• Dibella

    Ruvare November/December 2021

    Hoppar också in här, fick tillbaka en 5 dagars från frysen idag, så RD0 änsålänge. Den hade börjat kläckas så det var lite spännande! Vår 3e IVF och 4e insättning, så hoppas det är tredje(ish) gången gillt här nu.

  • Dibella
    Znickers skrev 2021-12-02 20:37:07 följande:
    Hej Dibella,

    Kul att vi är så nära i ruvardag. Jag är på ruvardag 2 nu och har testdag på Luciadagen. Känns som en evighet till dess, men det är som tur är i naturlig cykel så inga hormoner och det borde väl vara lättare att känna av tecken och annat.

    När har du testdag? :) Hur mår du annars?

    Har ni barn sedan innan?

    Hej! Kul att följas åt!
    Jag fick faktiskt inget testdatum av min klinik av någon anledning, förmodade att det var för jag satte in i naturlig cykel, men det har ju du också gjort Drömmer men mensen är väntad den 12/12 så kommer nog testa runt där om jag klarar av att hålla mig. Jag har inga barn sedan innan, men min sambo har en dotter, så vi hoppas kunna ge henne ett syskon någon dag. Såg i en annan tråd att du har en son tror jag det var? Hoppas att ditt barn kommer kunna få ett syskon snart här med {#emotions_dlg.flower} 
    Jag känner såklart inget än, alldeles för tidigt. Men jag började detta med förkylning och urinvägsinfektion och var inställd på att få FET inställd, men läkaren bedömde att det var okej att köra på! Så nu hoppas jag bara att min noja över att jag redan hostat ut embryot är obefogat och att den ligger skyddad där inne haha. Hur känner du dig? Haft några känningar än? Den bör ju rent tekniskt ha börjat att implantera nu.

  • Dibella
    Kronärtskocka skrev 2021-12-03 18:24:02 följande:

    Här kom så den officiella testdagen. Med ett tydligt negativt besked och mens. Skönt att slippa vänta i ovisshet längre även om det är tungt att det var mitt sista IVF försök. Nu blir det väntan på att kliniken ska hitta en passande äggdonator, oklart hur lång tid det tar.

    Håller tummarna för er andra!


    Låter riktigt tungt, man hoppas ju alltid in i det sista. Hoppas att det inte kommer bli för lång väntan med donatorn, galet att ofrivilligbarnlöshet ska kosta så mycket pengar. Massa kramar Hjärta
    Kallamakka skrev 2021-12-03 19:30:24 följande:

    Idag är det ruvardag 8 för mig. Testen är negativa och mensvärken tilltog en stund idag, så nu efter några timmar kommer lite rosa på pappret. Det blev nog inget denna gång. Min mens väntar annars komma på söndag, det drar nog igång snart tänker jag.

    Jag har erfarenhet av båda delarna dock: ingen mens har betytt gravid. Och mens med dunder och brak på mensdagen har också betytt gravid. Så jag måste ju tyvärr låta hoppet leva några dagar till haha. Sjukt ändå hur man kan ställa om sig, kollade direkt hur nästa cykel skulle se ut och om jag kanske, kanske skulle hinna med En insättning till innan jul. Så knäpp man är.


    Som du säger så har du varit med om båda innan, men det är klart att man gärna vill förbereda sorgen på ett sätt. Hoppas på att det slår om i sista stund för dig! Hjärta


     


    Frida123123 skrev 2021-12-04 10:39:50 följande:

    Jaha, fått mensvärk, ingen blödning men alla mens symptom :(. Jag vet att så länge man inte blöder så betyder det ju ingenting. Det är så påfrestande bara. Min mens är lite rubbad efter Cytotec behandlingen, så om jag ser till hur det var förra gången så ska mensen komma i helgen, men om man ser till min vanliga cykel, först nästa helg. Ahh vad jag hatar det här


    Tycker det kan låta som ett gott tecken ju! Hoppas verkligen på det, vilken RD är du på? Det bör ju vara lite för tidigt för mensvärk än? Men klart svårt om cykeln är lite knasig efter behandlingen. Håller tummarna Hjärta


  • Dibella

    RD 2 med blasto, så tekniskt sätt så bör den ha börjat boa in sig om den fortfarande lever och gör det den ska. Känner såklart inget. Eftersom jag blivit förkyld så känner jag mig mest miserabel Drömmer


    Känner mig ovanligt lugn denna gången med ruvningen, nästan apatisk, brukar vara väldigt ångestfylld annars, varje gång. Men kroppen orkar nog inte längre, man bara mekaniskt kör på och skulle det råka bli något är det en bonus. Knäppt att man ska behöva känna så inför något så stort och omfattande.

  • Dibella
    Kallamakka skrev 2021-12-04 20:58:13 följande:
    Den har nog boat in sig rätt bra redan. Hoppas! Har själv plussat under två ruvningar, med rejäla förkylningar i början. Tror det är bra! varför vet jag inte dock.. angående mekanisk eller ej, vet inte riktigt varför det blir sådär ibland. För mig blir det också sådär ibland. Och andra ruvningar känns det som om det är det viktigaste försöket i världen.

