Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Vi som planerar barn 2023

    aprildag skrev 2022-07-01 09:53:04 följande:

    Tog ett digitalt test idag som visade ?Gravid 2-3 veckor? så även om det bara bör vara ÄL+12 idag så var det tydligen tillräckligt högt för att visa 2-3 veckorFörvånad Med andra ord borde jag kunnat tagit ett digitalt test redan för flera dagar sedan?


    grattis :D 
  • amandakollb
    Anonym (F) skrev 2022-07-01 09:54:14 följande:
    Tack, vågar dock inte tro på det riktigt än :D

    Hehe ja det är bara min personliga preferens att inte köpa digitala test. Alla får såklart göra vad de vill. Men tycker det är dyrt, omiljövänligt och oetiskt av företagen att tillverka digitala engångsprodukter som tekniskt sett skulle kunna användas fler gånger och som egentligen bara gör en optisk avläsning av en papperssticka. Så vill helst inte stötta det. Även om jag förstår att det är ett bra och tydligt sätt att se att man är gravid på när det står i text :)

    Men ja jag får köra ett till test imorgon så får vi se, då borde det ha blivit lite starkare. 
    grattis till dig med :D kul att så många har plussat!! 
  • amandakollb
    Pandyy skrev 2022-07-12 18:27:40 följande:
    Mitt svaga test igår var positivt! Då verkar kroppen ha ägglossat ungefär 29 juni då jag kände nya ägglossningssmärtor.  Nu hoppas vi att fröet vill stanna ! :) Lycka till allihop!
    åh Stort grattis!!:))
  • amandakollb
    Malsan skrev 2022-07-09 19:49:01 följande:

    Hej!

    Tänker att jag hoppar in i denna tråd, kul att få dela med sig samt följa andras resa :)

    Jag och min sambo (båda 29, inga barn) gjorde första försöket denna månad med ÄL 26/6. Nu är väntan olidlig dessa dagat då BIM är ca 11/7 (alltid haft oregelbunden mens) så kan vara nån dag före eller efter. Denna veckan har jag haft konstiga symptom som jag inte vet om det betyder något eller inte.
    -Tröttare än vanligt, vissa dagar sjukt trött.
    - Svullen mage. Har varit konstant svullen i flera dagar och har som på gränsen till illamående, inte spyfärdig men mer som om man ätit för mycket och blir lite äcklad.
    -Inget sug efter mat eller något annat att äta (inte ens choklad!!)

    Har testat med RFSU testa tidigt i torsdags men det visade inget. Ska testa igen med ett vanligt på måndag om inte mensen kommit innan dess.


    Hej o kul att du hittade hit :)) åh det låter lovande, håller tummarna! tog Du ett test igår? Hur gick det? 
  • amandakollb
    Anonym (F) skrev 2022-07-09 16:48:15 följande:

    Hej gänget!

    Jag är tillbaka igen :) Tyvärr fick jag mensvärk igår morse och på eftermiddagen kom det bruna flytningar och slutligen blod på kvällen. Hade precis gått in i v6 men med en dålig känsla eftersom mina grav-test fortfarande var svaga. På ett sätt var det ?skönt? att det kom blod för fy vad nervös jag har varit hela min gravida vecka. Det tär verkligen på psyket att googla symptom och hela tiden känna efter. Missförstå mig rätt :) 

    Nu känner jag bara att jag ska blöda klart så kör vi på nytt försök igen direkt. Det som ändå är fint med det hela är att vi som innan varit nervösa över att skaffa barn för att det är ett så stort steg har blivit mycket mer säkra i att vi vill ha barn nu. Förhoppningsvis kommer ÄL om inte allt för länge.


    Hej o vad tråkigt att höea om missfallet :( men skönt som du säger att kroppen tog hand om det så bra och nu vet ni ju att ni kan bli gravida! Håller tummarna för ägglossning snart :)) 
  • amandakollb
    Malsan skrev 2022-07-13 09:44:51 följande:

    Blev inget nytt test i veckan för mensen kom som ett brev på posten :/

    Bara vänta tills den är över och sen är det nytt försök!


