• Znickers

    Ruvare November/December 2021

    Hej IVF systrar!

    Jag hoppar in här. Är ruvare på en blastocyst (FET) som jag fick återförd igår. Vi har ytterligare 3 blastisar i frysen vilket känns skönt. Så idag är jag på RD 1 och har testdag om 12 dagar.

    Jag var med i en annan tråd förra månaden men behövde ta ett break när mensen kom och syskonförsöket failade helt enkelt. Vår första är också IVF -barn och vi har försökt med syskon in1,5 år nu. Har 1 missfall och 1 kemisk grav bakom mig senaste året. Nu Hoppas jag på att vi kan få en fin julklapp.

    Hur går det för er gör inne?

    Spännande att få följa er resa och jag håller tummarna för oss alla!! <3

  • Znickers

    Har läat igenom hela tråden och måste säga att det gör ont i hjärtat att läsa om er som börjat blöda eller testat blankt :( Jag hoppas innerligt att det blir eran tur nästa gång. Och trots sorgen, förlusterna, besvikelsen och nederlagen - är det något vi lärt oss så är det att inte ge upp. Vi ska få våra plus på stickan, oavsett metod - icsi, ägg/spermie donation eller adoption. Vårt mål att få barn ska bli besannade!

    För oss andra som ruvar önskar jag inget annat än att vi ska få den enda julklapp vi önskar oss !! <3

  • Znickers
    Dibella skrev 2021-12-02 14:22:11 följande:

    Hoppar också in här, fick tillbaka en 5 dagars från frysen idag, så RD0 änsålänge. Den hade börjat kläckas så det var lite spännande! Vår 3e IVF och 4e insättning, så hoppas det är tredje(ish) gången gillt här nu.


    Hej Dibella,

    Kul att vi är så nära i ruvardag. Jag är på ruvardag 2 nu och har testdag på Luciadagen. Känns som en evighet till dess, men det är som tur är i naturlig cykel så inga hormoner och det borde väl vara lättare att känna av tecken och annat.

    När har du testdag? :) Hur mår du annars?

    Har ni barn sedan innan?
  • Znickers

    Hej allihopa ????????

    Förutom TS som har testdag 10/12. Vore kul att veta när alla har testdag.

    Kan inte vi alla som ruvar skriva när vår testdag är så kan vi ha koll och peppa varandra. Fyll bara på listan nedan!

    Testdag:

    Znickers - 13 dec

  • Znickers
    Frida123123 skrev 2021-12-05 09:26:04 följande:

    Ni som ruvar, har ni tänkt att testa er tidigare än testdag. Själv är jag på ruvardag 7 med en blastocyst men vet att det är tidigt ännu men men attans svårt att inte bli sugen på att testa ändå.


    Det är ju så förbannat svårt att håll sig och inte tjuvtesta! Särskilt när man inte känner av några som helst tecken på graviditet.

    Jag är på ruvardag 5 och fick också en blastocyst (FET), en fem dagars.

    Hur tänker du göra? Vänta tiden ut eller tjuvtesta? :)
  • Znickers

    Med risk för att göra mig själv en björntjänst med att ställa denna fråga (för då kommer jag börja spekulera!) men jag ställer frågan ändå!

    Är det någon här som har fått ett embryo återförd i naturlig cykel (FET) och som inte fått tillsagd att ta progesteron (cyklogest eller lutinus). Vår klinik sa att det är inget de ordinerar vid FET i naturlig cykel och om inte behovet finns för att kroppen producerar det i normal mängd. Men jag kan inte låta bli att tänka att det ändå skulle varit bra.

    Fördelen är väl att jag inte känner av några falska gravtecken (ömma bröst dylikt).

    Men undrar så om någon annan också kör FET helt naturligt utan några som helst hormoner? Eller är jag ensam om det?

  • Znickers
    Vanessa88 skrev 2021-12-05 15:38:48 följande:

    Plussade svagt imorse. Men strax efter kom det lite rosa/rött på papperet efter toabesöket. Börjar även känna av mensvärk. :(


    Men vad roligt med pluset. Det lilla rosa behöver inte betyda något alls. Det kan ju bero på progesteronet du tar, med sköra slemhinnor.

    Jag hoppas innerligt att testet blir starkare. Håll oss uppdaterade :) håller tummarna.
  • Znickers
    JWB88 skrev 2021-11-25 20:40:53 följande:
    Ruvare November/December 2021
    Fler än jag som ruvar?

    Jag är på ruvardag 3 efter en FET, en 5 dagars blastocyst i måndags 22/11.

    Vad har ni för testdag?

    Min testdag är 10/12, känns så galet långt bort.

    Kan man testa tidigare?
    En nyfiken fråga - kring din testdag som är 10 dec? Det är ca 3v tid från dagen du hade återföring av FET. Är det så att du var i en stimulerad cykel och det därför är en längre tid innan testdag?
  • Znickers
    Kallamakka skrev 2021-12-03 19:30:24 följande:

    Idag är det ruvardag 8 för mig. Testen är negativa och mensvärken tilltog en stund idag, så nu efter några timmar kommer lite rosa på pappret. Det blev nog inget denna gång. Min mens väntar annars komma på söndag, det drar nog igång snart tänker jag.

    Jag har erfarenhet av båda delarna dock: ingen mens har betytt gravid. Och mens med dunder och brak på mensdagen har också betytt gravid. Så jag måste ju tyvärr låta hoppet leva några dagar till haha. Sjukt ändå hur man kan ställa om sig, kollade direkt hur nästa cykel skulle se ut och om jag kanske, kanske skulle hinna med En insättning till innan jul. Så knäpp man är.


