Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Gemensam ekonomi

    Det är tragiskt att läsa om hur vanligt det är att fl-ledigheten ännu i 2021 Sverige inte delas lika. Tycker ni ska dela ledigheten 50/50 och inkomsterna procentuellt. Då jobbar du mer och får mer inkomst, medan han fortfarande har tillräckligt.

  • Tow2Mater
    Allmänt undrande skrev 2021-11-25 07:49:51 följande:

    Har lite svårt att förstå uppdelad ekonomi alls i en långvarig relation. För mig är det liktydigt med att partnern värderas lägre än inkomsten. Hade jag tjänat lägre hade jag inte velat leva med någon (än mindre ha barn med) som såg mig som en snyltare och hade jag tjänat mer hade jag sett det som självklart att denna summa var vår och inte min...

    Har man nu uppdelad ekonomi så är det ju svårt om man har olika föreställningar om vad som är en rättvis uppdelning. Tycker nog att procentuellt låter ganska rimligt både utifrån att ha högre eller lägre inkomst. Det som jag ställer mig lite frågande till är denna mans behov av att unna sig själv en massa grejer när han har två småbarn. Vad består detta i? Äter han lyxigare mat än ni? Åker han iväg själv på grejer? Köper han saker som bara är hans osv.?

    Utan att veta era hemförhållanden tycker jag ändå att jag får vibbarna att varken du eller barnen prioriteras särskilt högt i denna mans liv TS...


    Det finns förhållanden som t ex består av en "Slösa" och en "Spara", och ska ekonomin fungera kan den måsta delas upp. Det är bara ett exempel.
    De flesta gemensamma ekonomier fungerar bäst och mest friktionsfritt om båda parter drar in ungefär lika mycket.
  • Tow2Mater
    Anonym (L.) skrev 2021-11-25 21:50:23 följande:
    "generös" är inte ett ord som ska finnas inom ett äktenskap eller ett äktenskapsliknande förhållande. Det ska vara självklart att man har alla pengar tillsammans. Jag skulle inte acceptera att leva med en man som menade att han var "generös" mot mig - typ slängde till mig ett köttben ibland, på samma sätt som han gör till hunden, och förväntade sig underdånig tacksamhet för det. Det ska vara SJÄLVKLART att alla pengar som kommer in är bådas. Annars kan detta med äktenskap eller samboskap vara helt och hållet. Jag kan ha en KK som jag träffar ibland, och då är det above board att han inte har något ekonomiskt ansvar för mig. 
    Man kan tydligen ha olika definition av ordet "generös". Den definition du har av generositet hoppas jag iallafall du är ganska ensam om. Tänk synonymer som "frikostig" och "storsint", att slänga till hundstackarn ett ben - tycker du verkligen det är frikostigt och storsint?
  • Tow2Mater
    Anonym (L.) skrev 2021-11-25 22:42:43 följande:
    "frikostig" och "storsint" hör inte heller hemma i ett äktenskap, p.g.a. att det ska vara SJÄLVKLART att man äger allting tillsammans. Dagens unga kvinnor får så hårda liv, när de slår sig ihop med män... Kanske har de det till och med bättre ensamma?
    Du svarade inte på min fråga.
  • Tow2Mater
    Anonym (L.) skrev 2021-11-26 12:09:15 följande:
    För att jag blir irriterad på att Sextiotalist måste gå in i precis VARJE tråd som handlar om gemensam kontra delad ekonomi, och rabbla upp samma saker till förbannelse. Liksom hon i VARJE tråd om ämnet låtsasförlovning, måste hävda att folk som är låtsasförlovade (d.v.s. bara har bytt ringar men inte planerar att gifta sig), har finare och mer tungt vägande förhållanden än andra sambopar...
    Skulle det kännas bättre för dig om vi alla började skriva under dubbel anonymitet som du? Kanske FL kan förbjuda möjligheten att skriva under sin egen signatur så slipper du hålla koll på och reta upp dig över vem som skriver vad? Jag tror du kan föreslå det till en förslagslåda någonstans på forumet.
  • Tow2Mater
    Anonym (L.) skrev 2021-11-26 17:27:55 följande:
    Jag känner igen alla dom flitigast skrivande medlemmarna här, även när dom skriver dubbelanonymt. Så det hjälper inte! 
    Det tror du bara.
Svar på tråden Gemensam ekonomi