• Tue 21 Dec 2021 23:54
    12882 visningar
    25 svar
    25
    12882

    Grannen har övergivit katten och flyttat

    Vår granne flyttade för drygt en vecka och har alltså valt att lämna kvar katten. En okastrerad hankatt som nu efter några dagar är så sällskapssjuk att den knappt vet ut eller in. Springer fram till främlingar som passerar och stryker sig mot benen. River i sopor.

    Jag har varit där med torrfoder och vatten några gånger, och ringt kommunen som säger att de ska omhänderta katten när de får tid. Men nu när nätterna blir kalla och den inte får närhet nästan någonsin blir jag orolig. Har inte kommunen någon skyldighet att agera skyndsamt?

    Jag kan tyvärr inte släppa in katten här då jag själv har en klen liten honkatt som får stryk av denna hankatt då och då. Kommer såklart fortsätta gå dit med mat, men kylan och närheten då? :(

  • Svar på tråden Grannen har övergivit katten och flyttat
  • Wed 12 Jan 2022 13:26
    #24

    Det löste sig för katten, tror jag. I mellandagarna kom boendestöd från kommunen och tömde huset på skräp och tog katten med sig. Grannen var en galning, så mycket kan jag säga. Han flyttade inte direkt frivilligt. Men nu är han borta och katten likaså, jag hoppas den har det bra!

Svar på tråden Grannen har övergivit katten och flyttat