    Det är inte över förrän det är över? eller till The fat lady sings - dvs negativt test, mensen forsar och det har gått 5 dagar efter testdag. Den filosofin lever jag efter.

    Så jag håller tummarna för dig. Även om det känns hopplöst, så är det några dagar kvar till din testdag. Att få lite blod på ruvardag 8 behöver inte betyda att det är kört. Inte ens om du skulle blöda mer. Många är gravida och blöder varje månad. Jag håller tummarna för dig!!
  • Znickers
    Dibella skrev 2021-12-06 07:32:20 följande:

    Jag är också helt utan hormoner. Gött att slippa undra vad som är riktigt och vad som är Lutinus.Under ET har jag alltid fått ta lutinus eller cyklogest, men nu vid mitt första FET så är det inget tillsatt alls. Känns gött! Men också lurigt.


    Ja verkligen. Men skönt o höra att jag inte är ensam om det då :)
  • Znickers
    Kallamakka skrev 2021-12-06 20:41:41 följande:

    Halloj allesammans!

    Idag är det ruvardag 11. Testet är fortsatt negativt. Kommer ringa kliniken imorgon och meddela att det inte blev nåt(och ta ett till test imorgon såklart), en dag innan testdag -har inte alls tid för dem på onsdag så därför ringer jag en dag innan, det måste ju vara okej tänker jag. Ikväll hoppade cyclogesten ut också, den kastade jag i toan, det får vara bra för den här gången känner jag. Då kanske mensen vill komma igång också. Inte för att det står i Fass att cyclogest håller mensen borta. Men borta är den. Jaja. Nya tag i januari. Då siktar vi på femtonde gången gillt. Inte alls trött på att ruva.


    Nej usch! Så himla tråkigt. Beundrar dig för alla gånger du gått igenom detta.

    Vill ändå hoppas åt dig, att det kan ligga en liten prick där inne? som inte vill visa sig på stickan än, att din mens håller sig borta och du ändå får plussa! Men det kan ju också vara bra att tänka realistiskt så man inte tappar förståndet. :( Sån otroligt jobbig balans.

    Styrkekramar
  • Znickers
    Frida123123 skrev 2021-12-06 06:32:47 följande:
    Ruvare November/December 2021
    Då vi är två i det här så bestämde vi tillsammans att vänta ut och testat på testdagen alternativt kvällen innan. Idag är jag på ruvardag 8, så nu är det slutspurten, då jag beräknas få min mens denna vecka och har testdag på lördag. Snart vet jag iaf, oavsett. Som många skriver så är ovissheten ibland värre än ett negativt besked. Jag har ömma bröst, men det är nog pga progesteronet. Annars känner jag inte så mycket, kan ju bero på att jag är förkyld med. Har blivit det dagen efter återföring samtliga tre gånger. Konstigt.
    Detta är så intressant att du blivit förskola vid dina återföringar. För det har jag också blivit, senaste 3 gångerna. Jag hostar snart ut mina lungor känner jag och snoret bara rinner. Så jag intalar mig själv att det kan bero på det, att jag inte känner av några tecken. Sedan igår har jag börjat känna något i undre delen av magen (mensmagen), en form av ?spänd? känsla på insidan. Men inte molvärk som innan mens. Men jag är ju bara på ruvardag 7 och teoretiskt om jag hade tagit ett test nu så hade det troligtvis inte visat något.

    Usch. Ja, denna eviga väntan är värre än ett negativt besked. Psykiskt mer påfrestande!

    Hoppas vi får våra plus. That?s all I want for Christmas :)
  • Znickers
    Dibella skrev 2021-12-08 07:14:48 följande:

    3 dagar till mens och jag kunde inte hålla mig utan köpte ett testa tidigt test! Den bör ju kunna plocka upp ganska tydligt redan nu, men det är kritvitt. Kommer testa igen när mensen kommer, men har redan sörjt och gått vidare mentalt. Så trött, så uppgiven.


    Nej men jag lider med dig. Jag kunde inte heller låta bli att test - så imorse på ruvardag 8 testade jag och det var ingen tillstymmelse till att visa plus.

    Men mensen har inte kommit och jag känner absolut ingenting.

    Kanske är det för tidigt för dig med hCG nivåerna och även för mig med. de flesta plussar ju inte förrän ruvardag 10. Och då visar det kanske t.om. svagt.

    Så ge inte upp hoppet än. Så länge mensen uteblir så finns det hopp!

    Jag försöker tänk så!!
  • Znickers

    Jahapp? lyckan krossad. Mensen kom, som brev på posten. Exakt samma dag som den var förväntad. Tog ett gravtest för att försäkra mig, tog RFSUs early detection, 6 dagar innan förväntad mens och hade jag varit gravid skulle den definitivt visat plus.

    Så jävla trött på detta. Har haft 3 FET och 1 färskt på 1 år. Hur mkt mer ska man orka med?!

    Ringt kliniken iaf, väntar på deras samtal. Vill nu bara köra på och hade hoppats på att kunna få en insättning innan de stänger för julen (har 3 blastisar kvar i frysen). Men tror det kan bli tight för de stänger 23 dec.

    Och nu kommer hela julledigheten kännas så jävla tung att ta sig igenom.

    Jag kommer nog hoppa ut från FL tillfälligt men jag hejar på er andra som SKA plussa nu i dagarna! Jag håller tummarna för er! Kramar

Svar på tråden Ruvare November/December 2021