• Deceree1

    Oempatiska svar på Familjeliv

    Hej. Varför är det så många människor som skriver här och är så oempatiska och elaka? Jag har läst ganska många trådar här dom sista tre dagarna, där människor som inte mår bra och ber om råd.

    Många av svaren är så elaka så man bara baxnar. De verkar vara på modet att trycka ner människor som ber om hjälp..

    vilka är det egentligen som sitter bakom en skärm och njuter av att trycka ner andra? Är det människor som i grund och botten mår dåligt själva och har låg självkänsla? Är det människor som är bittra. Är det människor som mår bättre själva när de får trycka ner andra?

    Man blir ibland helt förskräckt av att läsa en del inlägg. Detta fenomen är helt oförstående för mig. Fattar inte vad det är för fel på dessa människor.

    Har dom en inneboende grymhet i sig eller är dom bara olyckliga?

  • Svar på tråden Oempatiska svar på Familjeliv
  • Anonym (Vet inte)

    Jag vet inte varför men håller med, man vågar inte ens be om råd...

  • Anonym (Samhälle)

    Jag tycker svaren på forum återspeglar hur samhället blivit.

    Delvis tror jag det kan beror på att kommunikation i skrift är lättare att låta hård och otrevlig. Det finns meningar som i enbart text är ganska otrevliga men lägger du till kroppsspråk och mimik så försvinner otrevligheten och kommentaren blev lite sarkastisk (eller vad som helst).

    Jag har fått påhopp som ?är du helt jävla dum i huvudet?? på kommentarer som ?jag älskar färgen gul bäst? för personen uppenbarligen inte är en anhängare av gul. Just den typen av kommentarer tror jag beror på att samhället är mer självcentrerat. Många kan inte tänka sig in i att en annan person kan älska färgen gul för att de själva inte gör det.

    Jag skulle aldrig starta en tråd här igen.

    De flesta tror jag faktiskt inte mår dåligt själva utan helt enkelt inte begriper hur de framstår och hur deras uttalanden i skrift tolkas eller kan tolkas på olika sätt.

    Jag har fått ganska hårda kommentarer i verkligheten av släktingar och de förstår faktiskt inte att det är elakt att säga ?din man är mindre värd än dig för han tjänar mindre pengar? eller ?jag skulle aldrig hjälpa er med någonting alls. Det kan ni fetglömma om ni får barn?. Hade de skrivit de sakerna hade jag upplevt det som ännu hårdare faktiskt.

  • GretaOkerEka

    Att säga att det är nåt fel på folk är väll inte så snällt ts? Så du får vara dum men ingen annan?


    Det är kul att åka eka om man heter Greta
  • Deceree1
    GretaOkerEka skrev 2021-12-04 16:18:22 följande:

    Att säga att det är nåt fel på folk är väll inte så snällt ts? Så du får vara dum men ingen annan?


    Näe, förlåt, det va dumt men elakheten verkar ju va inneboende hos en del. Tänker på alla förtvivlade människor som söker stöd och bara bli nedtryckta.

    Ja de va dumt, jag skrev i affekt efter att ha läst just en sån tråd. Man blir så ledsen å deras vägnar
  • Anonym (Hållermed)

    Håller helt med om både ts och som någon annan här i tråden skrivit - att det återspeglar hur samhället blivit i stort. Dömande, tävlingsinriktat, individualistiskt osv.

    Tråkigt men känner samma som någon annan här skrev - jag kommer heller aldrig att starta en tråd här igen där man öppnar sig och ber om råd.

    De flesta kommentarer blir liksom *men åh är du dum i huvet, varför gjorde du så* osv. Vuxna människor liksom... kommentarer som inte leder till något positivt.

  • Anonym (H)

    Tycker samhället i verkligheten är likadan. Men här är det kanske lite mer framträdande då de kan vara anonyma. 

  • Anonym (B)
    Deceree1 skrev 2021-12-04 16:42:55 följande:

    Näe, förlåt, det va dumt men elakheten verkar ju va inneboende hos en del. Tänker på alla förtvivlade människor som söker stöd och bara bli nedtryckta.

    Ja de va dumt, jag skrev i affekt efter att ha läst just en sån tråd. Man blir så ledsen å deras vägnar


    Folk är väl som du, skriver i affekt. Du svarade på din egen fråga
  • momjanet

    Jag tycker inte man kan lägga hela ansvaret på den som skriver utan läsaren har också ett stort ansvar att inte försöka tolka allt som en förolämpning, för många gånger kan det vara så också. Men ofta blir trådar polariserade så att det bildas två läger. Jag kan inte säga att något av lägren är bättre än den andre utan språkbruk och tillmälen brukar vara ungefär på samma nivå.

    Så det speglar väl samhället i stort antar jag även att man alltid försöker skjuta över ansvaret på andra.

  • Anonym (Nja)

    Hängt på familjeliv i typ 14 år och det har alltid varit ett hårt klimat i vissa trådar.

    Det som jag märkt sista åren är dock att mängden "vanliga" frågor minskat och att de hellre inte får svar och att trådar som berör ballar ur.

    Numera vaknar också gamla trådar mystiskt till livs av någon intetsägande kommentar plötsligen.

    Om det kommer in spam eller troll tar det också oerhört lång tid innan trådar försvinner eller att användare försvinner.

    I min värld hänger det ihop att folk blir hårda, när sajten faktiskt låter troll skapa tråd efter tråd och väntar längre innan man hanterar anmälningar.

    Det är liksom inte en mysig liten plats där folk får komma till tals, utan vissa användare kan vara riktigt hatiska och ändå vara välkomna.

  • Anonym (Nja)

    Dessutom stämmer det verkligen att saker som väcker starka känslor hos oss verkligen kan få mer än en människa att förfasas sig och snabbt svara.

    Och då blir det fart, vilket sajtens ägare verkar uppskatta. Annars tror jag det hade modererats mer. För detta är ingen sajt som handlar om yttrandefrihet, som ett annat stort forum, utan sajten vill gärna lyfta fram det mysiga. Men det är dom "hetaste trådarna" som driver trafik till annonser.

Svar på tråden Oempatiska svar på Familjeliv