• Anonym (Ö)
    Wed 22 Dec 2021 11:17
    12881 visningar
    25 svar
    25
    12881

    Grannen har övergivit katten och flyttat

    Jag har också en klen liten honkatt men hon hade fått leva med att den bor där. Jag hade slängt in gästen, mat, vatten och låda i ett separat rum och stängt dörren. ALDRIG att den fått varit ute! Hellre får den bo i en bur hos mig några nätter.

    Jävla grannen. Tror detta kan polisanmälas. Kan säkert ses som djurplågeri att slänga ut en katt i iskalla vintern.

  • Anonym (Ö)
    Wed 22 Dec 2021 11:18
    #8
    Anonym (S) skrev 2021-12-22 08:44:37 följande:

    Vadå "valt"? Du vet väl inget om hur deras flytt gick till? Har man bokat flytt och inte lyckats fånga in katten i tid (idioter så klart) så måste man flytta ändå.

    Nej, kommunen har ingen skyldighet men du kan ringa något katthem och be dem hjälpa till medan du kontaktar Länsstyrelsen. Eller så kan du kanske ta in katten hos dig så länge, om du tycker så synd om den. Den måste inte vara i samma rum som din egen katt, huvudsaken den har tak över huvudet och mat så är det ändå bättre än att svälta ihjäl utomhus. Eller hur var det med empatin...?


    Det är ju bara att låta bli att släppa ut katten 24 timmar innan avfärd. Dessutom har de haft en vecka på sig att åka och hämta dem.

    Hade katten varit borta flera dagar innan flytt kan man prata med grannarna och be om hjälp.
  • Anonym (Ö)
    Wed 12 Jan 2022 07:29
    #22
    Anonym (Nej) skrev 2022-01-12 01:27:16 följande:

    Sluta sprida falsk information. Vi på Länsstyrelsen har avlivning som absolut sista utväg när jour och katthem är fulla. Vi sätter ut fällor, kontaktar ägaren, pratar med grannar för att kunna hjälpa. Om ni bara visste vad många djur som lämnas, anmälningar kring misskötsel och annat som vi hanterar. Vi hinner inte med alla fall tyvärr, pengarna räcker inte till för att anställa fler inom djurskyddare trots att behovet finns. Vi gör så gott vi kan.


    Kan ägarna åka dit för djurplågeri?
Svar på tråden Grannen har övergivit katten och flyttat