Inlägg från: Anonym (S.A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S.A)

    Vi som planerar barn 2023

    Hoppar också in här i tråden Glad

    Vi tänkte börja "på riktigt" i typ April.
    Slutade med p-plåster för ett tag sedan och tänkte ge kroppen lite tid att återhämta sig, Har gått på p-piller/p-plåster i många år så håller på att lära mig hur min kropp fungerar utan preventivmedel.

    Vi är 24 och 26 år, en med tillsvidareanställning och en som går på timmar + pluggar upp lite ämnen på komvux för att seden kunna söka in till högskola.
    Bor på gård på landet och har lite djur.
    Äter varierad kost men försöker få in ytterligare lite nyttigheter i den + 2 tabletter av MittVal Kvinna. Försöker hinna få in lite extra motion i vardagen också.

    Blir vårt första barn Hjärta

  • Anonym (S.A)
    19977 skrev 2022-02-26 08:18:32 följande:

    Ägglossning har just passerat, detta innebär att jag nu endast har EN ägglossning kvar, därefter kör vi!

    Har ni tänkt på hur ni ska ta reda på en eventuell graviditet? Kissa på stickan tillsammans med er partner? Eller göra det själv och sedan överraska partnern?

    jag har tänkt ett tag att jag ska ta test ensam och sedan slå in det i en liten ask och ge till min kille, men har börjat ändra mig. Tror vi tar det tillsammans istället, känns mysigt att få se varandras första reaktion tillsammans!

    Har även insett att om det inte tar sig på första försöket, så kommer andra försöket bli lite knivigt för mig. Då hamnar nämligen min ägglossning och BIM mitt mellan en festival som jag och några vänner har haft biljetter till i 2 år som blivit framskjutet pga pandemin. så det blir den ökända 2 weeks wait under festivalen. Känns inte så bra? får se hur jag löser det. Vill inte gå nykter på festival precis, men vill ju inte riskera något IFALL det skulle ha tagit sig då och det är för tidigt att se på ett graviditetstest. Hur tänker ni andra inför dessa situationer kring alkohol? Är man på festival blir det inte en enkel öl precis utan då är det ju kalasfylla? :(

    en bekant till mig hade samma dilemma, dock tog det 1,5 år innan dom blev med barn och hon kände i efterhand att hon ?berövade? sig själv på ett avslappnat och roligt liv då hon undvek alkohol hela tiden i princip (utan att berätta för andra varför). Hon tycker att jag ska köra på och leva som vanligt även när vi försöker få barn. Jag förstår tanken bakom det, att det känns onödigt att ha levt så sparsamt om det visar sig ta lång tid att bli gravid liksom. Men samtidigt känns det som en onödig risk jag inte vill ta IFALL det skulle gå vägen. Det enkla svaret är ju att jag borde avstå såklart, men det är faktiskt svårt att undvika i samhället så som förväntan på att man ska dricka och vara rolig ser ut idag, tycker jag.


    Har tänkt att vi nog tar testet tillsammans men jag vet inte riktigt ännu.

    Jag har också biljetter till en festival, har haft biljetter + camping sen vintern 2019.
    Min mens är beräknad att komma dagen innan/början av festivalen (lite osäker exakt på vilken dag då jag nyss slutat med piller och börjat följa min cykel) så jag tänker att om jag inte redan plussat så testar jag innan vi åker dit eller tar med test så jag kan testa där, vilket av alternativen det blir får jag se längre fram när jag vet mer exakt vilken dag mensen är beräknad till. Är jag inte gravid då så kommer jag nog dricka lite alkohol men kanske mer begränsat intag än tidigare år. 
  • Anonym (S.A)
    Anonym (S.A) skrev 2022-02-26 09:36:03 följande:
    Har tänkt att vi nog tar testet tillsammans men jag vet inte riktigt ännu.

    Jag har också biljetter till en festival, har haft biljetter + camping sen vintern 2019.
    Min mens är beräknad att komma dagen innan/början av festivalen (lite osäker exakt på vilken dag då jag nyss slutat med piller och börjat följa min cykel) så jag tänker att om jag inte redan plussat så testar jag innan vi åker dit eller tar med test så jag kan testa där, vilket av alternativen det blir får jag se längre fram när jag vet mer exakt vilken dag mensen är beräknad till. Är jag inte gravid då så kommer jag nog dricka lite alkohol men kanske mer begränsat intag än tidigare år. 
    Kanske ska tillägga att jag isåfall väljer att dricka mer begränsat pga att jag tänker att det kanske finns en risk att det blir svårare att bli gravid sen när det är dags för nästa försök.
  • Anonym (S.A)

    Jag håller på att bli knäpp här hemma snart.

    Jag har INGEN aning om hur min naturliga menscykel är då jag haft p-piller sedan jag var 15-16 år och innan dess hade jag inte speciellt regelbunden mens och brydde mig inte jättemycket om att ha stenkoll på den.