    åh typiskt :( såg att du brukar ha oregelbundna cykler, hur långa kan de vara? vet du ungefär när du har ägglossning? 
  • amandakollb
    Malsan skrev 2022-07-13 11:22:35 följande:
    De brukar variera mellan 3-5 veckor men jag tror det kan ha blivit mer stabilt kring 4 veckor efter jag slutade med p-piller. Tar ägglossningstest för att få en bättre uppfattning om när, annars har vi inte varit så noga med att pricka in dagarna utan vi försöker från blödningarna slutat tills mensen är tillbaka igen :)
    okej vad skönt :) vi har sex varannan dag nu fram till ägglossning men i vanliga fall brukar vi ha max 1 gång i veckan. och det känns som det är för lite när man ska försöka bli gravid haha! 
  • amandakollb
    Blåbärsskogen skrev 2022-07-15 10:06:53 följande:
    Jo jag har kontaktat kvinnokliniken som sa att jag får vänta i 2 veckor och då ta ett nytt test, visar det positivt så skulle jag höra av mig och få komma in och kolla. 
    Hon jag pratade med trodde att det var en ny grav, då jag för 3,5 vecka sedan var på en koll med ultraljud där dom såg att det var endast väääldigt lite kvar av missfallet. Så hon trodde att det åkt ut, då jag blödde lite någon dag efter det innan det slutade. 
    Fy bubblan vad jobbigt att vänta i 2 veckor, men jag fattar ju ändå att dom inte kan göra någonting. 
    Vågar inte tro på någonting ännu men det är klart att mitt hopp finns där! Kommer ändå att ta ett nytt test på söndag och se ifall det ökat eller inte hehe.
    Håller tummarna!!:)) 
  • amandakollb
    Jojjans skrev 2022-08-09 11:40:40 följande:

    Jaha, inte ens en vecka fick glädjen vara. Idag, tre dagar efter mitt senaste test, skulle jag ta ett till för att kolla att det blivit starkare. Har varit lite orolig pga svaga test hittils men hr dom senaste dagarna fått så mycket symptom att jag kände mig trygg. Men testet var nästan blankt, mycket svagare än för 3 dagar sen. tog två test för säkerhets skull men lik svagt på båda, så nu går jag istället och väntar på ett missfall.

    först kände jag mig bara tommmen nu är jag så otroligt ledsen och fylld av sorg. Jag kan inte sluta gråta. Det var så mycket som stod på spel just nu, framför allt att slippa passera årsdagen av våran förlust av vår sätter utan en ny graviditet i kroppen. Hur kan livet vara så orättvist, kunde jag inte bara få vara glad nu?? 


    neeej men så tråkigt att höra :((( beklagar verkligen! är det helt kört tror du eller finns det en liten chans att det skulle kunna gå bra? Hjärta många kramar till dig! 
  • amandakollb
    Anonym (F) skrev 2022-08-10 09:44:43 följande:

    Fy vad tråkigt Jojjans! Hjärta

    Min temp var låg imorse och mycket riktigt var mensen tillbaka. Tråkigt men skönt att bara få mensen "överstökad" nu istället för att fundera varför den inte kommer. 


    Okej skönt att den kom iaf så du slipper undra! :)) 
  • amandakollb
    Anonym (Inor) skrev 2022-08-09 14:33:04 följande:

    Hej, 
    inte skrivit på ett tag pga min mens fortfarande inte kommit. Är idag på ?CD 93? med negativa test tidigare & tänkt ringa barnmorska nu efter semestern. 


    Idag fick jag dock en ljusljusrosa flytning typ i trosorna & börjar fundera på om det kan varit nidblödning? & att jag äntligen lyckats få ägglossning isåfall. Först tänkte jag ahh kommer mensen tillbaka nu men det var inget mer blod på pappret sen liksom & ingen mensvärk. 


    Googlade lite & läste även att man kan behöva kissa oftare vid detta stadie & jag har reagerat idag & igår på att jag varit sjukt kissnödig ofta haha.


    Någon med erfarenhet om det kan ha varit en nidblödning? Kan jag ta ett test typ idag??


