• Tue 4 Jan 2022 20:47
    211395 visningar
    917 svar
    917
    211395

    BF september 2022

    Hej!

    Plussade idag och vågar nog knappt tro det är sant ännu. Ska köpa nytt test imorgon och testa igen. Har bf 11 september (vecka 4+1) om allt går som det ska. Är 30 år och detta är första barnet. Vi har inte aktivt försökt bli gravida utan bara tagit det som det kommer.

    Har knappt inga symtom ännu så därför vågar jag nog inte riktigt tro på det.

    Men symtom just nu är:

    Drar i jumskarna

    Dålig aptit

    Ömma bröst sen två veckor men lite mindre öm idag.

  • Wed 5 Jan 2022 19:13

    Köpte nytt test idag mer veckoindidaktor som också visade positivt. Vi är så glada nu och hoppas att det går vägen.

    Mått illa till och från hela dagen vilket jag inte gjort någon annan dag.

    ( andra testet på bilden är sen igår)

  • Thu 6 Jan 2022 12:33
    Aline2022 skrev 2022-01-06 12:04:22 följande:

    Grattis!! Digitalt är så skönt, då får får man det verkligen bekräftat. Sen har jag fortsatt att testa för att se att det stegrar men om det är sunt vet jag inte ;)


    Tack!! :D

    Ja jag har två vanliga test till hemma kommer nog bli att jag testar mig om någon dag igen så det stegrar.

    Vilken vecka är du i?
  • Thu 6 Jan 2022 23:44
    Granskott skrev 2022-01-06 23:26:53 följande:

    Hej allihop,

    Vi fick en tidig julklapp, ett plus den 23/12. BF är 1/9 enl appen.

    Detta är andra barnet och mår orimligt bra. Förra gången var jag extremt illamående (kräktes i 40 veckor) och var oerhört trött så blir såklart lite nojig över att jag denna gång mår i princip som vanligt.

    Vi gick in i v7 idag och har inte varit på inskrivning eller gjort något ul än så än känns allt lite osäkert, men vi ska göra ett tidigt ul i vecka 11 i alla fall så hoppas allt ser bra ut då<3

    Jag går gärna med i fb-gruppen framöver men stannar gärna här ett tag tills de mest osäkra veckorna passerat. Hoppas några fler blir kvar här i tråden:)


    Stort grattis till er plus :D

    Jag mår också nästan som vanligt så förstår att du är nojig. Jag har symtom som skiftar lite från dag till dag men inget som man mår dåligt av ( förutom lite illamående från och till igår) är första barnet så jag har inte något att jämföra med.

    Har bf 11 sep om allt går som det ska.
  • Sat 8 Jan 2022 12:07

    Någon mer som vaknar och är hungrig och törstig på natten? Har fått gå upp 3 nätter i rad och äta clementiner och dricka vatten och sen gå och lägga mig igen. Trodde kanske inte att man var extra hungrig såhär tidigt (V4+5)

    Har ni laddat ner någon gravid app ännu? Vilken gillar ni bäst? Har fått olika bf på olika appar utom två så utgår ifrån dem just nu.

  • Sun 9 Jan 2022 10:10

    Gjorde ett till test nu på morgonen för att se om pluset hade ökat. Testade mig första gången i tisdags och fick ett plus men inte superstarkt. Morgonens test visade plus men kändes inte som det visade starkare än i tisdags. Har aldrig varit gravid innan så känner mig lite nojig.

    Gjorde även ett digitalt test i torsdags som visade gravid v1-2

    Hur starka va era plus vid V4+6?

  • Sun 9 Jan 2022 19:53

    Fått bruna flygningar nu under kvällen och även lite blod.. mensvärk och ont i ryggen. Fick en känsla imorse när jag tog testet som inte va starkare att något kanske va fel. Återstår att se om det är början till missfall eller inte men känns faktiskt som det : (

  • Mon 10 Jan 2022 15:39

    Liten update kring mina bruna flytningar och molvärk jag fick igår..

    Har haft fortsatt bruna flygningar idag men ingen molvärk. Tycker nog att brösten är lite mindre ömma än tidigare. Pratat med både mvc och 1177. Får bara rådet att det inte behöver vara missfall utan jag endast ska sköta mig akut om det börjar blöda och att det ska vara mer än vid mens..

    Kommer bli galen av att gå och vänta på att ev börja blöda mer? känner mig dock rätt uppgiven, gick in i v 6 idag.

  • Mon 10 Jan 2022 19:40
    Pez skrev 2022-01-10 19:20:39 följande:

    Jag hade bruna/rosa flytningar varje gång jag gick på toa i ca 1 vecka. Kom även rött blod och jag hade ordentlig mensvärk i perioder. Nu kan jag fortfarande ha som mensvärk med blodet försvann. Tog ännu ett cb veckoindikator idag och den ändrade från 1-2 veckor som jag hade när jag blödde till 3+ nu. Jag var helt säker på att jag skulle få missfall men det kanske finns hopp?


