Inlägg från: Anonym (Inor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inor)

    Vi som planerar barn 2023

    Hej! 


    Jag hoppar också in här. Jag är 24år, min sambo närmar sig 30 & haft barnlängtan länge. Jag har aldrig riktigt längtat men nu det senaste tänker jag på det hela tiden och känner mig så redo.


    Jag slutade med ppiller i höstas och i början skyddade vi oss och/eller försökte undvika ägglossning då jag ville att kroppen skulle komma igång ordentligt & det verkar den nu ha gjort så nu har vi kört på som vanligt när vi känt för det. Det har ju dock inte tagit sig så nu ska vi försöka pricka ägglossning & försöka lite mer aktivt. Är så spänd men lite nervös med och tiden går så långsamt känns det som. 


    Om man väl fått mens vill man bara börja om men det går så segt? Jag har ganska lång cykel också. Enligt appen jag kör med ska jag ha ägglossning runt 11 april så vi lär väl mysa varannan dag veckan innan & efter & hoppas på det bästa :) 

    Kul att följas åt!

  • Anonym (Inor)
    Symetrical skrev 2022-04-04 14:28:28 följande:

    Vad spännande! Skrattande
    Kommer du ta ältest eller tempa för att kartlägga exakt när äl sker? Har man lång cykel kan det ju vara ganska svårt att veta annars :)


    Har inte tänkt till en början att göra det men det kan ändra sig längs vägen Glad  Vill inte att det ska bli ?för krystat? heller men vi får se om vi kör med test om vi märker att det behövs! 
  • Anonym (Inor)

    Jag har beräknad mens imorgon enligt appen, vi har haft samlag kring de dagarna jag tror jag har ÄL men svårt att veta då jag har lång cykel & några dagar oregelbunden. Min tanke har varit om det inte tar sig nu att försöka nästa gång i juli Eller Augusti istället, men vi får se. Men tror jag behöver ta till ÄL-test isåfall då jag verkligen känner noll när jag har ÄL. Totalt har vi haft oskyddat sen typ november så börjar ju noja lite?.

  • Anonym (Inor)
    Anonym (F) skrev 2022-04-25 16:58:24 följande:
    Finns det någon anledning till att ni kommer vänta tills juli istället? :)
    Egentligen kanske inte. Har bara fått för mig att jag inte vill va så ny-gravid mitt under semestern om jag får välja haha.. Men händer det så händer det liksom!
  • Anonym (Inor)

    Grattis till alla er som plussat!!

    Jag skulle ha fått mens för 3 dagar sen enligt appen men den har varit försenad 3 dagar förut så jag avvaktar med att testa tills imorgon om den inte dykt upp. Har inte haft några symtom som skulle tyda på graviditet så mensen kommer säkert men har ändå hopp.


    Är dock på CD40? lite segt med så lång cykel, någon mer som har lång? Är det något man ska kolla upp?


     

  • Anonym (Inor)

    Nytt försök denna cykel. Uppdaterar listan.
    Blir egentligen första cykeln vi försöker ?på riktigt?, men haft oskyddat ett tag. 


    17/5 H0nd3ndär (3e försöket, 4e barnet)
    20/5 amandakollb (inget försök denna omgång, 2a barnet). 
    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet)
    30/5 F (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 
    (3:e försöket, 1:a barnet)
    2/6 Inor (4e försöket, 1a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    5/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet)
    6/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet)
    14/6 Skufsan (1:a försöket, 1:a barnet

  • Anonym (Inor)

    Grattis till de som plussat!!

    Jag hade ju väldigt lång cykel förra månaden av någon anledning, & ÄL ngn gång vid Cykeldag 32. Nu är jag på CD 21 och har haft lite molande värk i dagarna så ev. ÄL 


    Har valt att inte ta tester eller bry mig jättemycket denna månad utan vi ligger varannan dag så får vi se om det lyckas 

  • Anonym (Inor)

    Hej, 
    hade inte tänkt ta några ÄLtest denna månad men testade i förrgår & igår för jag hade molvärk bara för att se vad de skulle visa. 


    Första testet blev strecket ganska starkt men inte helt lika som kontrollstrecket. Igår blev strecket svagare. Har detta någon betydelse eller är det ENDAST när båda streck är lika starka som betyder nåt? rookie på detta?

  • Anonym (Inor)
    19977 skrev 2022-06-01 18:08:27 följande:
    Som Anonym (F) skriver så tror jag inte att strecken behöver vara lika starka för att räknas som positivt trots att det står så på förpackningen. Jag körde med tester denna månad och såg en tydlig stegring men det starkaste testet blev inte ?riktigt positivt? enligt manualen.

