• Kronärtskocka

    Ruvare November/December 2021

    Hej

    Ansluter mig också till tråden. Idag ruvardag 7, jag fick ett 2-dagars tillbaka. Inget till frysen denna gången heller. Så jag hoppas denna håller sig fast. Tycker det är väldigt tungt att ruva. Hela kroppen är fokuserad på minsta lilla tecken och jag vacklar mellan hopp och förtvivlan. Har testdag på fredag den 3/12. Har tidigare alltid tjuvtestat men lutar denna gång åt att inte göra det. Å andra sidan kan ju mensen komma och förstöra hoppet ändå. Så vi får se hur jag gör.

    Hoppas vi alla får tidiga julklappar i form av fina plus!

  • Kronärtskocka
    EttLitetSmultron skrev 2021-11-28 08:39:01 följande:

    Jag som inte skulle tjuvtesta gjorde det ändå imorse på RD 9. Det var positivt! Så nu hoppas vi att denna vill stanna hos!


    Grattis! Vilken härlig nyhet!
  • Kronärtskocka

    Kul med fler som ruvar. Här fortsätter jag svära över lutinus och de besvär det ger med klet och förstoppning. Ruvardag 9 så sakta framåt. Hoppas jag denna gång kommer till testdag utan att börja blöda innan. Får se om jag lyckas låta bli att tjuvtesta innan.

    Juna: Fortsatte blödningen eller gav den sig?

  • Kronärtskocka

    Juna: Tråkigt med blödningarna. Förstår att hoppet minskar då.

    Carolalola: Hoppas på bra besked idag!

    Jag hade visst inte alls någon självkontroll igår. Tog ett test trots allt. Ruvardag 10. Var ett väldigt känsligt som var helt blankt. Ångrade mig efteråt. När har tjuvtestat innan har det känts bra att bli beredd. Nu var det bara tungt. Sist började jag blöda innan testdag så vi får se hur det blir denna gång och om jag kan hålla mig från testerna tills på fredag som är klinikens testdag. Å ena sidan är det ju väldigt roligt att ha fått försökt en gång nu, men så slitigt det är. ( Extra tankar till dig Kallamakka som gått igenom detta så många gånger.)

  • Kronärtskocka
    Kallamakka skrev 2021-11-30 07:08:10 följande:

    Vad jobbigt, det är aldrig kul att testa negativt. Skickar dig en varm kram. Om det inte fäste nu, har du kvar nåt i frysen? Det blir inte lättare att ruva när man gör det för fjortonde gången heller(man blir inte bra på det tyvärr, haha) tänk va skönt om man blev coolare genom massa ruvningar och knappt ens tänkte på det under dagarna som rullade, så skönt det hade varit. Jag tjuvtestar själv alltid och har tänkt som du -att man är förberedd. Fast självklart blir man besviken som attans när det inte syns nåt heller. Det är en skör balansgång. Det är helt okej att känna allt, för det gör man när man gör nånting viktigt.


    Ingen blödning ännu men heller inget mer test taget. Får se om jag nu orkar vänta till fredag och testdag.

    Jag har tyvärr inget i frysen. Detta var mitt tredje och sista IVF. Har lågt AMH och har aldrig fått till frysen så funkar inte detta är det dubbeldonation som är nästa steg. Har inte ekonomin till att göra fler försök med mina ägg då chanserna är så små jmf med donerade ägg.

    Synd det inte blir lättare med tiden! Även om jag verkligen fattar att det inte funkar så. Blir ju än mer på liv och död och alla de existentiella frågorna växer. Jag tyckte denna ivf var tuffare än de två första. Sprutorna har varit lätta innan nu fick jag ett starkt motstånd mot dem och att ta dem. Vad vi gör mot våra kroppar för att nå våra drömmar.
  • Kronärtskocka

    Carolacarola: Tråkigt att höra. Ta hand om dig, sörj och samla kraft.

    JWB88: Så långt du har till klinikens testdag. Förstår att du vill testa innan då.

    Å alla symptom, lutinus ger ju en hel del. Har alltid känt än det ena än det andra när jag väntar på testdag. Man blir ju så himla medveten om kroppen. Som att allt fokuserar på minsta ryck eller känsla. Så kan man inte låta bli att hoppas och tro, kanske är detta ett graviditetssymptom?

    Frida123123: Grattis till ruvandet. Hoppas du får ett härligt besked framöver! Förstår att det är dubbla känslor utifrån vad du har med dig. Samtidigt skönt att vara på gång igen.

    Juna: Hoppas testet idag ger tydligt besked så du vet om det är idé att hoppas eller inte.

    Och skönt att ha i frysen som back up och veta att du slipper en hel behandling igen.

