• Pez

    BF september 2022

    Anonym (Bf 1/9-22) skrev 2022-01-06 17:47:04 följande:

    Hej!

    Har bf i september är alltså tidig i min graviditet. Fått bekräftat covid med symptom som gjort mig säng liggande. orolig trots att jag försöker låta bli. Har någon annan åkt på det nu?


    Jag är i vecka 5 och är positiv på covid idag. Endast lätt förkylning än så länge med snuva och liiite hosta men jag är uppe som vanligt på benen och renoverar huset just nu.
  • Pez
    Loppster skrev 2022-01-10 15:39:17 följande:

    Liten update kring mina bruna flytningar och molvärk jag fick igår..

    Har haft fortsatt bruna flygningar idag men ingen molvärk. Tycker nog att brösten är lite mindre ömma än tidigare. Pratat med både mvc och 1177. Får bara rådet att det inte behöver vara missfall utan jag endast ska sköta mig akut om det börjar blöda och att det ska vara mer än vid mens..

    Kommer bli galen av att gå och vänta på att ev börja blöda mer? känner mig dock rätt uppgiven, gick in i v 6 idag.


    Jag hade bruna/rosa flytningar varje gång jag gick på toa i ca 1 vecka. Kom även rött blod och jag hade ordentlig mensvärk i perioder. Nu kan jag fortfarande ha som mensvärk med blodet försvann. Tog ännu ett cb veckoindikator idag och den ändrade från 1-2 veckor som jag hade när jag blödde till 3+ nu. Jag var helt säker på att jag skulle få missfall men det kanske finns hopp?
  • Pez
    Loppster skrev 2022-01-10 19:40:52 följande:

    Tack för peppen! Vi försöker att tänka lite positivt här hemma ändå även om det är svårt. Under kvällen har faktiskt flytningarna nästan avtagit så jag hoppas det förblir så nu. Har du varit i kontakt med mvc ang dina blödningar? Hade så gärna velat göra ett vul men det är inget de erbjudit ännu.


    Det kanske är vid tidpunkten som du skulle haft mens egentligen? Jag läste lite om genombrottsblödning och kroppen inte helt vant sig med graviditeten och att man kan blöda lite ändå men mycket mindre än mens. Jag tänker att om det avtar så är det bra? Jag håller tummarna att det inte ökar!

    Jag har inte varit i kontakt med vården men tänkte boka ett tidigt vul om ca 2 veckor då jag är vecka 8. Jag har förstått att man inte kan se så mycket innan dess. Man kan ju inte göra så mycket just nu mer än att försöka att inte förgås av oro.
  • Pez
    Loppster skrev 2022-01-10 20:27:13 följande:

    Jag skulle fått mens den 4 jan och de bruna flytningarna kom den 9. Så vet inte om det kan vara en genombrottsblödning men hoppas på det. Fick du dina i samband när du skulle få mens? Just nu får jag bara lite brunt på pappret när jag torkar mig men inget i trosorna ( sry för mkt info haha)

    Där jag bor finns det ingenstans man kan boka in vul utan isåfall är det om man får en tid på sjukhuset men verkar inte vara så lätt att få det. Men ska precis som du köpa nytt test med veckoindikator och se om veckorna ökat ifall inte blödningarna fortsätter.


    Ah jag förstår. Min blödning startade ca 1v innan mens så jag trodde först att det var den som kom, dock väldigt sparsamt. Jag vet dock inte exakt när mensen skulle komma men tror samma datum som dig, 4/1. Jag slutade med min p-ring i december så jag hann inte få mens innan jag blev gravid. Brukade dock ha regelbunden cykel innan p-ring.

    Är det möjligt att åka till någon större stad i närheten för vul? Tänker att det är ju fritt vårdval och bara att boka :)
  • Pez
    luthia skrev 2022-01-10 19:20:37 följande:

    Slänger in en kommentar så att ni som vill bli medlemmar i facebookgruppen hittar mig. Skriv ett meddelande här om ni vill ha en länk. Gruppen är helt hemlig och inte sökbar på Facebook. Man måste ha en länk för att bli medlem. :)


    Jag tror jag lyckades skriva ett meddelande till dig. Går gärna med i gruppen, BF 13/9
  • Pez
    Trullsan123 skrev 2022-01-12 18:35:45 följande:

    Jag har gjort det men får inget svar :/


    Jag får inte heller svar, men hon kanske inte har loggat in här ännu sen vi skrev.
  • Pez
    Loppster skrev 2022-01-12 17:25:09 följande:

    Hej. Var någon dag sen jag skrev nu. Mina bruna flytningar har fortsatt och blivit en ensidig värk på vänster sida från höften och ner till blygdbenet, även kommit lite hugg idag. Efter många samtal med mvc, kvinnokliniken som mest sa avvakta så sökte jag mig till akuten idag när jag hade för ont på jobbet.

    Fick komma till gynekolog avdelning och göra massa prover, graviditetstest och vul.

    Dock är det ju väldigt tidigt i graviditeten 5+2 så därför gick det inte hitta något mer än att livmodern är lite förtjockad vilket tydligen är normalt vid graviditet. Men de kunde inte utesluta att det växte på fel ställe och därför är jag nu under utredning och får inte vara ensam utan telefon i min närhet ifall min äggledare spricker. Nya blodprover på fredag och nytt vul nästa vecka.

    Hade förlikat mig med att detta är ett missfall men läkaren kunde varken säga ut eller in om något mer än att testerna får avgöra det så nu lever vi med ovissheten igen och rädsla över att äggledaren ska gå sönder..


    Usch vad läskigt att du fick så ont! Bra att du får hjälp nu <3
  • Pez
    Jooosen skrev 2022-01-14 13:00:11 följande:

    Hej, någon mer som har mer eller mindre noll symptom? Är i v 5+2 idag. Har bokat ett tidigt vul om exakt två veckor. Har varit gravid förut men minns inte hur jag kände såhär tidigt? ska testa o se om stickorna slagit om till 3+ i helgen. Hoppas!


    Jag är i v 5+3 och känner endast ömma bröst, hade annars inte kunnat tro att jag var gravid. Cb digital visade 3+ i måndags så nått har ju hänt i kroppen, sist jag testade för 2v sedan visade det 1-2 veckor.
  • Pez
    Jooosen skrev 2022-01-27 21:34:10 följande:

    Tidigt ultraljud imorn 7+2. Jag dööööör så nervöst!! Men mina symptom såsom dödstrött samt illamående har smugit sig på sista tiden så jag har en bra magkänsla. Ska inte jinxa något? 


    Lycka till! Jag ska också på ultraljud idag, v7+3. Så nervöst och spännande! 
  • Pez

    Går inte att citera men här i Stockholm finns flera privata aktörer som gör ultraljud så det är bara att boka och betala för det (800kr betalar jag för tidigt UL) 

Svar på tråden BF september 2022