    Min kusin som är gravid nu fick inte heller fullt starkt utslag men hon kunde ändå se en stegring från dag till dag som sedan sjönk. Så det räknas absolut!
    Tack snälla 19977 & (F) !! Låter rimligt! 

    Tänker att peaken kan ju ha varit någon dag innan också & att när jag testa började det sjunka, kanske???? Vilket fall tror jag att vi har prickat ÄL den här månaden så återstår en låååång väntan om det tagit sig
  • Anonym (Inor)

    Jojjans: jag lyckas inte citera dig men tack för ditt svar! Dumt att jag inte testade tidigare för att se stegring men hade som sagt inte tänkt testa alls från början. Men förhoppningsvis Har vi prickat ÄL ändå & så får vi se om det tar sig :) 

    Har också förstått att det inte betyder att man faktiskt har ägglossat men jag har inte börjat med att tempa ännu & har inte varit så uppmärksam på sekret heller så vi får se hur det blir. 

  • Anonym (Inor)

    GRATTIS till er som plussat!! Så roligt!! 


    Äl + 11 idag om jag hade ÄL när jag tror. Känns dock absolut inte som det har tagit sig så är beredd på att mensen kommer om några dagar. Inser att jag skrivit helt fel i listan så uppdaterar den

    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    30/5 F (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 
    (3:e försöket, 1:a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    3/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet)
    11/6 H0nd3ndär (4e försöket, 4e barnet)
    12/6 Inor (ish 4e försöket, 1 barnet) 
    14/6 Skufsan (1:a försöket, 1:a barnet
    26/6 amandakollb (1:a försöket, 2a barnet). 
    30/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    5/7 Jojjans (1a försöket, 2a barnet, har inte försökt i juni. två sena missfall i bagaget) 

  • Anonym (Inor)
    Anonym (F) skrev 2022-06-07 10:52:52 följande:
    Tror du tog en lite för gammal BIM-lista, ta den från #538 istället :)
    Haha upps? Tack :) Då testar jag igen 

    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    2/6 Esther13 
    (3:e försöket, 1:a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    3/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet) PLUSSAT
    11/6 H0nd3ndär (4e försöket, 4e barnet)
    12/6 Skufsan (1:a försöket, 1:a barnet
    12/6 Inor (ish 4e försöket, 1a barnet)
    19/6 Roxwell (1a barnet, 1a försöket)
    26/6 amandakollb (1:a försöket, 2a barnet). 
    27/6 F (2:a "försöket", 1:a barnet)
    30/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    5/7 Jojjans (1a försöket, 2a barnet, har inte försökt i juni. två sena missfall i bagaget)
  • Anonym (Inor)

    Trodde min mens skulle komma runt 12/6 denna månad men den har inte kommit än. Var likadant förra månaden att jag hade väldigt lång cykel (46 dagar) men trodde det var ett undantag & att den skulle komma som vanligt nu igen, men icke. Så därför hade jag ju inte ÄL när jag trodde heller.


    har tagit ett neg. test vid 12/6 & är nästsn helt säker på att mensen kommer dyka upp så har inte ens brytt mig om att testa mer men kanske tar ett idag bara för att bekräfta.


    Känns så segt att ha så lång cykel, det blir så långt mellan varje chans. Plus att vi hade sex varannan dag så länge jag trodde det ?räckte? men uppenbarligen skulle vi ju fortsatt vilket också känns surt att vi inte gjorde. men men!

  • Anonym (Inor)

    Jag är idag på CD 51 och negativa test med RFSU men inte heller tecken på mens. Förra cykeln var 46 dagar, men innan det har de legat runt 30 dagar. Vet inte när/om jag haft ägglossning. Vi hade sex varannan dag t.o.m CD 22 typ.


    Slutade på ppiller i november 2021 så tycker cykeln borde stabiliserat sig.. Någon mer som har erfarenhet av detta? 

    Känns hopplöst just nu

  • Anonym (Inor)
    Jojjans skrev 2022-06-28 12:45:17 följande:
    Det är ju så otroligt olika hur stabil ens cykel är. Jag tänker att hur din natirliga cykel funkar är ju svårt att veta om du gått på p-piller länge, hur var din cykel innan p-piller? det låter ju som att din kropp har svårt att få till en ägglossning så hade jag varit du så hade jag börjat tempa för att bli säker på när/om äl sker. Hoppas det blir bättre snart för det låter väldigt jobbigt <3

    Ja jag har gått på ppiller i ca 7 år, men innan det vill jag minnas att cykeln var regelbunden & ?normal? längd... Ska ge det ett försök att tempa när/om min nya cykel börjar nån gång?


