• 19977

    Vi som planerar barn 2023

    Anonym (Ia) skrev 2022-06-17 07:50:34 följande:

    Jaha, då var man tillbaka här efter konstaterat missfall, det andra i år. 
    Väntar på att det ska blöda ut nu och sen blir det fokus på att stärka kroppen och förhoppningsvis äggen under sommaren och hoppas kunna försöka bli gravid i augusti. 

    ska utesluta te i sommar, har ju knappt druckit alkohol i år men nåt glas får det nog bli i sommar, sen ska jag frossa i frukt och bär och njuta av sol och bad. Ska testa yoga några dar i veckan också.


    nån som har fler tips på hur man naturligt kan öka äggkvaliteten? Är 40 år så tänker att det kan vara bra att försöka boosta kroppen lite. :)


    Nej vad tråkigt att höra! Så ledsen för din skull?. Hoppas du återhämtar dig snabbt. Hjärta


    Jag har följt många av Jenny Koos råd för att främja fertiliteten. Hon heter vulverinekoos på instagram. Det jag gjort under lång tid och även den månad som det tog sig är:
    - Ätit Kosttillskott ?Paket Lila? från www.gryningen.eu 
    - Använde tempdrop för att mäta basal kroppstemperatur och analysera min menscykel så jag visste exakt när ÄL skett varje månad
    - Undvek koffein till 99% typ
    - Drack alkohol som vanligt (dricker ganska sällan men när jag väl gör det så dricker jag rejält) jag var full kvällen innan ÄL skedde nu när det tog sig, var ute och festade månaden innan också
    - D-vitamin boost ca 4 dagar innan ÄL (50000 IE)
    - Tog en tesked munkpeppar CD1-8 typ
    - Har ätit gluten precis som vanligt dock, även socker (fast äter sällan godis o fika men har inte undvikit det liksom)
    - Äter ganska mycket fisk och en hel del kött också, inte så mycket grönt dock, men köpte massa frukt och bär veckan innan beräknad ÄL för att ?boosta? om det nu kan ha hjälpt
    - Jag åt faktiskt lite mer/oftare av allt den menscykeln som jag blev gravid. men det kan ju varit en slump att det tog sig just nu ändå. Men tänkte att min kropp kanske behövde lite extra energi? tror att fett ska ge extra boost till hormonerna
    - Tog ÄL-test nu när jag blev gravid också, men det var nog inget som hjälpte, visste att jag skulle ha ÄL den dagen som jag hade det ändå
    - Hade sex 1 och 3 dagar innan ÄL
    - Sexet vi hade 3 dagar innan ÄL så kom min sambo i mig, därefter kom jag när satsen låg i mig. Vet inte om det kan ha skjutsat in simmarna lite på traven? Låg även kvar i sängen i 30 minuter då
    - Dagen innan ÄL så åkte all sperma ur mig direkt typ, men låg ändå kvar i 10 minuter ifall något skulle va kvar, vet inte om det kan ha hjälpt

  • 19977
    amandakollb skrev 2022-06-21 07:21:28 följande:
    Jojjans skrev 2022-06-20 18:06:55 följande:
    jag håller tungarna för det!

    ÄL+12 och idag höjdes tempen lite igen, hm det kanske får bli avgörande imorgon då! om den är fortsatt hög/högre imorgon tar jag ett test då och om den sjunker så blev det inget denna månad. Fick lite hopp nu ändå! 
    Heja dig! Skrattande
  • 19977
    aprildag skrev 2022-06-28 07:26:09 följande:
    // Vill inte jinxa för mycket, men ser ni också ett väldigt svagt streck? Kan ju vara ett spökstreck likväl? Känner lite värk där nere, men är ju också lite för tidigt för att testa sig än så länge. Har fortfarande inte några jättehöga temperaturer dock så vet inte vad jag ska tro.
    OMG helt klart ett svagt streck!!!!!
  • 19977

    ÅH stort grattis hörni!!!! När har ni BF då tror ni? Så himla roligt. Stort lycka till!!!

    Det var samma för mig med att jag inte hade några gravidsymptom, men månaden innan när det inte tog sig så kände jag massor haha?

    En annan sak har varit att mina stickor från RFSU har visat svagt med morgonkiss jämfört med mitt kvällskiss som visat betydligt starkare test. fast alla säger ju att det ska vara tvärtom. Så testa ta ett test nu ikväll om du lyckats hålla dig i ett par timmar.

  • 19977
    Anonym (F) skrev 2022-07-02 16:51:27 följande:

    Gjorde ett test igår kväll med RFSU testa ofta och ja strecket var starkare. Så nu såg sambon strecket med :D Men imorse var det ett svagt streck igen men tror inte det var lika koncentrerat kiss. Så jag skriver in att jag plussat så får jag väl ta bort det sen haha.

    Tror fortfarande inte på att jag är gravid och vi vågar inte fira något. Det vågar man kanske inte förrän man har två starka röda streck? Eller när man ser ultraljudet? Eller håller i bebisen?  