    Hello! ingen erfarenhet av nidblödning då jag inte haft det själv men av vad jag läst och kommer ihåg så kommer den typ en vecka efter äl när ägget fäst och då är det ju några dagar kvar tills bim och tills du kan testa :) om du inte tar ett sånt där tidigt test kanske. Men jag skulle nog vänta några dagar för att va på säkra sidan :) 
  • amandakollb
    Anonym (Nummer4) skrev 2022-08-10 19:29:04 följande:

    Hej!
    Hoppar på bollen lite sent här men vi har bestämt oss för att försöka utöka barnkullen med en nummer4 ???? jag har 2 egna och en bonus, alla är grabbar så vi hoppas verkligen på en flicka ???? 
    Jag har ÄL på söndag 14/8 (är dock lite oregelbunden i mina cykler) och har läst att man inte ska sexa för nära ÄL om man vill öka chansen för en flicka, så idag är alltså sista försöket denna månaden ????
    BIM är den 29/8 så nu håller vi tummarna ????
    Har bara en äggledare kvar efter ett utomkvedes dessutom så chanserna är nog ganska små gör fullträff ???? 
    Och planerna för nummer 4 är hemliga så tänkte det kunde vara kul att va med i en tråd och bollar tankar som kan dyka upp längs vägen. ????


    Hejhej! Spännande, jag har också hört att man inte ska ha sex för nära äl om man försöker få en flicka men vet inte hur mycket det stämmer :D men ni kan ju alltid testa! håller tummarna för dig :) 
  • amandakollb
    Jojjans skrev 2022-08-09 13:35:39 följande:
    Jg tror verkligen det är kört. jag är på äl+17 och testet är typ blankt. Under dagen har i stort sett alla symptom försvunnit också. 
    Hur går det för dig?<3
  • amandakollb
    Jojjans skrev 2022-08-17 22:40:36 följande:

    Hej,
    blödningen kom igång dagen efter, blödde som en vanlig mens ungefär. Ett par dagar senare började jag blöda klart blod, kom ut nån klump, och efter det har det helt slutat blöda. gissar att jg kan räkna första blödningsdag som dag 1 i cykeln och har då nästa äl om typ en vecka. 


    det har varit väldigt tungt eftersom jag om några veckor passerar årsdagen för när vi förlorade graviditeten/vår dotter för ett år sen. Jag känner att kroppen minns och jag blir triggad av att det är sensommar osv. 


    förstår att det känns tungt :( men snart kommer du bli gravid igen <3 
  • amandakollb
    Jag har plussat! Jag tog ett till test nu på morgonen och tycker att det har ökat väldigt lite motför i förrgår. Det översta är idag. Plus att borde inte strecket vara starkare idag då jag är på bim? Vad säger ni? 
  • amandakollb
    Anonym (F) skrev 2022-09-04 10:23:39 följande:

    Kanske inte så många som följer tråden längre nu, men tänkte bara skriva att jag plussat nu för andra gången :) Började testa redan ÄL+9 för skojs skull. Men på ÄL+11 så tyckte jag att jag inbillade mig att det var lite mörkare vid teststrecket så tog ett till test på kvällen och då syntes det pyttelite. Idag ÄL+13 så är det ett svagt streck men det syns mycket tydligare och min mens är alltså 2-3 dagar sen.

    Sambon är bortrest och kommer hem ikväll, får se om jag bara berättar eller om jag ska ta ett nytt test då och visa honom :) 


    Vad roligt! Glad för er skull! Stort grattis :))
  • amandakollb
    Anonym (F) skrev 2023-02-03 15:14:10 följande:

    Hej! Hur har det gått för alla? :) Har det kommit några 2023 bebisar än för er i tråden?

    Jag är i vecka 26 nu och väntar en pojke med BF den 14e maj. Även om det känns som att man precis passerade halva tiden så börjar det dra ihop sig med saker man ska hinna fixa inför att bebisen kommer. Än så länge har vi köpt några av de stora sakerna som vagn, bedside crib och barnmatsstol och håller på att renovera klart bebisens rum Hjärta


    Hejhej :) ingen bebis ännu, är i vecka 29 nu och beräknad i slutet av april, blir ännu en tjej (har en snart två-åring dotter sedan innan). vi längtar! Börjar få rätt ont i ryggen, ibland så det känns som att ryggen ska gå av. Och sover dåligt. Men annars mår jag bra! 

    kul att fixa allt sånt! :) vi har nästan allt från tidigare så det blir bara att köpa en del blöjor, kanske något nytt klädesplagg, inte för att vi behöver men mer för att det är så mysigt! 
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023