• Fre 19 nov 21:40
  1221 visningar
  4 svar
  Nyregistrerad användare
(2021-11-19)

  ofrivilligt barnlöshet i 7år

  Hej. Efter 7 missfall 4 via IVF och 3 på naturlig väg så är psyket helt slut. 3 av 7 missfall var innan vecka 6 så hjärtat ska börja slå. Och missfall gjorde inte mkt mer ont än en kraftig mens värk. 3 av missfall tog vi oss till mellan vecka 8 och 10 och detta gjorde mkt ont plus en utstött känsla som värkte i själen av att det ändå var stort det som kom ut. Och tog tid att läka pga av hormoner och att kroppen ändå hade hade börjar ändra sig. Det värsta var 6 missfallet som skedde i vecka 16+ då fostervatten forsade en morgon efter min sambo just åkt till jobbet och veckan innan hade jag fyllt 30 och just haft fest och meddelat alla närmaste att vi äntligen skulle bli föräldrar. Och sen fick jag föda fram "Birk" på gyn avdelning på sahlgrenska iom att jag var för få veckor för att hamna på b.b. jag blödde som ett slakt djur och sköterskor hann inte ena in innan min sambo fick assistera mig i stående läge att förlösa vårat sedan döda foster. Birk var så fin. Vi fick hålla honom och röra honom innan han försvann. Är bara så ledsen att det inte vill fungera. Jag drömmer mer och mer om att jag får genomleva upplevelsen att föda en krikandes liten person. Men drömmen känns mer och mer avlägset Vi har bara blivit gravida 1 gång efter det och nu inget på över 1 år. Känner mig helt förtvivlad och rädd att det aldrig blir av. Och mer påtagligt blev det när en väninna just fick sitt andra efter misslyckade IVF försök och är så lycklig för henne men ändå dricker jag en flaska bubbel helt själv i kväll och sörjer. Vi har gjort 3 uttag via IVF och vi har 2 ägg kvar I frusen men är rädd att förbruka dom

Svar på tråden ofrivilligt barnlöshet i 7år
 • Lör 20 nov 00:02
  #1

  Beklagar verkligen! Hoppas att din lycka vänder snart.

 • Lör 20 nov 05:47
  #2

  Hej!

  Beklagar verkligen! Känner Lite igen mig i din historia. Undrar om du läst Aten tråden (vi som snart är gravida efter utredning i Aten)? Det var detta som gjorde att jag fick rätt hjälp och barn. Du blir uppenbart lätt gravid men behåller dem. Läs hela tråden om du orkar, finns massa info. Även fertilitetsguioden, även om den inte uppdaterats på 4 år så har den massa nyttig info om immunologi. Finns en bok oxå som jag inte minns namnet på men den står på båda dessa sidor. Du kan skicka meddelande till mig här om du vill veta mer. Lycka till!

 • Lör 20 nov 07:15
  #3

  Hej!

  Det gör så ont att behöva gå igenom allt det där. Jag lider verkligen med er. Mina erfarenheter skiljer sig inte långt ifrån dina heller. Vi har gjort fyra IVFer och 13 insättningar. 6 av dem blev graviditeter som avstannat mellan vecka 5-20. Så ja, jag har också upplevt en del trauman. Det jag undrar är om ni gjorde en kromosom utredning vid det senare missfallet när ni förlorade Birk? Vi gjorde det när vi förlorade vår son i vecka 20. Tyvärr hittades ingenting, efter att vi fick vårt sjätte missfall(i mars i år) ville jag inte försöka mer på samma sätt och vi lämnade våra sista fyra embryon i frysen. Idag har vi valt att gå vidare med en spermiedonator, utan några bevis på att min sambo ska vara "boven" i dramat. Men det har känts helt rätt att prova det, vi har 5 ägg kvar i frysen och kommer nog inte fortsätta försöka få barn om inte någon av de funkar. Helt ärligt har sex år av försök gjort även oss trötta och att få barn är inte det viktigaste i slutändan. Inte för oss, men visst är det läskigt att behöva glänta på dörren och försöka tänka sig en framtid som ser annorlunda ut.. Skickar en stooor kram till er och hoppas att ni hittar en väg framåt som passar er och att ni orkar med precis det ni behöver göra för Er skull. Ibland hjälper det att höra om andra, få pepp eller bara få gråta ögonen ur sig.

 • Lör 20 nov 19:24
  #4

  Beklagar allt elände! Jag har varit i din sits, men befinner mig nu på andra sidan eftersom jag till slut mot alla odds fick barn. Jag tänker inte berätta några detaljer för det kan vara jobbigt, men säger bara detta: be om Prednisolon nästa gång. För jag antar att du redan fått prova progesteron, Trombyl eller starkare blodförtunnande och har koll på Tsh? Athen-tråden som sagt, läs den.

Svar på tråden ofrivilligt barnlöshet i 7år
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...