Inlägg från: värmlandsjänta |Visa alla inlägg
  • värmlandsjänta

    BF september 2022

    Hej allihop och grattis!!

    Idag hade jag BIM med 0 symtom och kände mig nästan ledsen redan innan vi kollade på stickan, då jag typ utgick från att det skulle va negativt ännu en gång. Vi har försökt i ca 6 månader. MEN där var TVÅ streck!! wihoo. Vågar till skillnad från förra graviditeten tro på ett positivt grav.test utan att ta flera stycken.. haha.

    trolig ÄL 17/12 och BF troligtvis 9/9

    Ni som skriver om VUL, hur bokar ni in det?

    När jag väntade mitt första barn gjordes ett VUL i vecka 8 men det var bara av ren slump, för jag hade en cellprovskontroll då.

    Jag vill gärna va med i en facebookgrupp :D

  • värmlandsjänta
    JagGillarTomater skrev 2021-12-31 16:20:13 följande:

    Stort grattis!! :) vad roligt att det blev ett plus NU!

    Jag är med i Gravid med BF 2022. Gillar gruppen redan!

    Mitt ultraljud nu i v10 räknas väl som ett daterings/viabilitetsultraljud, görs av reproduktionsmedicinläkaren på RMC då vi skulle ha haft planeringssamtal redan nästa vecka med denna om IVF. Så avbokade det besöket pga spontan graviditet men jag blev sen nojjig om det var rätt beslut så skrev till läkaren om oron och fick därför komma dit nu i v10 hos henne. Vill inte göra dateringsultraljud hos ngn annan än henne då hon vet min medicinska historia. Sen har jag vanligt tidigt ultraljud hos MVC, det bör vara nån gång i v 12+4-13+6. Ska se nästa vecka på hälsosamtalet vad planen blir.

    Annars kan man ju boka ialf dateringsultraljud hos privata aktörer. Kolla med din MVC när du ska skrivas in och ska ha tidigt ultraljud. Lycka till nu!! :)


    Tack så mycket! :)

    Syns det på nåt sätt att man är med i den gruppen? mer än för de andra som är med i samma grupp?

    Aha, då förstår jag. Skönt att få se bebis såpass tidigt. Är hälsosamtal det man har efter inskrivning? Kommer inte ihåg sen sist hehe.
  • värmlandsjänta
    LillaSam skrev 2021-12-31 16:47:20 följande:

    Grattis till dig också!! Vad kul att ni lyckades den här gången. Då har vi också BF typ samtidigt!

    Jag tänkte boka in privat. Såg i min stad att man kunde boka in det via bokadirekt tom. Så om den MVCn jag väljer inte kan göra tidigt ultraljud så kommer jag boka på annat håll.

    Jag är gärna med i en fb grupp för oss med BF i september men avvaktar lite med det tills graviditeten känns mer säker. Skulle något gå snett så tycker jag det är skönt att vara lite anonym just nu.


    Kul om vi kan följas åt hela vägen fram till mål :D

    aha okej! vi får se vad de säger på MVC när jag ska dit. När ringde ni MVC å bokade inskrivning? Ska man ringa på måndag redan?

    Jag känner samma som du, men samtidigt är jag en sån som vill bolla och analysera mycket så har lite svårt att bärga mig :D

    usch då, jobbigt med spyor! jag kan också spy på bakfyllan men inte en enda gång under min förra graviditet. håller tummen för en lika smidig graviditet ännu en gång...
  • värmlandsjänta
    Mandis123 skrev 2022-01-01 12:41:27 följande:

    Hej alla. :)

    Jag hoppar också in i den här gruppen. Har BF 3 september. Plussade för ca.1 vecka sedan. Fick först två svaga streck som varken jag eller sambon riktigt litade på. Tog sedan ett digitalt test och då var det inget snack. Det är vårat första så vi är både supertaggade och nervösa.

    Fick komma till barnmorskan på hälsosamtal redan dagen efter jag ringde, så efter det kändes det ännu mer på riktigt.

    Hur mår ni andra? Kul att få dela det här med fler som bär på samma hemlighet just nu. ????


