Inlägg från: fjanten |Visa alla inlägg
  • fjanten

    Låta kladd torka in, varför gör man det?

    Han låter bekväm, eller tycker att det är trist. Påpeka att du från nu förväntar dig att han börjar rengöra golv, stol, bord och annat som blir kladdigt innan du kommer hem och det har grott in. Säg att om han har fobi för trasor får han använda våtservetter eller tvättlappar eller annat, men att du INTE vill komma hem och behöva göra rent sånt som han borde ha gjort rent efter måltiden.

    Ett tips är också att ha en sån där golvbricka i plast (som man egentligen ska ha för att inte kontorsstolar ska förstöra golvet) under barnets matstol. Dels kan dessa vara lättare att torka av - men de går även i värsta fall att ta och spola av i duschen om det blivit REJÄLT kladdigt.

    Jag vet att vissa tycker att ääääär man föräldraledig ska man baaaaara ta hand om barnet och hushållet gör man tillsammans och blaha blaha, men ärligt talat hinner man faktiskt med lite hushållsgöra också när man är hemma. Har fyra barn, varav ett är EXTREMT krävande, och hinner jag svabba av stolar, bord och golv efter måltider hinner din man också svabba av efter en unge

  • fjanten

    Och som svar på "VARFÖR" han gör det är väl det enklare svaret "DU". Han vet väl att du kommer hem och rengör det i slutändan, om han struntar i det.

    Ni skulle kanske behöva komma överens om en städnivå som ni båda är okej med, och sedan hjälpas åt att hålla den nivån. Torka bort matrester hamnar rimligen på den nivån...

Svar på tråden Låta kladd torka in, varför gör man det?