• Tue 30 Nov 2021 05:59
    10126 visningar
    26 svar
    26
    10126

    Hund på blocket

    Det troligaste är ju att hon inte vill sälja till er men naturligtvis borde hon informerat er om att ni inte hade det hon söker hos valpköpare. Det är ju säljarens marknad idag så många som tyvärr inte har kunskapen och intresse för rasens framtid tar 1.2 kullar nu när dom får väldigt bra betalt. Är den här uppfödaren med i rasklubben och SKK?

  • Tue 30 Nov 2021 10:31
    #11
    +2
    Ko2pa skrev 2021-11-30 06:13:30 följande:
    Nej, säljaren är inte med i SKK.
    Följer uppfödaren avelsråden och har en tanke bakom sin avel? Om inte, varför vill du köpa en valp av denna uppfödare?
  • Tue 30 Nov 2021 17:54
    #14
    Ko2pa skrev 2021-11-30 14:15:58 följande:
    Det har vi inte kollat upp med henne. Vi tänkte att vi skulle prata i telefon med henne så kan man ställa frågor via telefon istället för att skriva, men hon verkar inte vilja det heller.

    Får satsa på en hund via SKK istället. Detta är nytt för oss då vi aldrig har haft en hund tidigare.

    Hur gjorde ni när ni skulle skaffa en hund?
    Jag har funderat mycket på vilka egenskaper jag vill ha hos hunden och valt ras efter det. Åkt på utställningar/tävlingar,rasträffar och kollat både på hundar och hur dom agerar och uppfödare och hur uppfödarna behandlar sina hundar. Kollat upp hemsidor på dom kennlar som verkat intressanta, kolla upp avelsdata på SKK för att se om hundarna är utvärderade mentalt och fysiskt, hört av mig till uppfödare för att höra vad dom har för mål med sin avel, vad jag kan förvänta mig för stöd av uppfödaren och vad hen har för krav på mig.
    Uppfödare som inte vill ha framtida kontakt i form av valpträffar, tränings/utställningshelger mm och inte kräver att jag gör vissa hälsotester, ställer ut 1-2 gånger, gör BPH/mentalbeskrivning är helt ointressanta.
  • Thu 2 Dec 2021 10:12
    #21
    Ko2pa skrev 2021-12-02 09:52:33 följande:

    Tack för alla tips! Det uppskattas enormt.

    Jag hörde av mig till en ny försäljare idag på blocket ( Den uppfödaren är registrerad i SKK), jag gjorde samma sak som med dom förra presenterade oss hur vi bor m.m. Hon har läst men inte svarat.

    Är det såhär svårt?


    Det är brist på bra hundvalpar och uppfödarna kan verkligen ställa krav på sina valpköpare och har förmodligen många att välja mellan. Lite konstigt tycker jag det är att en seriös och bra uppfödare behöver annonsera på Blocket då dom uppfödare jag känner har många som står i kö på en valp från dom.
  • Fri 17 Dec 2021 18:13
    #25
    Ko2pa skrev 2021-12-17 13:29:52 följande:

    Hon hörde av sig att det blev så rörigt eftersom jag skrev så mycket, men varför svarade hon inte från början då hade det inte behövt bli '' rörigt ''. Det kan vara så att hon blev misstänksam eftersom jag ändrade att jag och tjejen skulle köpa valpen tillsammans istället för att tjejen bara köper den.


    Men ändå man ska väl ringa och prata med köparen och höra rösten m.m och få en uppfatting på det sättet.
    Det kan bara finnas en köpare/ägare så ni kommer inte kunna köpa valpen tillsammans. Med tanke på hur många spekulanter som förmodligen hört av sig har nog inte uppfödaren tid att sitta i telefon med alla utan ringer dom som verkligen är intressanta som valpköpare. Rösten säger ju ingenting men erfarenhet och kunskap kan man snabbt utläsa av hur valpköparen skriver, formulerar sig och vilka frågor som ställs.
Svar på tråden Hund på blocket