• LFF
  Ons 1 dec 2021 13:50
  8927 visningar
  26 svar
  Inlägg från LFF Visa alla inlägg
  26
  8927

  Hund på blocket

  Ko2pa skrev 2021-11-30 14:15:58 följande:
  Det har vi inte kollat upp med henne. Vi tänkte att vi skulle prata i telefon med henne så kan man ställa frågor via telefon istället för att skriva, men hon verkar inte vilja det heller.

  Får satsa på en hund via SKK istället. Detta är nytt för oss då vi aldrig har haft en hund tidigare.

  Hur gjorde ni när ni skulle skaffa en hund?
  Man läser på om rasen på rasklubbens hemsida. Man besöker utställningar/arbetsprov för att träffa på individer av rasen och få sig en bild av vilken typ av hund man önskar (extra viktigt i en delad ras så som golden där det finns en utställningsavlad variant och en arbetsavlad variant). Man kollar upp olika uppfödare, deras hemsidor och hundarnas tävlings- och hälsoresultat på SKKs hunddata. Man kollar inte bara de presumtiva föräldrarna utan även släktingar, tidigare kullar etc för att få sig en uppfattning om den framtida valpen. 

  Allt detta gjorde jag inte med vår första hund, nu gick det jäkligt bra ändå, men jag kommer att göra det när jag har möjlighet att skaffa nästa hund. Istället får jag engagera mig som efterforskare när min mamma ser sig om efter ny hund (vilket kommer att dröja några år). 

  Har koll på de raser jag idag finner intressanta beroende på vilken inriktning på hund jag kan tänka mig vilja ha den dagen det blir aktuellt för ny hund. Det gäller både en bruksras jag är intresserad av och en aktiv sällskapsras. 
 • LFF
  Tor 2 dec 2021 11:03
  #22
  Ko2pa skrev 2021-12-02 09:52:33 följande:

  Tack för alla tips! Det uppskattas enormt.

  Jag hörde av mig till en ny försäljare idag på blocket ( Den uppfödaren är registrerad i SKK), jag gjorde samma sak som med dom förra presenterade oss hur vi bor m.m. Hon har läst men inte svarat.

  Är det såhär svårt?


  istället för att kolla på Blocket, kolla här:

  www.skk.se/sv/kopahund/hundraser--annonser/golden-retriever/

  Eller här:

  goldenklubben.se/kopa-valp/aktuella-valpkullar/
Svar på tråden Hund på blocket
Logga in
Bli medlem