• Ronga

    Ett lustigt, sjukt irriterande problem (oljud från något djur)

    Hallå

    Så till mitt lustiga, udda problem. Senaste 3-4 dagarna så har ett (eller flera? svårt att identifiera) djur låtit konstant. Och med konstant så menar jag i varenda sekund utan minsta lilla paus eller uppehåll. Bokstavligt talat, ljudet har gått på repeat i över 72 timmar utan en enda paus, inte ens i en minut.

    Jag tror att det rör sig om någon/några fågelungar. Och ljudet påminner lite om ett spädbarnsgråt fast från något djur, gissar på någon slags fågel.

    Har någon här någon som helst aning om vad i h-e det kan röra sig om? Jag är van med att höra djur/ljud utanför, men det här är på en heeeelt annan nivå. Värsta är att jag sover med fönstret öppen året om så detta ljud blir ju rena tortyren.

    Nå gott folk, några förslag på vilka satans djur/fåglar detta kan röra sig om? Ljudet är i princip omöjlig att spåra dessutom. Låter som att det kommer från norr, sen kommer det från söder osv.


    Snälla killar sluta skriv flirtiga meddelanden till mig, jag är kille!
  • Svar på tråden Ett lustigt, sjukt irriterande problem (oljud från något djur)
  • Jag är bara jag

    Det finns inga fågelungar denna årstid. Fåglar låter inte konstant. De låter endast dagtid och nu på vintern inte mycket alls. Undantag ugglor nattetid. Det finns inga andra djur som låter konstant heller. Antingen är det tinnitus eller nån fläkt eller maskin nånstans som låter.

  • Obscenitet
    MsFry skrev 2021-12-22 21:26:40 följande:

    Rävar kan låta som spädbarn som gråter.


    Kanske en räv som sitter fast någonstans?
  • MsFry
    MsFry skrev 2021-12-22 21:26:40 följande:

    Rävar kan låta som spädbarn som gråter.


    Fast nu när jag läser att det låter oavbrutet så lär det inte vara något djur.

    Kan det vara något ljud från någon byggnad?
  • Ronga
    Drottningen1970 skrev 2021-12-22 20:22:44 följande:

    Its all in your head..


    Ojojoj! intressant
    Snälla killar sluta skriv flirtiga meddelanden till mig, jag är kille!
  • Holy93

    Förmodligen räv, det låter extremt irriterande. Om den sitter instängd skulle jag kolla i förråd eller liknande, men om du hör ljuden från olika håll så har du säkert ett bo någonstans och den gillar att hålla till i närheten.

    Minns att jag vaknade en natt av att en räv skrek (som i en skräckfilm) i flera timmar innan den försvann.

  • Kexet40

    Är det någon mer än du som har hört samma ljud? Annars kanske det är tinnitus. Det kan låta som allt möjligt.

  • Eir

    Hur gammal är du?

    Kan det vara en fastighetsägare i området som har installerad ett "ljudlarm" för att få bort ungdomar som vandaliserar. 
    Kan det vara något sådant här som du kanske hör?

    gedigen.se/produkter/the-mosquito/

    Med hjälp av högfrekvent ljud hjälper The Mosquito till att minska antisocialt beteende, såsom vandalism, graffiti och våld som ibland orsakas av ungdomar under 25 år.

    Mygglarmet fungerar inte genom att vara högt och smärtsamt, utan genom att vara irriterande till den punkt där ungdomar sprider sig från alla områden som styrs av The Mosquitos högfrekventa ljud. Enheten är vanligtvis effektiv inom 20 minuter.
    "
    The Mosquito är utrustad med en åldersfunktion som gör att enheten kan ställas in på 17 KHz för att sprida grupper av besvärliga tonåringar. Den lägre frekvensinställningen på 8 KHz bör endast användas om det finns ihållande problem med äldre grupper av människor, men enheten bör inte användas vid inställningen ?all age? i bostadsområden"

  • Holy93

    Annars kolla om du har någon elpryl som sitter i eluttaget, vet att min massagekudde har en liten generator som snurrar om den är ikopplad i väggen fast att den är avstängd. Tog mig 2 månader innan jag fattade att det var den som lät, trodde jag höll på att bli galen.

Svar på tråden Ett lustigt, sjukt irriterande problem (oljud från något djur)