Inlägg från: Frida123123 |Visa alla inlägg
  • Frida123123

    Bf augusti 2022

    Semlan3 skrev 2022-08-08 12:21:59 följande:

    Åh bullmamman. Kan inte heller citera. Var också på specen idag. Fick ett barn på 4 kg 5 dagar efter bf 2017 och en bebis på 4,9 kg 15 dagar efter bf 2018. Har kostbehandlad gravdiabetes denna gången men har bra värden. Min BM har hela tiden sagt att hon tvivlar på att jag kommer få gå över bf (på fredag). Träffade en läkare i vecka 36 som sa att jag skulle få komma på en ny kontroll i vecka 39 för TUL samt bedömning inför igångsättning med vaginalundersökning. Kommer dit idag och får träffa en läkare som typ inte fattar varför jag är där. Står inte i min journal att jag ska göra ultraljud eller något. Han ordnar så att jag får göra det. Bebisen har legat på -10, -8 och nu -5. Så han tycker att jag kan gå till vecka 41 som alla andra. Känner mig så sjukt besviken. Var så inställd på att bli igångsatt denna veckan. Är så orolig att hon kommer vara stor ändå. Är så trött redan nu på att vänta. Är orolig att någonting ska hända bebisen och vill ha henne här nu.


    Hej Semlan! Hur går det för dig? Du hade Bf igår, fredag. Tänker på dig utifrån ditt senaste inlägg. Du har inte haft några Symptom som tyder på att en förlossning är nära? 
  • Frida123123

    Undrar om fler Bebisar kanske har fötts i tråden? Spännande! Idag firade vi vår lilla pojke som blev en vecka gammal! Hel tokig galen omställning det här med att bli förälder. Ingen dans på rosor direkt. Utan rätt påfrestande. Somnade typ vid skötbordet idag.. hur går det för er alla andra nyförlösta? Det är ju lite blandat med första och andra etc barnet, så givetvis omställning för alla. 

  • Frida123123
    Ingetnamn123 skrev 2022-08-19 07:35:09 följande:

    Min lilla pojke blev också 1 vecka igår:) 


    nej det är ingen dans på rosor alls. Jag har kämpat med amningen sen han kom ut. Har jättestora bröst med inåtvända bröstvårtor. Haft blödande och såriga bröstvårtor sen dag ett. Varje amningsstund har varit mycket tårar, blod och svett. Det gör så mycket ont att jag har gråtit och varit förtvivlad varje gång jag har ammat. BB på väg har varit hemma hos mig två gånger och visat olika teknik. Använder amningsskydd och smärjer in men psyket klarar inte av det längre. Igår var vi på BVC och barnmorskan sa att det är bättre att jag fokuserar på mitt mående först sp att bebis också mår bra och att jag skulle kunna ge ersättning i värsta fall. 
    Jag har bestämt mig att pumpa ut mjölken och ge honom med flaska. Ska försöka så lång det går innan jag ger ersättning. Mår så dålig av att inte kunna amma då jag har mjölk men klarar inte av smärtan och alla sår som blir värre för varje dag. 


    Jamen där ser man! Grattis till er 1 veckas bebis! Om jag minns rätt så är det ert första barn med! Kommer ihåg att du hade en rätt tuff graviditet med. Alltså att få igång amning är tusan inte lätt. Har gråtit ett flertal gånger med vid amning. just nu kämpar jag med mjölkstockning. Aj aj. 


    Hur går det annars med bebisen. Tycker själv att det är så mycket förändringar, att gå från att ha varit gravid i 9 månader till nyförlöst. Själv smärta från kejsarsnitt + att jag måste ta Fragmin sprutor i 6 veckor. Tröttheten är inte att leka med. Svårt att veta ibland hur man ska trösta, etc etc. 


    Får du hjälp av din respektive? är hen hemma med dig nu ett tag så ni kan hjälpas åt? 

  • Frida123123

    Kul att ni vill dela med er Tino, Nilla6 och ingetnamn123 om hur det är och hur det går för er. Till Ingermanland123: så bra att du har din mamma som kan hjälpa till. Är verkligen guld värt. Jag känner och har min familj för långt bort, så ingen hjälp här, förutom från min pojkvän då. Och hans hjälp värdesätter jag mycket. Han är hemma med mig i 4 veckor totalt, 3 veckor till, vilket jag är såå tacksam för. Vi hjälps åt, ibland känner jag att han gör mer än jag. Dvs byter blöja, stödmatar, tröstar etc. Så vi kan avlasta varandra, dock räcker inte stödmatningen alla gånger vilket leder till att jag behöver amma Och därmed inte sova. 