    3/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet) PLUSSAT
    27/6 F (2:a "försöket", 1:a barnet) PLUSSAT
    30/6 aprildag (2:a försöket, 2:a barnet) PLUSSAT
    3/7 Locoz (2:a försöket, 1a barnet) 
    7/7 Jojjans (1a försöket, 2a barnet)
    7/7 Barbrastreisand (1a försök, 2a barnet)
    23/7 amandakollb (2a försöket, 2a barnet
    27/7 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)


    Åh men grattis!!!! Förstår din känsla med osäkerheten. Man vågar ju inte tro på det, särskilt inte om man inte har symptom. Jag är fortfarande skeptisk trots att det gått en månad sedan jag plussade nu. Man fattar det nog inte förrän barnet flyttar hemifrån haha! Jag har berättat för nästan alla i min närhet nu, och varje gång så känns det som att jag ljuger så jag måste tillägga ?alltså jag TROR att jag är gravid men jag är lite osäker för jag känner ingenting? haha.

    Lustigt att ditt kvällstest också blev starkare precis som för mig! men ett hett tips är att sluta testa nu, man blir bara så himla orolig om testen blir svagare vid något tillfälle, eller ännu värre om man testar med Clearblue digital och veckorna inte tickar upp som man förväntat sig? men tror det är väldigt varierande beroende på hur koncentrerat urinet är och det behöver faktiskt inte vara ?bäst? på morgonen enligt min erfarenhet.
  • 19977
    Jojjans skrev 2022-07-02 17:20:48 följande:
    Vi har firat direkt vid två sträck oavsett hur svaga, men kanske inte firat så stort. Men efter KUB har det börjat kännas på riktigt över huvud taget. Men den här gången vet jag inte. Vi har en förlust efter KUB, och en förlust efter RUL, så det kommer vara svårt att våga tro att det kommer komma en bebis. Kanske får man ta varje tillfälle att fira då för säkerhets skull. Det värsta som kan hända är att man varit glad en extra gång. 
    Åh så jobbigt att ha det i bagaget, och inte känna sig säker efter ultraljuden. Hoppas på bättre lycka för er framöver! Jag håller helt med dig angående att ta varje tillfälle att fira, det värsta som kan hända är ju som du säger att man varit glad en extra gång! ledsen kommer man ju bli om det går snett oavsett om man varit orolig eller glad innan, och att vara orolig innan gör en nog bara bitter ifall något händer typ ?vad var det jag sa? eller ?jag visste det!?. 
  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-07-15 09:26:44 följande:

    Godmorgon hörrni! 
    Har inte varit aktiv här på någon vecka då jag tyvärr fick missfall och inte hade så mycket att dela med mig av. Slutade blöda för 3 veckor sedan, och fick ganska direkt efteråt fertilt sekret som höll i sig i några dagar. 
    Nu idag tog jag ett gravtest för skojsskull som visade positivt. Nu är ju dock min stora fråga, är det en ny grav eller finns det kvar hcg från tidigare graviditet? 
    Vet egentligen att det enda jag kan göra är att ta ett nytt om 2-3 dagar för att se om det ökar eller minskar i styrka, men att inte veta gör mig tokig haha :')
    Och nej, jag tog inte (dumt nog) något test efter missfallet för att se om hcg är borta....
    Förstår att ingen av er kan veta, men ville bara skriva av mig litegrann haha! Här är bilden på dagens test.  //


    MEN OMG vad glad jag blir för din skull!!! Grattis!!!! om du haft fertilt sekret emellan missfallet och nu så är jag nästan säker på att du är gravid på nytt och att det inte är gammalt HCG som ger utslag fortfarande. Men det hade ju underlättat om du tog ett gravtest typ när du fick ditt fertila sekret kanske hehe men inte så lätt att ändra på nu? Ja du får väl testa om några dagar och se om strecket blir tydligare. Men gud vad skönt att det tagit sig på första försöken båda gånger! Wow! Magiskt ju! Spännande att ta reda på vilket som blir ditt BF nu. ;)
  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-07-15 21:46:23 följande:
    Tack snälla!! <3 Hoppas verkligen att det är så som du skriver. Tänker ta ett nytt på söndag och se hur det (om) utvecklat sig. Ja det blir typ halvsvårt att räkna ut bf eftersom jag inte hunnit få någon mens emellan, så det blir väl isåfall först då jag får komma på ett vul som man kan räkna ut det ;D

    Håller tummarna för att testet ökar i styrka! Hjärta Eller att du får något symptom haha men du hade inte så mycket symptom förra gången heller va? 


    Vilken tid på dygnet tog du förra testet? Mitt första test som jag tog på kvällen var ju starkare än det jag tog på morgonen några dagar senare.

  • 19977
    J3nnif3r skrev 2022-07-16 07:33:55 följande:

    Mitt svaga test i tidigare inlägg har varit svaga men synliga även för min barnmorska. Hos henne fick jag ta ett gravtest som mäter hcg 50. Såklart negativt. Så inväntar tid till gyn på måndag då de har semester nu. 

    Idag valde jag att prova ett digitalt clearblue. Provade ett förra veckan som visade inte gravid. Till min förvåning med tanke på hur jag mår så visade det gravid. Känslan att få det i text gjorde det bättre. Har ett inskrivningssamtal den 29 juli som vi bokade i tisdags när jag var hos henne. Men först blir det gyn och ett vul för att försöka se vilken vecka jag är i. 


    Åh! Håller tummarna för dig! Hjärta
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023