Inlägg från: Anonym (Nej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nej)

    Grannen har övergivit katten och flyttat

    Liiiitetmy skrev 2022-01-02 15:25:12 följande:

    Kontakta närmsta katthem. Ringer du LS är det troligast att katten avlivas tyvärr.


    Sluta sprida falsk information. Vi på Länsstyrelsen har avlivning som absolut sista utväg när jour och katthem är fulla. Vi sätter ut fällor, kontaktar ägaren, pratar med grannar för att kunna hjälpa. Om ni bara visste vad många djur som lämnas, anmälningar kring misskötsel och annat som vi hanterar. Vi hinner inte med alla fall tyvärr, pengarna räcker inte till för att anställa fler inom djurskyddare trots att behovet finns. Vi gör så gott vi kan.
  • Anonym (Nej)
    Anonym (Ö) skrev 2022-01-12 07:29:14 följande:

    Kan ägarna åka dit för djurplågeri?


    Ja, åker vi ut på en befogad anmälan där skötsel är riktigt illa tas beslut där och då om omedelbart omhändertagande. Bilder och filmer tas, polis blandas in och en anmälan kring djurplågeri görs.

    Många tycker inte vi gör något. Men det tar väldigt lång tid att hantera våra ärenden och det kommer in anmälningar varje dag. Folk är inte hemma när vi kommer så vi måste åka ut till samma ägare flera gånger, djurägare ska argumentera, invänta polis och/eller husrannsakan. Skriva rapporter, kontakta jurister, hålla koll på både äldre och nya fall, djurägare som återkommer med nya djur trots djurförbud.

    Ja, hade folk kunnat sköta sina djur och vi på Länsstyrelsen hade fått in mer personal skulle fler djur sluppit lida.
Svar på tråden Grannen har övergivit katten och flyttat