    Stort grattis Mandis123! tycker också det är jätteskönt att få dela med nån annan.

    kan vi inte göra en lista med typ BF-datum, ålder, ev tidigare barn? typ så:

    Värmlandsjänta, 30 år, BF 9/9, ett barn fött 2019 sen innan
  • värmlandsjänta
    Hana1242 skrev 2022-01-02 14:31:22 följande:

    Jag tittade in på familjeliv idag och hade 77 olästa notiser!! Va kul att så många nu börjat plussa och joina här!

    Såg att ni pratade lite om symptom och tänkte haka på att berätta om mina. Jag fick symptom för 1,5 vecka sen då jag fick humörsvängningar och en del ångest? Vi har velat detta så länge så jag kände mig dum som kände så då men förstod att det var hormonerna som började. Nu har det lugnat sig och jag känner knappt av något nu.. men blev lugn i det när jag såg att ni har också symptom som kommer och går :)

    Jag haft mitt första samtal med barnmorska, hälsosamtal där hon bokade in tidigt ultraljud i vecka 11 för att det finns en del tvillingar i släkten.

    Annars undrar jag om ni har berättat för någon än som familj och hur gjorde ni det?

    Har bf 1 september


    jag har i princip inga symtom men tror inte jag hade det såhär tidigt i förra graviditeten heller, och det gick bra :)

    jag har inte berättat för familj än men för några kompisar. hur gör ni med att berätta för era barn? någon påtalade för mig att det kan ju bli knepigt om det skulle bli missfall... kanske bättre att vänta lite längre med att berätta för 2,5-åringen?
  • värmlandsjänta
    Emplan23 skrev 2022-01-03 20:39:15 följande:

    Jag är gärna med i gruppen! Fick veta imorse att jag äntligen är gravid!


    stort grattis emplan23! :) skriv PM till Luthia så hjälper hon dig med facebook-grupp
  • värmlandsjänta
    LillaSam skrev 2022-01-03 12:35:24 följande:

    Idag var vi på inskrivningssamtal hos barnmorskan. Fick världens gulligaste barnmorska så det känns genast lite bättre med all oro.

    Dock tyckte hon att det var svårt att veta i vilken vecka jag var i eftersom jag har så oregelbunden mens, och hon tyckte det lät lite konstigt att jag både har mycket symptom och fick 2-3v på testet förra veckan om min ÄL var 18e dec. Så hon bokade faktiskt in oss på tidigt ultraljud redan nästa tisdag. Dock så varnade hon oss för att det kunde vara för tidigt för att se någon men då skulle vi få göra nytt UL veckan efter. Så det känns väldigt spännande!

    Någon annan som varit på inskrivning?


    oj va spännande! någon särskild anledning till tidigt ultraljud? jag är osäker på om jag ens får göra nåt ultraljud alls innan RUL...

    skulle ringt MVC idag men missade telefontiden så får bli på onsdag. är dock bara i typ v 4+2 så är väl ingen brådska. nån mer som tycker tiden går sååå segt nu i början?
  • värmlandsjänta
    Längtan1987 skrev 2022-01-04 16:17:13 följande:

    Hej allihopa och stort grattis till era plus!

    Vi plussade 27/12 och har BF ca 8 september. Detta är första gången vi plussar och vårt första barn.

    Hoppas så att det vill stanna hos oss!

    Lite om oss, jag är 34 och min sambo 32.

    Vi har försökt i 3 år utan resultat och fick tillslut hjälp. Vi började med att inseminera då dom inte hittade några fel på oss och läkaren tyckte att de borde funka med insemination. Det tog sig äntligen på andra försöket och vi är så lyckliga :)


    Wow stort grattis till det efterlängtade pluset!! <3
  • värmlandsjänta
    Loppster skrev 2022-01-04 20:47:46 följande:

    Hej!

    Plussade idag och vågar nog knappt tro det är sant ännu. Ska köpa nytt test imorgon och testa igen. Har bf 11 september (vecka 4+1) om allt går som det ska. Är 30 år och detta är första barnet. Vi har inte aktivt försökt bli gravida utan bara tagit det som det kommer.

    Har knappt inga symtom ännu så därför vågar jag nog inte riktigt tro på det.