    Slutade med p-plåster i början av Feb för att få koll på mina cykler innan vi sätter igång bebisverkstaden i typ maj. Fick mens bara några dagar efter att vi tog av plåstret (som beräknat).
    Idag är jag på dag 47 i min cykel...

    Tog ett test för inbillade mig att jag kanske redan hunnit bli gravid, inbillade mig att jag kände grav-symptom också (yrsel, kissade oftare) trots att vi inte haft så mycket sex och inte kring beräknad ägglossning under denna cykel men det var negativt. Haft mensverk vid ett par tillfällen och trott att mensen var påväg (brukar max ha mensvärk i en halv dag innan mensen kommer) men nej. 
    Men idag känns det som att mensen verkligen är påväg. 

    Samtidigt som jag just nu bara längtar efter mensen så vi kan komma vidare till nästa cykel och komma närmare att börja försöka "på riktigt" så kan jag inte låta bli att bli lite besviken över att testet var negativt (trots att jag inte vill ha en -22 bebis) för jag längtar så mycket efter att bli gravid och få en bebis att det nästan gör lite ont i mig.

    Känns som att kan komma att bli svårare att bli gravid om cyklerna fortsätter vara såhär långa men det är kanske bara som jag inbillar mig.

  • Anonym (S.A)
    Anonym (F) skrev 2022-03-27 14:17:25 följande:
    Förstår att det är jobbigt att inte ha koll på cykeln. Det kanske kan hjälpa att tempa för att se om det blir någon slags skillnad under månaden? Och det kan inte vara PCO/PCOS eller liknande eftersom din mens var oregelbunden innan? Men annars är det tyvärr bara att vänta, ovisshet är inte kul alltså! 
    Jag får väl vänta och se någon månad till tänker jag och försöka lista ut hur just jag fungerar innan jag går iväg och kollar upp det. Tempa får jag kanske börja med, vill inte heller tänka för mycket på det för det stressar mig lite.

    Hoppas på att det bara är denna gången den är såhär och att den blir lite stabilare sen.
  • Anonym (S.A)

    #194 - 19977

    Nu kunde visst inte jag heller citera längre...

    Oj, så pass långt innan? Jag visste att det var bra att sluta ett tag innan men vad jag fått till mig så skulle det ändå räcka med några månader. Oavsett hade jag inte "kunnat" sluta tidigare då min sambo inte känt sig redo förens nu och jag ville inte sluta innan han kände att han med var redo.
    Det är inte så att vi har bråttom så vi har sagt att det får ta den tid det tar men det är så frustrerande för mig som har varit bebissugen ganska länge nu.

    Tack för bra tips!!

  • Anonym (S.A)

    Någon här som använder Natural Cycles för att tracka er menscykel och hitta era mest fertila dagar? Är det värt att lägga pengar på eller kan man lika gärna tracka via ngn gratisapp eller kanske rent av i en helt vanlig hederlig kalender?

    Har läst runt en massa efter lite tips här i tråden och tänker att jag skulle vilja börja tempa för att lära mig hur mina cykler fungerar och öka chansen att "pricka rätt" lite snabbare. Har tidigare alltid fått höra att exempelvis NC bara är hittepå och inte fungerar men har tänkt om nu.

  • Anonym (S.A)

    Efter att hållt koll efter fertilt sekret, tempat + tagit ägglossningstester så tror jag att jag kanske lyckades hitta min ägglossning häromdagen så nu håller jag tummarna för att det gick vägen, vågar dock inte hoppas för mycket och tror inte heller att jag ska ha sån tur så att det tar sig på första försöket.

    Hoppas bara på att min cykel har stabiliserat sig och tänker hålla sig i schack så det blir lite enklare att pricka rätt i fortsättningen!

  • Anonym (S.A)

    Hejsan!

    Längesedan jag skrev här men har följt tråden hela tiden och nu kände jag att jag behövde ventilera lite.

    Först vill jag bara säga grattis till er som har plussat!

    Själv misstänker jag att jag börjar bli knäpp (eller mer troligt skengravid).

    Senaste mensen var den 8/6, misstänker att jag hade ägglossning 24/6 eller 25/6 (positivt äl test + vad jag är helt stensäker på att var fertiltsekret), om denna cyklen skulle vara någorlunda lik den andra så borde jag fått mens för ca 1 vecka sedan men den lyser fortfarande med sin frånvaro.
    Tog gravtest i onsdags + ett igår men negativt, kan inte ens se en tillstymmelse till streck.
    Hade typ som mensvärk fast mindre till och från igår + lördags, mår lite typ illamående nu på morgonen.

    Vad tror ni - är det bara till att invänta mensen eller finns där fortfarande en chans att det dyker upp ett litet streck på stickan?

Svar på tråden Vi som planerar barn 2023