    Tack för peppen! Vi försöker att tänka lite positivt här hemma ändå även om det är svårt. Under kvällen har faktiskt flytningarna nästan avtagit så jag hoppas det förblir så nu. Har du varit i kontakt med mvc ang dina blödningar? Hade så gärna velat göra ett vul men det är inget de erbjudit ännu.
  • Mon 10 Jan 2022 20:27
    Pez skrev 2022-01-10 19:56:15 följande:

    Det kanske är vid tidpunkten som du skulle haft mens egentligen? Jag läste lite om genombrottsblödning och kroppen inte helt vant sig med graviditeten och att man kan blöda lite ändå men mycket mindre än mens. Jag tänker att om det avtar så är det bra? Jag håller tummarna att det inte ökar!

    Jag har inte varit i kontakt med vården men tänkte boka ett tidigt vul om ca 2 veckor då jag är vecka 8. Jag har förstått att man inte kan se så mycket innan dess. Man kan ju inte göra så mycket just nu mer än att försöka att inte förgås av oro.


    Jag skulle fått mens den 4 jan och de bruna flytningarna kom den 9. Så vet inte om det kan vara en genombrottsblödning men hoppas på det. Fick du dina i samband när du skulle få mens? Just nu får jag bara lite brunt på pappret när jag torkar mig men inget i trosorna ( sry för mkt info haha)

    Där jag bor finns det ingenstans man kan boka in vul utan isåfall är det om man får en tid på sjukhuset men verkar inte vara så lätt att få det. Men ska precis som du köpa nytt test med veckoindikator och se om veckorna ökat ifall inte blödningarna fortsätter.
  • Wed 12 Jan 2022 17:25

    Hej. Var någon dag sen jag skrev nu. Mina bruna flytningar har fortsatt och blivit en ensidig värk på vänster sida från höften och ner till blygdbenet, även kommit lite hugg idag. Efter många samtal med mvc, kvinnokliniken som mest sa avvakta så sökte jag mig till akuten idag när jag hade för ont på jobbet.

    Fick komma till gynekolog avdelning och göra massa prover, graviditetstest och vul.

    Dock är det ju väldigt tidigt i graviditeten 5+2 så därför gick det inte hitta något mer än att livmodern är lite förtjockad vilket tydligen är normalt vid graviditet. Men de kunde inte utesluta att det växte på fel ställe och därför är jag nu under utredning och får inte vara ensam utan telefon i min närhet ifall min äggledare spricker. Nya blodprover på fredag och nytt vul nästa vecka.

    Hade förlikat mig med att detta är ett missfall men läkaren kunde varken säga ut eller in om något mer än att testerna får avgöra det så nu lever vi med ovissheten igen och rädsla över att äggledaren ska gå sönder..

  • Fri 14 Jan 2022 15:59
    feliscatus skrev 2022-01-14 07:18:33 följande:

    Slutar man någonsin oroa sig?

    Fick ju bruna flytningar för tre, fyra dagar sen... ringde bm som sa att om det var missfall skulle blödningen komma igång ordentligt inom ett par dagar och strecket på teststickan bli tydligt svagare efter några dagar till en vecka. So far so good, jag har inte börjat blöda ordentligt än, så det behöver ju inte vara någon fara.

    Men!! Nu är jag istället rädd för att det ska vara ett utomvedshavandeskap?! Går in i vecka 7 idag (6+0) och visst känns brösten lite ömma, men i övrigt har jag liksom inga typiska graviditetssymptom. Däremot känner jag ett jävla tryck (?) runt livmodern... känns typ som att den vill trilla ur kroppen, särskilt när jag gör någonting som kräver att jag tar i lite. Ugh... om det är utomkveds vill jag ju inte behöva vänta tills det spricker och jag får skitont - men så länge jag inte får skitont vill de inte kolla någonting heller. 


    Hej. Har du ensidig smärta och inte bara kring livmodern tycker jag du ska stå på dig eller åka till akuten. Men de är ?snåla? med att göra vul om det är så att man har ont vid livmodern och inte blöder mycket.

    Jag hade ensidig smärta i tre dygn (nu i söndags till onsdag) och i onsdags orkade jag inte mer så åkte till akuten och fick komma in och göra massa tester plus vul.

    De kan inte utesluta utomkvedshavandeskap på mig så jag är fortsatt under bevakning. Under torsdagkvällen började jag blöda färskt blod istället för bruna flytningar och idag har även slem och klumpar kommit ut. Förhoppningsvis så har kroppen lyckats lösa missfallet själv. Mitt hcg va väldigt lågt när jag kom in, var då i 5+2 men hade hcg på 35. Idag låg det på 11 men måste dit igen så det sjunker till 0 så inget sitter kvar på fel ställe.

    Mina symtom var iallafall ensidig smärta, alla gravid symtom avtog förutom lite ömma bröst, bruna flytningar som kom och gick, ont i ryggen.

    Testa att ta en graviditetstest om några dagar och se om det är starkare kanske?

    Lycka till <3
Svar på tråden BF september 2022