• Frida123123

    Ruvare November/December 2021

    Hej! Jag hoppar in i den här tråden. Är nyligen en ruvare av en 6-dagars blastocyst. Återföring var i söndags. Är på ruvardag 2 idag så det är fortfarande tidigt. Haft en jobbig tid bakom mig med två graviditeter där man tyvärr upptäckte på vul att hjärtat inte slog. Detta var i vecka 8-9. Just nu är jag glad över att få ruva igen och hoppet har nu åter tänts. Har följt er andra här i tråden och hoppas givetvis att det går bra för samtliga!

  • Frida123123
    Kallamakka skrev 2021-12-03 19:32:41 följande:

    Idag är det ruvardag 8 för mig. Testen är negativa och mensvärken tilltog en stund idag, så nu efter några timmar kommer lite rosa på pappret. Det blev nog inget denna gång. Min mens väntar annars komma på söndag, det drar nog igång snart tänker jag.

    Jag har erfarenhet av båda delarna dock: ingen mens har betytt gravid. Och mens med dunder och brak på mensdagen har också betytt gravid. Så jag måste ju tyvärr låta hoppet leva några dagar till haha. Sjukt ändå hur man kan ställa om sig, kollade direkt hur nästa cykel skulle se ut och om jag kanske, kanske skulle hinna med En insättning till innan jul. Så knäpp man är.


    Hej, dag 8 är fortfarande hyfsat tidigt så ha hoppet kvar! Som du skriver själv så har det varit båda delarna för dig med mens så man vet aldrig. Jag tror att vi alla lärt oss vi det här laget att kroppen tar sina underliga vägar ibland :).
  • Frida123123
    Kronärtskocka skrev 2021-12-03 18:24:02 följande:

    Här kom så den officiella testdagen. Med ett tydligt negativt besked och mens. Skönt att slippa vänta i ovisshet längre även om det är tungt att det var mitt sista IVF försök. Nu blir det väntan på att kliniken ska hitta en passande äggdonator, oklart hur lång tid det tar.

    Håller tummarna för er andra!


    Åh du, så hårt att höra att det var negativt! Tufft. Är det helt säkert att det var sista ivf:et med egna ägg? Jag känner med dig, det är kämpigt. Jag ruvar just nu men det kan säkert bli så att det blir donation för mig med. Det är en tanke som man behöver vänja sig vid för att det är ju en omställning. Ska ni göra det i Sverige då? Kramar!
  • Frida123123
    Kronärtskocka skrev 2021-12-04 08:40:47 följande:

    Tack. Ja, tyvärr var det sista chansen för mina egna ägg. Hade jag haft obegränsat med pengar hade jag kunnat göra fler försök, men det har jag inte. Gör försöken på egen hand. Varje IVF har bara gett ett till ET och inget till frysen så det bli väldigt dyra och tuffa behandlingar som utifrån utifrån min ålder har ganska låg statistisk chans till graviditet. Min budget räcker till två IVF med egna ägg eller ett 3-pack med donerade. Då innebär det andra alternativet dubbelt så stor chans till graviditet per försök. Därav beslutet att gå över till att använda donerade ägg.

    Sedan påverkar energin och orken också. Att försöka är krävande och jag vill inte leva i denna ovisshet allt för länge. Snart hållit på i två år och det sliter. Så någonstans måste det ta slut. Får se om det blir med ett till barn eller med vetskapen om att jag gjort vad jag orkade och kunde utifrån mina förutsättningar.

    Köar i både Sverige och Danmark. Men det kommer bli Danmark. Där får jag tre försök för samma kostnad som 1 ev två försök (om jag har tur och donatorn får något till frysen). Ser att jag låter väldigt ekonomiskt krass, men det har tyvärr en stor del av allt.

    Hoppad du får må bra under ruvandet!


    Ja, är man själv i det här så förstår jag, det är inte billigt. Inte ens om man är två. Som du skriver att även om det kan vara de ekonomiska förutsättningarna som sätter stopp så tar det mycket på energin och på psyket. Vi började med ivf under 2020, köpte ett 3-pack. Låter konstigt när jag skriver det så men du förstår. Förutom processen i sig så tar det mycket runtomkring. Vi har testat akupunktur, hälsokost, koständring etc. Det äter upp en. Slukar en helt. Anledningen för oss är endometrios men även åldern. Vi får inte ställa oss i kö ännu för donation när vi fortfarande håller på med egna ägg men vi har tagit kontakter i Danmark och i Ryssland. Själv vill jag helst hålla mig till Norden men det har med att jag vill ha en öppen donator. Många andra länder har ju inte det. Får man fråga vilken klinik ni tänker på i Danmark? Vi kontaktade en som nekade oss just nu pga få donatorer. Har du tidigare fått uppgifter på hur lång processen tar? Kram
  • Frida123123

    Jaha, fått mensvärk, ingen blödning men alla mens symptom :(. Jag vet att så länge man inte blöder så betyder det ju ingenting. Det är så påfrestande bara. Min mens är lite rubbad efter Cytotec behandlingen, så om jag ser till hur det var förra gången så ska mensen komma i helgen, men om man ser till min vanliga cykel, först nästa helg. Ahh vad jag hatar det här

  • Frida123123
    Frida123123 skrev 2021-12-04 10:39:50 följande:

    Jaha, fått mensvärk, ingen blödning men alla mens symptom :(. Jag vet att så länge man inte blöder så betyder det ju ingenting. Det är så påfrestande bara. Min mens är lite rubbad efter Cytotec behandlingen, så om jag ser till hur det var förra gången så ska mensen komma i helgen, men om man ser till min vanliga cykel, först nästa helg. Ahh vad jag hatar det här. Hur mår ni andra som ruvar? Idag ruvardag 6.


  • Frida123123

    Ni som ruvar, har ni tänkt att testa er tidigare än testdag. Själv är jag på ruvardag 7 med en blastocyst men vet att det är tidigt ännu men men attans svårt att inte bli sugen på att testa ändå.

  • Frida123123

    Ja, det är ju så med som ni skriver att då får man vara förberedd på ett falskt positivt eller falskt negativt. Hade jag varit själv hade jag testat mot dag 10, men då vi är två kom vi överens om att hålla oss till testdagen (lördag) ev kanske testa på fredag kväll, dvs dagen innan. Jag jobbar 8-17 må-fre så vet inte om jag orkar ta ett negativt resultat mitt i veckan, som någon annan av er skrev. Inför min FET fick jag embryo glue och tar sedan tre dagar innan återföringen cyklogest, Fragmin och Trombyl. Vad tar ni andra?

  • Frida123123
    Kallamakka skrev 2021-12-05 10:06:53 följande:

    Jajamen, här testas det innan testdag. Senast igår på rd. 9, negativt. Mensen ska komma idag men den har inte kommit än. Man måste rannsaka sig själv lite innan man tar testet, hur kommer jag att reagera på ett test som är negativt? Kommer hoppet helt försvinna? Tidiga test kan också ge glada besked såklart. Men hur som så kommer alltid någon säga "ha is i magen. Det är tidigt än" vilket det ju är.


    Hoppas att det går bra för dig med! Negativt dag 9 behöver inte betyda ej gravid. Så testa du på. Jag ska hålla mig i 6 långa dagar till. Är ju löjligt lite tid men jag tar mig friheten och gnälla lite :)
Svar på tråden Ruvare November/December 2021