    Åh, ja amning. Hett ämne. Fruktansvärt första veckan, lite lättare nu inför vecka 2. Har gott om mjölk men kämpar med tekniken, mjölkstocknin etc. Ska ev boka in mig på ett besök på amningsmottagningen så jag får ännu mer hjälp. Pendlar mycket till att inte vilja amma till att nu amma och stödmata i flaska med bröstmjölk i första hand. Ser praktiskt fördelarna med det med. Vi får se. 


    Idag var BVC på hembesök och Lill killen har gått upp till 3600. Han ska dock upp till födelsevikt om helst en vecka vilket då ska ligga på 3700. Så vi får se. Här ska det matas på. 


    Till Tino: Wow, 1 kg på 3 v! Det var bra det. Här trodde jag att 200 g på en vecka var bra/mycket. Bebisar ska ju äta, så bra! 

    Till Nilla6: Grattis till er Alice, 4 veckor! Ja livet med 4 barn måste kräva sitt. 


    Kämpa på! 

  • Frida123123
    nomina skrev 2022-08-20 17:22:13 följande:
    Födde vår pojke den 10e på beräknat datum. Allt gick fint men håller med, omställningen är inte lätt. Men kärleken till den lilla krabaten gör att det bara går. 
    Han gick först ner 135 g. Hade bara gått upp 15 g på bvc i onsdags. Åter i fredags och då 10g upp. 
    Jag kämpar med amning, pumpning och humöret som är kokobananas. Gråter för allt, hungrig hela tiden,trött hela tiden, arg på min man och också så tacksam för min man.
    Nästa vecka kommer svärföräldrar + mer släkt till min man (kommer från annat land)
    Jag är så sjukt otaggad, eftersom jag pumpar och äamma får jag inte göra inför hans föräldrar, rädd för att jag ska känna krav att hänga med på saker, men vill verkligen inte det(redan sagt/varnat för detta sen länge)
    Men försöker ta en dag i taget nu...!
    Grattis till er pojke! Håller med om humöret. Jag är jätte hormonell, gråter varje dag åt allt och ingenting alls. Oj, förstår stressen med svärföräldrarna. Du får försöka sätta gränser och dra dig undan så gott det går. Håller med om en dag i taget.. 
  • Frida123123
    Semlan3 skrev 2022-08-20 19:10:47 följande:

    Bf +8 idag. Var på kontroll på specmödravården igår. Fick en hinnsvepning, var öppen 2 cm och tappen var 2,5 cm men bakåtlutad. Ska bli igångsatt onsdag, senast torsdag om jag inte fött innan dess. Idag har slemproppen släppt i omgångar. Har sammandragningar som gör riktigt ont. Hoppas något är på g för kan inte gå med sådana sammandragningar tills nästa vecka. Får lite panik över smärtan som komma skall. Har varit så otroligt peppad på förlossningen men ju längre tiden går, ju mer orolig och rädd blir jag. Har ju gjort det två gånger tidigare, men ändå.


    Hej Semlan3 och tack för din uppdatering! Så ev kommer du gå över 2 veckor. Påfrestande men hoppas att det startar igång innan dess! Sammandragningar är inte att leka med. Hade med lite panik över att sammandragningarna gjorde så ont att jag ifrågasatte för mig själv hur jag egentligen skulle fixa när de riktiga värkarna startade. För mig fungerade en varm dusch väldigt bra. Åtminstone fick jag lite andrum att andas lite. Så bebis senast nästa vecka iaf. Snart är hen ute och i er famn! Stort stort lycka till! Du klarar det här! 
  • Frida123123
    Grynette skrev 2022-08-20 19:35:25 följande:

    Grattis till alla som fått era småttingar:).

    Min lilla ammar på bra,har enorma tunga jäkla bröst (som vanligt) men skönt att det inte för lika ont nu när jag ammar.Grabben är 8 dagar och har gått upp till 4.4 kg (från 4.2) och det funkar bra med syskonen. Denna förlossning satte de ett stygn eftersom det blödde (totalt nästan 6 dl) men sedan visade det sig inte var ngn bristning så stygnen skaver..klippte stygnen själv imorse eftersom det kändes som att sitta på en jäkla kniv..

