Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Vi som planerar barn 2023

    17/5 H0nd3ndär (3e försöket, 4e barnet)
    20/5 amandakollb (inget försök denna omgång, 2a barnet). 
    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    30/5 F (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 
    (3:e försöket, 1:a barnet)
    2/6 Inor (4e försöket, 1a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    5/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet)
    6/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet)
    14/6 Skufsan (1:a försöket, 1:a barnet


    5/7 Jojjans (1a försöket, 2a barnet, har inte försökt i juni. två sena missfall i bagaget). 

  • Jojjans
    amandakollb skrev 2022-06-02 12:42:20 följande:
    ja jag förstår det! jag har en nära vän som förlorade ett barn i magen i v 39 och hon brukar alltid säga det, att folk undviker att fråga och prata om det, medan hon faktiskt vill prata om det så det är alltid hon som får ta upp det. antar att de inte vet hur de ska bemöta sorgen. men det är svårt! vissa vill prata om det, andra inte. jag personligen tycker man kan fråga lite försiktigt hur de i sorg vill att man ska bemöta det :) 

    min sambo åker bort ihelgen, på ÄL+12-14 så hoppas inte jag får ÄL tidigare än söndag på ÄL+14.. men nästa vecka så kommer vi nog köra varannan dag=) detta blir första försöket! 

    har ni någon strategi? :)

    jag kan bara tala för mig själv, men jag har ofta uttryckt mig som att jag inte vill prata om det om personen jag pratar med verkar obekväm. För jag orkar inte vara den som tar hand om den andra i samtalet. Det som är skönast är när folk ställer ärliga genuina frågor, och framför allt tar sig tid att lyssna på svaret och ställa följdfrågor. 


    menar du cykeldag 12-14? vet du på vilken dag i cykeln du brukar ha äl? Jag skulle passar på att köra på så sent som möjligt innan han åker. Har du hunnit börja få fertilt sekret då så överlever spermierna i 4-5 dagar (jag hr själv blivit gravid 2 gånger med så långt innan äl).

    våran strategi är att ligga varannan var tredje dag veckan innan äl, men att försöka pricka in både dagen innan och själva äl-dagen. Men min högst ovetenskapliga idé om strategier är att det inte spelar så stor roll. Alltså att själva sperm-meets-egg är det minsta bekymret, det svåraste att få till är en bra implantation så att det först och främst fäster, men också lyckas stanna kvar. Och där kan man ju inte glra så himla mycket alltid?

  • Jojjans
    Symetrical skrev 2022-06-02 13:16:24 följande:
    Japp, enligt tempen inföll den på torsdagen, men enligt mina känningar onsdag kväll. Känns lite strunt samma dock ;P
    Har du fått några andra biverkningar av boosten? Förutom risig i magen, fick jag halsbränna och allmänt ont i magen, så misstänker att magkatarren fick sig en skjuts i fel riktning Tyst

    Mina ägg har också fäst kring äl+5-6 tre av fyra ggr (första kände jag ingenting). Märkt av dem med stickningar, tempökning och vagt illamående de gångerna och sen testat positivt på äl+9-10 vilket också tyder på att ägget fäst relativt tidigt. Därför jag är övertygad om att det är överdosen av d-vitamin som gett symptomen den här cykeln! Tungan ute

    Vad spännande, ja precis så hr jag haft dom gångerna jag blivit gravid! Och plussat lika tidigt. 


    jag tyckte hela min cykel blev rätt off av d-vit, men jag vet inte riktigt. magen påverkades iallafall inte. När tog du d-vit och brukar du ta det dagligen också?

    men än är det ju inte för sent för ett plus även om du verkar ha haft konstiga biverkningar :)

  • Jojjans
    amandakollb skrev 2022-06-02 13:46:50 följande:

    Oj ja såklart haha, mena CD! har bara haft en cykel efter jag fått barn och då var den på 35 dagar och äl på cd 19. Så om det blir samma som förra cykeln så borde jag ha äl om en vecka ca, typ nästa fredag. Jaa hade gärna säkrat upp med sex innan han åker, dock har vi hans familj på besök i veckan så svårt att få till det och vår dotter sover i vårt rum nu också då svärisarna får låna dotterns rum. Så håller tummarna att äl blir nån gång nästa vecka! 


    okej då har vi lite samma strategi :D 


     


    hehe å då förstår jag. fick du dottern nyligen eller har mensen dröjt med att återkomma? 


    kanske lite kontroversiellt men vi har haft sex i samma rum som vårt barn om han sover djupt, man märker ju om han vaknar. Men om man inte sover alla tillsammans i vanliga fall så kanske det är för stort stressmoment/distraktion. Och ha svärföräldrarna vägg i vägg känns ju inte helt avslappnat? hoppas den dröjer! Mina första cykler efter sonen, och även efter mina sena missfall har varit helt knasiga, men efter några månader har det rättat till sig. 

