Inlägg från: Anonym (Tessan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tessan)

    Killar - Var aldrig ärliga om hur ni egentligen mår.

    Men det där gäller ju alla nya eller ytliga bekantskaper. Hur mår du?/Hur är det? är hälsningsfraser utan djupare innebörd. Hur sanningsenligt och ingående man svarar beror på situationen och hur väl man känner varandra.

    Om min dejt (jag dejtar män) hade frågat så när vi möttes hade jag absolut inte sagt något annat än -Fint, och du? Är jag trött på vädret säger jag förmodligen inte det heller. En dejt med en ny bekantskap är fel tillfälle att gnälla. Vem vill dejta en surpuppa som inleder träffen med gnäll, liksom?

    Detta handlar knappast om kön utan social kompetens i största allmänhet.

  • Anonym (Tessan)

    Tillägg: i nya bekantskaper spelar man så gott som alltid lite teater. Fast man brukar kalla det artighet. Det handlar inte om att fejka eller ljuga utan är människors sätt att anpassa sig till och känna in varandra innan man känner varandra väl.

  • Anonym (Tessan)
    Anonym (C) skrev 2021-11-25 09:14:53 följande:

    Jag kommenterar ofta dåligt väder för ytliga bekantskaper men man får göra det med rätt attityd så att det inte blir för negativt och gnälligt. "Sådana här dagar vill man helst bara sitta framför en brasa med en katt i knät" funkar bättre än "Jag hatar november!".


    Ja, precis.
Svar på tråden Killar - Var aldrig ärliga om hur ni egentligen mår.