Inlägg från: Anonym (Komisch) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Komisch)

    Gemensam ekonomi

    Anonym (L.) skrev 2021-11-26 17:27:55 följande:
    Jag känner igen alla dom flitigast skrivande medlemmarna här, även när dom skriver dubbelanonymt. Så det hjälper inte! 
    Komiker där, du har bara för livlig fantasi.
  • Anonym (Komisch)
    Anonym (L.) skrev 2021-11-26 17:40:10 följande:
    Ja, det måste ju bli konstigt i sådana familjer, där parterna har väldigt olika inkomster, och ändå kör med delad ekonomi. Ska hela familjens gemensamma liv då hållas på den nivån som den med lägst inkomst har råd med, då h*n måste betala hälften av allting? D.v.s. de måste kanske bo i en hyreslägenhet i ett dåligt område, fast de hade kunnat bo i en villa i ett tryggt och barnvänligt område, de kan bara åka på semester vartannat år, och då till typ Mallis, de har aldrig råd att äta ute... 

    Och vad gör man med barnens aktiviteter? Om båda måste betala hälften, så finns det kanske inte råd med något annat än typ kyrkans barntimmar och kommunens aktiviteter till självkostnadspris...

    Och vad ska den högavlönade parten göra med de oceaner av pengar som han/hon får över? Spara på banken? Köpa skräddarsydda kläder till sig själv? Åka på jaktresor med de lika högavlönade vännerna till Afrika/shoppingresor med väninnorna i New York? Den högavlönade parten kanske kan åka till Alperna på skidresa med barnen, så att de får lära sig åka skidor - men den andra föräldern får vackert stanna hemma, för han/hon har inte råd..?

    Näää... Jag skulle få spatt. Ett sådant upplägg skulle jag möjligen kunna acceptera NU, när jag har stora barn, om jag skulle träffa någon som också har det. Då skulle det t.o.m. kunna vara en fördel om han umgicks med sina barn själv ibland, och jag med mina själv. Men om barnen var gemensamma..? Nä...
    Tråden handlar inte om dig. Vad du skulle tycka är irrelevant.
    Dina patetiska exempel är bara... löjliga.
  • Anonym (Komisch)
    Anonym (D) skrev 2021-11-27 12:01:50 följande:
    De flesta håller nog med om att tråden inte handlar om sugardejting utan om ett par med ojämn inkomst som inte kommit överens om familjens ekonomi. Där kvinnans möjligheter sänks ytterligare för att den högre avlönade maken tycker att hon ska betala lika mkt trots att hon även tycks ha inkomstbortfall pga föräldraledighet.

    Hög utbildning lönar sig inte i vissa branscher, om man valt en sådan bransch, ska det även synas på tallriken? Blodpudding på ena och oxfile på den andras?

    Ena har liftkort för hela skidresan medan andra bara har råd med ett 2h-kort?
    Är väl en sak att leva på samma nivå av standard. Dock bör ju den som drar in mer kunna spara mer i lugn och ro utan att den andra ska gnälla.

    Gifter man sig utan äktenskapsförord så får man lära av misstaget om man blir av med hälften vid ev skilsmässa. Eller gör det bästa, strunta i äktenskap.
  • Anonym (Komisch)
    Anonym (L.) skrev 2021-11-27 13:48:04 följande:
    Fast ett äktenskap idag är ju så mycket mer än en ekonomisk-juridisk uppgörelse. Ett äktenskap innebär, att man både till varandra och inför omgivningen erkänner att man har ett seriöst och exklusivt förhållande, som man i alla fall vid denna tidpunkt förväntat sig ska hålla livet ut. Det är stort! Och än idag kan vigseln kännas viktig för en kvinna, för att den tar bort oron att mannen kanske bara utnyttjar henne för sex, samtidigt som han väntar på att träffa någon bättre. Gifter han sig med en - ja då är det The Real Thing! 
    Så är det för dig, det är ingen allmän sanning.

    Och varför skulle det upplevas annorlunda för kvinnan än för mannen?

    Jag skulle aldrig komma på tanken att gifta mig och det visste min partner mycket väl om från början när vi blev seriösa.

    Att inbilla sig att någon är mer trogen t ex för att man är gift är att vara oerhört blåögd och godtrogen.
  • Anonym (Komisch)
    SweeneyToad skrev 2021-11-27 17:21:29 följande:
    Fast så är det, ialla fall statistiskt. Otrohet är vanligare bland sambopar, än ett gift par. 
    Säger du det, har du möjligtvis en källa som bekräftar det.
    Och, tror du också att äktenskap är en garanti för att slippa diverse omak?
  • Anonym (Komisch)
    SweeneyToad skrev 2021-11-27 17:54:37 följande:
    Nej, givetvis inte. 
    Äktenskap kan vara jättesvårt. 
    Och hälften av dem slutar i skilsmässa.
  • Anonym (Komisch)
    Anonym (L.) skrev 2021-11-27 22:37:54 följande:
    Fast det är normalt för män att vilja arbeta. För kvinnor kan det också vara det, men behöver inte vara det. Många kvinnor finner sin livsuppgift i att vårda sina barn, skapa goda hem, underhålla relationer, kanske göra lite välgörenhetsarbete när barnen blir större. 
    Tror du verkligen på det själv?
Svar på tråden Gemensam ekonomi