Inlägg från: MedelåldersAnders |Visa alla inlägg
  • MedelåldersAnders

    Hur är det att växa upp där ni bor?

    Är själv så gammal att jag skulle kunna bli både farfar och morfar, växte upp nordväst Stockholm, inte den bästa av förorter. Först i höghus sen i småhus. Massor av likadana hus.  Där var budskapet typ till oss barn, var duktiga i skolan så får ni kanske ett bra jobb. Inget direkt uttalat men alla gjorde så. Alla killar blev ingenjörer. Jag läste, som relativt få teknisk högskola. jobb och giftemål såg mig hamna i en annan stad och där i ett område där alla hus är olika och alla vuxna är akademiker, i stort sett. Här har barnen egentligen rätt lika materiellt sätt som vi hade det, förutom, ja, det fanns inte intenet då. Några barn vars föräldrar har egen firma har det väl lyxigt, men annars inte så olika.
    Men det man ser framför sig är helt annorlunda. Man drömmer om att utveckla sina talanger. få söker en högskoleutbildning som är jobbinriktad efter gymnasiet(där väldigt många går NA). Har man en musikalisk eller konstnärlig talang vill man försöka leva på den. 


    Lång tid har gått sen jag växte upp. Nyfiken på hur barns uppväxt ser ut nuförtiden, vad barn i olika områden av olika karaktär ser för framtid. Ser bara min, där jag bott i 20+ år nu.

Svar på tråden Hur är det att växa upp där ni bor?