    Tack för omtanken<3

  • Anonym (Inor)
    Anonym (F) skrev 2022-07-01 09:09:13 följande:

    Jag tror jag är gravid :O

    Mitt BIM-datum på 27/6 blev förskjutet till igår 30/6 så idag är det ÄL+13. Hade smygtestat lite för ett par dagar sen men de testen har varit total-blanka. Men idag var det en väldigt svag linje. Så svag att min sambo tyckte han inbillade sig, men mitt vältränade familjelivs-öga såg en linje ;)

    Helt sjukt om det gick den här månaden (jag måste ta ett till test imorgon för att vara säker) eftersom vi bara hade sex en gång och det 4-5 dagar innan ÄL, dock 3 dagar innan LH-peak. Men som jag sa förut, jag kände mig väldigt "fertil" den dagen och lyssnade på kroppen :D

    Sen var det som några har skrivit här att avsaknaden på symptom var ett gravidsymptom. Har känt lite stickningar och lite ömma bröst men absolut inte mer än vanligt. Förra månaden hade jag väldigt ont och mådde illa, var yr och hade alla möjliga symptom. Känns som kroppen förberedde sig förra månaden haha. 

    Men hur tycker ni att jag ska göra nu? Har nämligen lite bråttom att veta om jag är gravid tills imorn. Jag hör hur jag själv låter, jag borde vänta in ett par dagar. Men blir det skillnad om man tar ett "testa tidigt"-test? Blir linjen starkare än de vanliga RFSU? Vill inte ta ett digitalt helst även om det vore bra för sambon att se resultatet i text. 


    Grattis! 


    Varför vill du inte ta ett digitalt om man får fråga?? BIM+2 känns ju som det bör visa gravid eller inte imorgon då :) 

  • Anonym (Inor)
    Anonym (F) skrev 2022-07-01 09:54:14 följande:
    Tack, vågar dock inte tro på det riktigt än :D

    Hehe ja det är bara min personliga preferens att inte köpa digitala test. Alla får såklart göra vad de vill. Men tycker det är dyrt, omiljövänligt och oetiskt av företagen att tillverka digitala engångsprodukter som tekniskt sett skulle kunna användas fler gånger och som egentligen bara gör en optisk avläsning av en papperssticka. Så vill helst inte stötta det. Även om jag förstår att det är ett bra och tydligt sätt att se att man är gravid på när det står i text :)

    Men ja jag får köra ett till test imorgon så får vi se, då borde det ha blivit lite starkare. 

    Ahh jag förstår absolut! Bra synpunkt. Tänkte om det var något som jag missat med de digitala. 


    Har du berättat för familj? <3

  • Anonym (Inor)

    @Pandyy det fungerar inte att citera tyvärr men jag är lite i samma sits fast på CD63.. wohoo.. Foten i munnen Har dock inte bakgrund med cysta men man blir ju nojjig alltså att något inte stämmer. Jag slutade dock med ppiller för ca 8 mån sen & det kan ju ta ett tag innan kroppen är helt återställd. Har du Haft något preventivmedel? 


    Jag har tänkt avvakta ett litet tag till innan jag kontaktar vården. Ska testa en boost av D-vitamin vilket jag hört kan främja ägglossningen. 

  • Anonym (Inor)

    Hej, 
    inte skrivit på ett tag pga min mens fortfarande inte kommit. Är idag på ?CD 93? med negativa test tidigare & tänkt ringa barnmorska nu efter semestern. 


    Idag fick jag dock en ljusljusrosa flytning typ i trosorna & börjar fundera på om det kan varit nidblödning? & att jag äntligen lyckats få ägglossning isåfall. Först tänkte jag ahh kommer mensen tillbaka nu men det var inget mer blod på pappret sen liksom & ingen mensvärk. 


    Googlade lite & läste även att man kan behöva kissa oftare vid detta stadie & jag har reagerat idag & igår på att jag varit sjukt kissnödig ofta haha.


    Någon med erfarenhet om det kan ha varit en nidblödning? Kan jag ta ett test typ idag??

  • Anonym (Inor)

    Grattis (F) till plusset! Hur går det för dig? 


    - Jag hade ju ingen mens på 4 månader & igår tog jag tag i o ringde barnmorska. Vad tror ni va på pappret när jag gick på toa nästa gång då? Jo mens haha. Så sjukt? Men jäkligt skönt!! Så nu kan vi äntligen börja om igen. Bara hoppas hela cykeln kommer igång som vanligt. 


    Hur går det för er andra? 

Svar på tråden Vi som planerar barn 2023