    Jag sköter barn och hushåll helt ensam, fungerar ändå hyfsat bra då barn nr 2 (
    är hos sin farmor så jag har 2 småttingar under 1 + en äldre 9 år som ändå hjälper och är självgående.Tyvärr ingen hjälp av maken och han är åter på jobbet sedan i tisdags (jag födde på fredagen). Har gråtit en hel del..saknad efter mina föräldrar som relativt nyligen avlidit och att vi är oense om barnets namn vilket sårat mig väldigt mkt.


    Härligt att amningen fungerar bra. Jag ska försöka hämta stöd från amningsmottagning så går vi se om bebisen och jag snart kan bli ett bra team tillsammans:). Åh med tunga bröst. Själv sitter jag med mjölkstocknin.. Aj aj aj. 


    du verkar ändå ha hittat rutiner som fungerar för er så det måste vara skönt, speciellt om man har fler barn. Oj snabbt han gick tillbaka men så ser det ju ut ibland! . Beklagar dina föräldrars bortgång, usch! Har det här med namnet kommit nyligen eller har ni varit oense hela vägen så att säga. 

  • Frida123123
    Grynette skrev 2022-08-21 12:50:07 följande:
    Tack,ja jag känner en enorm tomhet eftersom vi umgicks dagligen i princip. Ja mjölkstockning är så smärtsamt,hade det med barn nr 2 och då trodde jag att jag fått influensa (i april) så det var inte ens säsong för det men sov i typ 2 dagar när han var någon vecka.Hoppas det går över för dig snart.

    Ja vi har inte diskuterat namnet innan utan jag har i min enfald trott att vi kommer att komma överrens men nu vill han helt plötsligt ha ert specifikt namn som inte känns bra för mig så kommer givetvis inte att skriva under, ett släktnamn i hans familj och jag har inte föreslagit ett släktnamn i min familj eftersom jag vet att det kan vara känsligt...men nu så känner jag att jo antingen ett neutralt namn eller mitt förslag då han fått välja med våran första son. 

    Känner att namnet förstört min bebisbubbla och att jag inte är uppskattad här hemma..min barnmorska trodde det kan vara mir hormoner involverat men vet i tusan om jag tror det haha. 
    Relationer är inte lätta. Hoppas att ni hittar en gemensam väg dit och att namnvalet inte låter er påverkas för mycket er emellan. Tycker det låter klokt med ett neutralt namn i så fall om man inte är överens. Hoppas att det ger sig. Mycket känslor som florerar hos oss nyförlösta kvinnor. En jobbig tid. Säkert svårt att förstå som partner som inte burit och fött Fram barnet. 
  • Frida123123
    Semlan3 skrev 2022-08-20 19:10:47 följande:

    Bf +8 idag. Var på kontroll på specmödravården igår. Fick en hinnsvepning, var öppen 2 cm och tappen var 2,5 cm men bakåtlutad. Ska bli igångsatt onsdag, senast torsdag om jag inte fött innan dess. Idag har slemproppen släppt i omgångar. Har sammandragningar som gör riktigt ont. Hoppas något är på g för kan inte gå med sådana sammandragningar tills nästa vecka. Får lite panik över smärtan som komma skall. Har varit så otroligt peppad på förlossningen men ju längre tiden går, ju mer orolig och rädd blir jag. Har ju gjort det två gånger tidigare, men ändå.


    Hej Semlan3: ville önska dig stort lycka till med igångsättningen nu onsdag/torsdag! Det kommer gå så bra så. Det gäller bara att vara följsam med vart kroppen vill att man ska gå. Du kanske har fött barnet nu. Hör gärna av dig när det passar så hejar vi andra på här i bakgrunden! 
  • Frida123123

    Idag kontroll på BVC. Bebisen har nu nått sin födelsevikt igen vilket är super. Själv har jag gått ner alla graviditetskilon + 1 kg till vilket låter snabbt efter 2 veckor. Glad, ja, men vill inte tappa för mycket bara. Ångrar nu att man oroade sig för viktuppgång under graviditeten. Annars kämpar man på här med en nu 15 dagars bebis..

Svar på tråden Bf augusti 2022