Inlägg från: Anonym (Icke) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Icke)

    Ok att bli lämnad ensam med kostnaden för en babyshower?

    Nej det är inte ok. Kräv pengar

  • Anonym (Icke)
    Anonym (diffust) skrev 2021-11-23 20:48:13 följande:

    Fast om du behövde/ville att andra skulle betala för kalaset tillsammans med dig borde du ju gjort det tydligt innan du ens bjöd någon. Då får du vara vuxen nog att gå till dessa personer och säga "vi borde göra en babyshower till X, skulle du vara villig att dela på kostnaden?". Inte bara planera festen, bjuda in folk och sedan säga diffust att man gärna får bidra om man kan. 

    Sedan var det fult att de bjöd in extra människor utan att prata med dig men även där: planerar och betalar du för en fest får du vara vuxen och säga ifrån ifall någon försöker bjuda in nya människor som inte får plats i budgeten.


    Jag vet inte hur din vänkrets fungerar när det gäller liknade event, men om jag blir bjuden av en gemensam kompis till exempelvis min nära vän, gällande möhippa eller babyshower, så antar jag från början att jag ska stå för en viss del då kanske en, två eller tre är med och styr även fast vi andra är inkluderade.

    Jag skulle aldrig gå utan att bidra, för mig är det pinsamt att inte göra det och känns personligen sniket och snålt att bara gå utan att chippa in

    Men det kanske fungerar olika för andra, vad vet jag. Men för mig är det en självklarhet att jag ska bidra
  • Anonym (Icke)
    Anonym (diffust) skrev 2021-11-23 21:06:06 följande:

    Låter konstigt. Jobbig vänkrets där man aldrig kan gå på något man blir bjuden på utan att oroa sig för kostnaden. Här umgås vi för att vi gillar varandra, vi tar ingen inträdesavgift. Blir jag inbjuden till något utgår jag självklart från att jag är just det: bjuden gäst. Inte medhavd kassako. Vill någon anordna någon fest de inte har råd med skulle de 1. sannolikt inte ha festen från första början eller 2. prata med andra personer i förhand och fråga rakt ut om någon annan är villig att dela på kostnaden. 


    Fast det handlar ju inte om att ha råd eller inte utan det handlar om vett och etikett
  • Anonym (Icke)
    Anonym (diffust) skrev 2021-11-23 21:15:34 följande:

    Och om ni har råd, varför kräver ni att alla gäster betalar er? Bara för sakens skull? Måste bara någon sorts överklassgrej jag inte hört talas om.


    För jag vill inte att någon annan ska behöva stå för en kostnad för mig och även behöva stå för min väns fest själv heller.

    Jag känner helt enkelt (och inte våra övriga vänner heller) inte för att två-tre stycken ska behöva lägga ut 3000-5000kr när vi kan betala 150kr-200kr per person (inklusive henne vi firar).

    Vill du få det till en överklass-sak så får ju det stå för dig, men för mig handlar det som sagt bara om vett och etikett och sunt förnuft.
  • Anonym (Icke)
    Anonym (diffust) skrev 2021-11-23 21:10:59 följande:

    Att ta betalt av sina gäster har ingenting med varken vett eller etikett att göra. Tvingar du svärmor att betala inträde när hon kommer på middag också?


    Fast nu pratar vi ju om tillfälle där man kanske är 10st plus och inte en person man bjuder över på middag.
  • Anonym (Icke)
    Anonym (diffust) skrev 2021-11-23 21:29:56 följande:

    Bara överklassmänniskor får för sig att kräva betalt av GÄSTER bara för sakens skull. Är man inte rik ställer man inte till med fester man inte har råd med eller så går man in en grupp som bestämmer på förhand att bidra ekonomiskt tillsammans. Skulle en vän bjuda in mig till en fest och sedan ringa upp i efterhand eller fråga på festen efter pengar skulle det vara sista gången jag träffade människan. Extremt underligt och fult beteende.


    Ja det får ju stå för dig. Mitt umgänge fungerar inte så.

    Firar vi en gemensam vän fast ett par stycken tar på sig ansvaret att styra är det för oss alla en självklarhet att vi Chippar in.

    Bjuder jag själv till fest för att fira mig själv så Chippas inga pengar.

    Men som sagt - fester för andra i vår vänskapskrets, där är det en självklarhet.

    Men då är det ju tur att du och dina vänner fungerar på annat sätt där ingen behöver tänka till gällande andra utan bara ta för sig. Lite snylteri.. gratis är ju gott..
  • Anonym (Icke)
    Anonym (Mig) skrev 2021-11-23 21:43:28 följande:

    Vi verkar tänka lika. Uppskattar att höra att fler resonerar som mig


    Ja jag skulle aldrig gå utan att betala.

    Det är ju dekoration, fika/mat, chark(småplock) dryck, snacks, kanske en större gemensam gåva (även om man köper egen gåva själv) jag hade inte velat att andra ska lägga ut kostnad för en gemensam vän som vi alla är där och firar. Handlar liksom inte om överklass, utan sunt förnuft snarare
  • Anonym (Icke)
    Anonym (Mig) skrev 2021-11-23 21:55:15 följande:

    Ja precis. Vi diskuterade inom gruppen tidigare hur vi skulle göra med blöjtårtan och de sa att de skulle swisha så jag erbjöd mig då att göra den. Det är också en del i det hela. Skit i festen då men betala för den sak som det var uttalat till 100% att alla skulle bidra till. Hade jag varit i blivande mammans situation så hade jag också tyckt det var olustigt, om detta av någon anledning skulle komma ut. Veta att de som var där ville dit för gratis mat och inte för att fira henne.


    Usch vad tråkigt.

    Vad sjukt att folk går för matens skull och inte den blivande mammans.. då känns det ju inte som att det är hennes vänner heller om maten är viktigare än huvudpersonen som man faktist är där för..
Svar på tråden Ok att bli lämnad ensam med kostnaden för en babyshower?