj som fick en sådan upplevelse och de fick en hotellnatt och inträde på ett sommarland för hela familjen. Vi har dock problemet att det är svårt att bo på hotell. Över huvud taget är det svårt att äta ute. Vi kan exempelvis inte gå på Burger King, men vi kan gå och äta på Max Hamburgare, men det finns ju inte överallt. Säg att vi skulle få en upplevelsedag på Skara sommarland. Det hade funkat fint, men vi kan inte köpa någonting att äta där. Frågan är då om man exempelvis kan påverka den delen av resan, så att man inte får ett besök på Skara sommarland, utan till något ställe där det faktiskt finns möjlighet att äta?

 • Fre 19 nov 2021 07:32
  #4

  Kanske en skidresa med familjen? Med stuga och skidskola.

 • Fre 19 nov 2021 07:52
  #5

  En djurpark, kanske en av de mindre som kan låta sonen vara med och mata surikaterna eller något annat djur? Om han nu klarar av att vara vid djur dvs.

  Äventyrscamp med 5kamp, höghöjdsbana,

  Åka litet flygplan över er hemstad,

  Kanske finns det något i Köpenhamnstrakten?

  Lycka till

Svar på tråden Få en upplevelse från "Min stora Dag?" Vad kan man förvänta sig?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...