• Tis 23 nov 09:50
  8973 visningar
  3 svar

  Får ni veckobrev/månadsbrev från förskolan?

  Saknar lite att få veckobrev/månadsbrev från min dotters förskola. Jag vet aldrig vad dom har gjort om jag inte frågar. Dom berättar inte heller självmant.

  Hon har gått på fsk i 1 år och har aldrig fått något brev eller så om information om dom har gjort något speciellt eller vad de har jobbat med i veckan?

  Jag kanske begär för mycket, vad vet jag.. hur har ni det? Får ni information eller så från eran förskola?

Svar på tråden Får ni veckobrev/månadsbrev från förskolan?
 • Tis 23 nov 10:08
  #1

  Jag tycker att vi har en bra struktur, vi får månadsbrev per mail plus att de läggs ut i en app som förskolan arbetar med. Dessa skickas ut av förskolechefen (rektor heter det nog idag) och talar om fokusområden, ändringar i personalen, planerade studiedagar etc.
  I appen finns även scheman samt ett flöde där jag kan se foton som tas av mitt barn (visas bara för mig) samt att man lägger ut anonymiserade bilder av aktiviteter som hela barngruppen gjort. Som utflykter, resultatet av experiment, teckningar och annat. Men som sagt så ser man inga ansikten där. 
  Jag är tacksam för den möjligheten att kika in, jag gör det inte dagligen men kanske en gång per veckan. Även om jag tycker att personalen borde ha nog med att delta i den pedagogiska verksamheten, inte sitta och tagga bilder på respektive barn i en app...

  Sen finns ett collage i hallen där man kan se lite mer löpande vad som är på gång samt att man förstås har en dialog vid hämtning och lämning.

  Men jag är nöjd. Att inte få någonting alls skulle jag ifrågasätta.

 • Tis 23 nov 10:13
  #2

  Nej. Vi har en app där det läggs upp bilder och information. Och när man hämtar återkopplar dom lite hur mat och sömn har varit under dagen och oftast något om vad dom har gjort.

 • Tis 23 nov 11:19
  #3

  Information dagligen via appen om hur dagen varit. Helt fantastiskt.

Svar på tråden Får ni veckobrev/månadsbrev från förskolan?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...