  • Jojjans
    Symetrical skrev 2022-06-02 16:44:16 följande:
    Påverkades din lutealfas på något vis? Fick nyss lite blod på pappret vid toabesök och har fått mer mensvärk nu, så tror mensen kommer redan imorgon. Vilket skulle innebära bara 7-8 dagars lutealfas  Förvånad Jag vill absolut inte att den skall bli kortare än vad den redan är! Skrikandes
    Symetrical skrev 2022-06-02 16:46:52 följande:
    Glömde ju din fråga xP
    Jag tog boosten för 9 dagar sedan, dagen innan positivt ältest. Brukar inte ta d-vitamin i vanliga fall.

    Aaah, jag har testat lite olika tidpunkt för att ta bootsen men den gången det faktiskt inte har blivit konstigt är efter att jag följde ett tips om att ta bootsen första dagen med fertilt sekret. För mig ungefär 6 dagar innan äl.

    alltså jag blir ju nyfiken nu! Tänker att om du har molvärk på äl+7 så kan det ju betyda helt andra saker med :D det är ju inte så vanligt att lutealfasen plötsligt blir kortare om den har hållt sig jämn innan?det visar sig helt enkelt! 
  • Jojjans
    Anonym (F) skrev 2022-06-02 20:58:00 följande:

    Vill inte jinxa något nu men jag ska nog ta ett graviditetstest imorn :O 

    Min mens borde ha kommit idag om jag räknar med att min lutealfas är 10 dagar. Det var 2 datum som jag misstänkte att jag hade ÄL på, den ena var 11 dagar sen och den andra 13 dagar sedan. De senaste cyklerna har jag fått lite bruna flytningar dagen innan jag har mens och det har jag inte haft heller. 

    Känns nästan som att det är lite tidigt att testa efter ÄL och att det inte kommer synas än även om mensen är sen? Eller vad tror ni?


     


    det är ju olika för alla, men jag har alltid plussat på äl+-äl+11 så jag tror inte det borde vara omöjligt. vad spännande med flera som ska testa till helgen!

  • Jojjans

    Jag har haft fullt upp och inte hunnit läsa, gick in nu och ser två plus!! Så roligt 202294 och 19977, stort grattis!!!

  • Jojjans
    Symetrical skrev 2022-06-03 09:46:16 följande:

    Fick som väntat mensen inatt, så lutealfasen blev bara 8 dagar den här cykeln. Undrar om det var d-vitaminboosten som ligger bakom..  // Obestämd Aja, bara påt igen!

    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    30/5 F (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 (3:e försöket, 1:a barnet)
    2/6 Inor (4e försöket, 1a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    5/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet)
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet)
    11/6 H0nd3ndär (4e försöket, 4e barnet)
    14/6 Skufsan (1:a försöket, 1:a barnet
    26/6 amandakollb (1:a försöket, 2a barnet). 
    30/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    5/7 Jojjans (1a försöket, 2a barnet, har inte försökt i juni. två sena missfall i bagaget) 


     


    Vad märkligt, det måste ju verkligen vara d-vitaminen som ligger bakom. Testa att undvika den till nästa gång ?? Nu får man ju även en helt annan mängd d-vit av att bara vara ute i solen, så det borde ju räcka.

    håller tummarna för oss nästa vända istället!
  • Jojjans
    Symetrical skrev 2022-06-06 07:25:09 följande:
    Hoppas verkligen det! Ville testa en gång ocu nu har jag gjort det. Blev ingen hit, bara ett pilotavsnitt Flört

    Japp, midsommarbarn nästa! DrömmerSkål
    Haha VERKLIGEN! Vilken dag har du nästa beräknade äl? Jag tror min kommer den 22a, borde få mensen imorgon så då vet jag. 
  • Jojjans
    Skufsan skrev 2022-06-08 11:49:43 följande:

    Hur går det för er som närmar er BIM? 


    Jag fick ömma bröst äl+6 som hållt i sig. Även känt av att livmodern grejar till och från sedan äl+5. Tänkte att jag kanske kunde få se ett svagt plus så tog ett test imorse, är på ÄL+9, men det var negativt. Kanske bara inbillar mig allt, men håller hoppet uppe ändå, dels för att det kanske är lite tidigt att testa på äl+9, men också för att jag tog ett rfsu testa ofta och dom kanske inte är dom bästa på marknaden.. 


    Jag har lyckats plussa på äl+9, men bara med tidiga test. På dom testa ofta från rfsu så har det visat svagt först på äl+11, så tappa inte hoppet! För dina symptom låter väldigt misstänksamma :)
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023