    Men symtom just nu är:

    Drar i jumskarna

    Dålig aptit

    Ömma bröst sen två veckor men lite mindre öm idag.

    //


    Hej och grattis! :D

    Det är väl extremt ovanligt med utebliven mens och falskt positivt tror jag, så du är säkerligen gravid!

    Jag tänkte nog ta ett digitalt test med veckoindikator nu i helgen (1v efter utebliven mens) bara för å lugna nerverna lite.

    Jag har inga symtom förutom pyttelite molvärk, men tror det va så med min dotter också. Lite längre fram fick jag också dålig aptit eller snarare att ingenting var gott, och mitt luktsinne blev mycket känsligare.
  • värmlandsjänta
    Jooosen skrev 2022-01-07 01:39:10 följande:

    Plussade idag med andra barnet. Är i total chock. Kämpade typ 3 år med första barnet. Tillslut kom hon till av massa ivf. Denna gång hade vi sex 4 dagar innan ägglossning, i princip avbrutet. Och vips är jag gravid??? Blir ganska tätt om allt går vägen. Bf 13 september. Dotter sen innan aug 2020. Jag 33 och sambo 31!


    stort grattis till miraklet! <3
  • värmlandsjänta
    Jooosen skrev 2022-01-07 20:58:40 följande:

    Tusen tack <3. Ska du boka ett tidigt vul? Jag tror jag vill göra det. Ska kolla tider nu!


    jaa jag vill göra det, men vet inte riktigt var. ska ta cellprov och göra kolposkopi snart, om jag har tur kanske de kan göra ett snabbt VUL samtidigt. sån tur hade jag i min förra graviditet!

    var bor du?
  • värmlandsjänta
    Jooosen skrev 2022-01-08 13:01:49 följande:

    Ah okej! Har du barn sen innan alltså? Hur gammal? Jag bokade ett privat nu faktiskt, i vecka 7+1. Bor norr om Stockholm. Själv?


    ja en flicka född i juni 2019 :)

    ok kul! berättade för mamma idag och hon förstod verkligen inte vitsen med tidigt UL...

    bor i värmland och om jag fattat rätt är närmaste ställe för tidigt UL i örebro, ska prata med gyn här på måndag. om de säger nej så bokar jag nog ett i örebro :)
  • värmlandsjänta
    bethrest skrev 2022-01-08 16:25:58 följande:

    Hej allihopa och grattis till era plus!!

    Själv plussade jag igår efter 18 månader försök. Känns helt overkligt och trodde det aldrig skulle gå vägen.

    Är alltså v 4+3 idag och känner mig hittills lite trött och ont i brösten, men inte mycket mer än så.

    Med första barnet kom illamåendet i v7, så räknar med att jag har två veckor till att må bra hahaha. Tror inte jag hade så mycket symtom denna veckan förra graviditeten heller så är inte så orolig.

    Men kan inte sluta vara rädd för att det inte ska gå vägen :(. Vi har kämpat så länge, vill bara att den lille ska stanna nu.


    stort grattis till er! håller alla tummar å tår. jag försöker inbilla mig att risken för missfall är något lägre om det tog relativt lång tid att bli gravid, men vet inte alls om det stämmer. lurar mig själv det iaf så känns det lite säkrare :) kommer du göra tidigt UL?
  • värmlandsjänta
    bethrest skrev 2022-01-09 11:30:07 följande:

    Tack <3 eller hur hehe, jag tänker lite samma! Att nu när det väl gick vägen måste det väl gå hela vägen?!

    Nja vet inte, kostar ju en del men skulle så gärna vilja göra det. Ska på inskrivning på MVC om 1,5 vecka så ska fråga om det då!

    Ska du??


    jag ska ringa en privatklinik imorgon och kolla om man kan boka in VUL där och vad det isf skulle kosta. ska även kolla om gyn kanske kan göra det då jag ändå behöver göra en "utökad cellprovtagning" inom snar framtid, har dock inte fått exakt datum för det än. känner bara inte att jag orkar vänta ända till vecka 12/13 ... men vi får se!
Svar på tråden BF september 2022