    Tänker att ibland orkar man med att hoppas, ibland inte. Det har varit upp och ner för mig med, men ju längre in man kommer i det ju mer börjar det släppa. Ett tag var måendet så dåligt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, nu börjar det vända konstigt nog. Men det går ju inte att traska neråt i mörkret i all evighet som tur är. 
    Man är bra på att skydda sig själv trots allt. Minus efter minus Hjärta

  • Dibella
    Frida123123 skrev 2021-12-05 09:26:04 följande:

    Ni som ruvar, har ni tänkt att testa er tidigare än testdag. Själv är jag på ruvardag 7 med en blastocyst men vet att det är tidigt ännu men men attans svårt att inte bli sugen på att testa ändå.


    Hade önskat det, men vågar nog inte testa och sen gå till jobbet med gråten i halsen. Man kan ju testa på kvällen men vågar nog inte det heller...

    Tidigast RD9 på lördag blir det nog isåfall. Väntar mensen dagen efter.

    Det är visserligen tidigt RD 7 men man kan nog se något om man har tur!
  • Dibella
    Znickers skrev 2021-12-05 23:20:22 följande:

    Med risk för att göra mig själv en björntjänst med att ställa denna fråga (för då kommer jag börja spekulera!) men jag ställer frågan ändå!

    Är det någon här som har fått ett embryo återförd i naturlig cykel (FET) och som inte fått tillsagd att ta progesteron (cyklogest eller lutinus). Vår klinik sa att det är inget de ordinerar vid FET i naturlig cykel och om inte behovet finns för att kroppen producerar det i normal mängd. Men jag kan inte låta bli att tänka att det ändå skulle varit bra.

    Fördelen är väl att jag inte känner av några falska gravtecken (ömma bröst dylikt).

    Men undrar så om någon annan också kör FET helt naturligt utan några som helst hormoner? Eller är jag ensam om det?


    Jag är också helt utan hormoner. Gött att slippa undra vad som är riktigt och vad som är Lutinus.
    Frida123123 skrev 2021-12-05 14:41:31 följande:

    Ja, det är ju så med som ni skriver att då får man vara förberedd på ett falskt positivt eller falskt negativt. Hade jag varit själv hade jag testat mot dag 10, men då vi är två kom vi överens om att hålla oss till testdagen (lördag) ev kanske testa på fredag kväll, dvs dagen innan. Jag jobbar 8-17 må-fre så vet inte om jag orkar ta ett negativt resultat mitt i veckan, som någon annan av er skrev. Inför min FET fick jag embryo glue och tar sedan tre dagar innan återföringen cyklogest, Fragmin och Trombyl. Vad tar ni andra?


    Under ET har jag alltid fått ta lutinus eller cyklogest, men nu vid mitt första FET så är det inget tillsatt alls. Känns gött! Men också lurigt.
  • Dibella

    3 dagar till mens och jag kunde inte hålla mig utan köpte ett testa tidigt test! Den bör ju kunna plocka upp ganska tydligt redan nu, men det är kritvitt. Kommer testa igen när mensen kommer, men har redan sörjt och gått vidare mentalt. Så trött, så uppgiven.

  • Dibella
    Steeph skrev 2021-12-08 08:44:21 följande:
    Nää gud vad jag känner med dig. Jag hoppas såklart att du ändå är gravid med att det är lite tidigt, men jag förstår att du också har sörjt.

    Jag är helt 100 på att det är negativt för mig också. Nej, jag är 200% säker på det förresten. Man blir verkligen så nedslagen.

    Kämpa på fina, vi finns här för dig!

    Har liksom så konstiga hugg i livmodern, nojad att om det skulle visa sig vara något trots allt att det sitter fel. Eller så är det något annat, who knows. Biverkningar av alla behandlingar haha.


    Tråkigt att du känner så, har du hunnit testa något eller är det magkänslan? Hoppas att du har fel och visar sig vara något Hjärta

  • Dibella
    Znickers skrev 2021-12-08 13:04:14 följande:
    Nej men jag lider med dig. Jag kunde inte heller låta bli att test - så imorse på ruvardag 8 testade jag och det var ingen tillstymmelse till att visa plus.

    Men mensen har inte kommit och jag känner absolut ingenting.

    Kanske är det för tidigt för dig med hCG nivåerna och även för mig med. de flesta plussar ju inte förrän ruvardag 10. Och då visar det kanske t.om. svagt.

    Så ge inte upp hoppet än. Så länge mensen uteblir så finns det hopp!

    Jag försöker tänk så!!
    Lider med dig Hjärta man har ju alltid ett litet hopp innan mensen väl kommit igång. Det är samma här, finns fortfarande en gnista kvar. Massa kramar 
  • Dibella
    Steeph skrev 2021-12-08 16:15:55 följande:

    Jag har också känningar i livmodern. Tar du Lutinus?

    Jag har haft det sedan ruvardag 2 men tar ju Lutinus så man vet ju inte vad som är vad.

    Jag har inte testat och kommer inte göra det förrän tidigast i helgen. Har redan ställt in mig på en till stimulering i januari.


    Nej jag har totalt naturlig cykel, därför jag blev så fundersam över huggen. Även haft svidande bröstvårtor idag? Men är det tillräckligt med HCG att ge symtom så borde det även synas på känsliga test. Tröttsamt.

    Hoppas de går vägen för dig, man vet ju aldrig fören man testat, även om ens försvar gärna tar till det värsta.
Svar på tråden Ruvare November/December 2021