    Jag kan känna att om det inte går nu så är det ju främst väldigt tungt och sorgligt. Men för kroppen ska det bli skönt med en paus från alla mediciner och ingrepp. Jag har ju gjort långa protokollet så det är många veckors behandling som isf tar slut nu. Nog skönt för kroppen att rent fysiskt få vila isf, även om det psykiska kräver sitt.

  • Kronärtskocka

    Här kom så den officiella testdagen. Med ett tydligt negativt besked och mens. Skönt att slippa vänta i ovisshet längre även om det är tungt att det var mitt sista IVF försök. Nu blir det väntan på att kliniken ska hitta en passande äggdonator, oklart hur lång tid det tar.

    Håller tummarna för er andra!

  • Kronärtskocka
    Kallamakka skrev 2021-12-03 19:20:51 följande:

    Det var synd. Hoppas nu att du kan pausa lite och bara vara, njuta av något du tycker om och samla kraft till det som väntar härnäst.


    Tack. Ska försöka göra det. Är ganska bra på att göra sådant jag mår bra av så det blir fokus nu.

    Beklagar att din mens verkar vara på g. Hoppas du snart får besked om det är mens eller ej. Skrattade igenkännande åt att du redan är inne i nästa försök. Jag försöker påminna mig om att ge mig utrymme för att vara ledsen emellanåt i processen, men även att vara hoppfull, det senare tycker jag är svårare. Men är som du många gånger ständigt i nästa steg. Det ger liksom lite trygghet att ha plan b osv.
  • Kronärtskocka
    Frida123123 skrev 2021-12-03 22:11:01 följande:

    Åh du, så hårt att höra att det var negativt! Tufft. Är det helt säkert att det var sista ivf:et med egna ägg? Jag känner med dig, det är kämpigt. Jag ruvar just nu men det kan säkert bli så att det blir donation för mig med. Det är en tanke som man behöver vänja sig vid för att det är ju en omställning. Ska ni göra det i Sverige då? Kramar!


    Tack. Ja, tyvärr var det sista chansen för mina egna ägg. Hade jag haft obegränsat med pengar hade jag kunnat göra fler försök, men det har jag inte. Gör försöken på egen hand. Varje IVF har bara gett ett till ET och inget till frysen så det bli väldigt dyra och tuffa behandlingar som utifrån utifrån min ålder har ganska låg statistisk chans till graviditet. Min budget räcker till två IVF med egna ägg eller ett 3-pack med donerade. Då innebär det andra alternativet dubbelt så stor chans till graviditet per försök. Därav beslutet att gå över till att använda donerade ägg.

    Sedan påverkar energin och orken också. Att försöka är krävande och jag vill inte leva i denna ovisshet allt för länge. Snart hållit på i två år och det sliter. Så någonstans måste det ta slut. Får se om det blir med ett till barn eller med vetskapen om att jag gjort vad jag orkade och kunde utifrån mina förutsättningar.

    Köar i både Sverige och Danmark. Men det kommer bli Danmark. Där får jag tre försök för samma kostnad som 1 ev två försök (om jag har tur och donatorn får något till frysen). Ser att jag låter väldigt ekonomiskt krass, men det har tyvärr en stor del av allt.

    Hoppad du får må bra under ruvandet!
  • Kronärtskocka
    Frida123123 skrev 2021-12-04 10:31:36 följande:

    Ja, är man själv i det här så förstår jag, det är inte billigt. Inte ens om man är två. Som du skriver att även om det kan vara de ekonomiska förutsättningarna som sätter stopp så tar det mycket på energin och på psyket. Vi började med ivf under 2020, köpte ett 3-pack. Låter konstigt när jag skriver det så men du förstår. Förutom processen i sig så tar det mycket runtomkring. Vi har testat akupunktur, hälsokost, koständring etc. Det äter upp en. Slukar en helt. Anledningen för oss är endometrios men även åldern. Vi får inte ställa oss i kö ännu för donation när vi fortfarande håller på med egna ägg men vi har tagit kontakter i Danmark och i Ryssland. Själv vill jag helst hålla mig till Norden men det har med att jag vill ha en öppen donator. Många andra länder har ju inte det. Får man fråga vilken klinik ni tänker på i Danmark? Vi kontaktade en som nekade oss just nu pga få donatorer. Har du tidigare fått uppgifter på hur lång processen tar? Kram


    Det är bra att det finns 3-pack för de som blir godkänd för det. Med mitt låga AMH har jag fått betala fullt pris för varje försök tyvärr. Hoppas dina symptom beror på graviditet och inte mens. Känslan är ju väldigt likt tidigt. Har fått uppgifter om 3-6 månader men kunder nu har fått 4-9 månaders väntetid. Så ska man ju matchas så det är svårt att veta?. Skickar info om klinik i PM.

    Dibella: Håller tummarna!
Svar på tråden Ruvare November/December 2021